Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους, η αλήθεια για τα αιολικά, από τον νέο Υπουργό Ενέργειας της Αγγλίας


http://uk.reuters.com/article/2012/09/05/uk-britain-shale-minister-idUKBRE8840I320120905
http://www.thegwpf.org/uk-government-signals-end-of-green-obsession/

Τα αιολικά χρειάζονται πάντα συμβατικές μονάδες επειδή τα ίδια δεν είναι αξιόπιστα, και κάνουν και ζημιά στην άγρια ζωή.  Η αιολική ενέργεια αυξάνει σημαντικά τον μέσο λογαριασμό ρεύματος επειδή οι ενεργειακές εταιρίες, αναζητούν κέρδη στις επιδοτήσεις. Οι ψηλές αυτές κατασκευές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στον τουρισμό

Εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Να ένα απλό κείμενο να υπογράψουμε και να στείλουμε στο ΣτΕ, στην ΡΑΕ, στο ΥΠΕΚΑ, στον Σαμαρά και στους ΑΠΕτεώνες. Λίγα λόγια, πολλή μουσική, δια στόματος Υπουργού Ενέργειας, I rest my case, αινείτε τον Κύριο, hallelujah.

Βέβαια, το αιολικό λόμπυ (Ισπανικές, Γερμανικές και Δανέζικες εταιρίες) είναι πανίσχυρο και στην Αγγλία, και προβλέπονται ενδοκυβερνητικοί καυγάδες αφού ο Energy Secretary, είναι ταγμένος, και το Αγγλικό ΥΠΕΚΑ (έχουν και εκεί τέτοιο, το DECC) προωθεί αιολικά και πιστεύει στην ύπαρξη και θεραπεία της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" και, βασικά είναι κατά του shale gas (γιατί περί αυτού είναι ο καυγάς, αλλά και τα αιολικά είναι η ακριβή γαρνιτούρα).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.politifact.com/tennessee/article/2012/mar/09/lamar-alexanders-wind-claim-it-birds/