Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Που θα πάει; Θα το καταλάβουν και στο ΥΠΕΚΑ. (Ίσως και στην ΡΑΕ)

 
http://www.epaw.org/documents.php?lang=el&article=backup15

Παρ' όλες τις επιδοτήσεις και ταρίφες, τα αιολικά δεν μειώνουν εκπομπές CO2. Εμένα, οι εκπομπές CO2 δεν με στενοχωρούν, αλλά 1) αυτές, 2) το τσάμπα ρεύμα από τις πρίζες του ατέλειωτου αιολικού δυναμικού, και 3) η πρόληψη ή η θεραπεία των καρκίνων είναι τα τρία βλακώδη επιχειρήματα του αιολικού λόμπυ.

Δεν εξοικονομούν παρά μηδαμινές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επειδή, ενώ πληρώνονται αδρά, δεν υποκαθιστούν σημαντικά συμβατικά καύσιμα. "Εγχύουν" ρεύμα την ώρα που δουλεύουν ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ οι συμβατικές μονάδες.

Ακόμα και σε οικονομία φυσικού αερίου (που δεν είμαστε, τρομάρα μας) είναι φτηνότερο και αποτελεσματικότερο να καις αέριο, μόνο του, σε μονάδες διπλού κύκλου, από ότι σε μονάδες ανοιχτού κύκλου που πληρούν τα χαρακτηριστικά της "εφεδρείας".

Επαναλαμβάνομαι;  Ναι, αλλά με ευχαρίστηση αντιγράφω άλλους που ανεξάρτητα επαναλαμβάνουν αυτό που φωνάζω εδώ και 3-4 χρόνια:  Τα αιολικά, είναι ενεργειακή και οικονομική απάτη. Και περιβαλλοντική απάτη (αυτό το έμαθα στην πορεία).  Αυτή η ανάρτηση αναφέρεται σε είδηση που είχα αναφέρει εδώ, αλλά προφανώς διαχέεται (καμία σχέση με το "εγχύεται") και σιγά σιγά θα το καταλάβει και η θεία μου στο χωριό, και η ΡΑΕ, και το ΥΠΕΚΑ.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική τρύπα στον ΛΑΓΗΕ, καλά κρατεί, και η ΡΑΕ την ταΐζει με νέες άδειες. Πρότεινα να καλύψουν την τρύπα οι Κάπρος και Περιστέρης. Τους θυμάστε από την Αίγλη του Ζαππείου;  Θα φτηνύνει το ρεύμα με τις ΑΠΕ (αφού ακριβύνει με το αέριο). Αμ δε!...

8 σχόλια:

nestrom είπε...

http://www.antinews.gr/2012/09/06/177814/

Δικαιώνεσαι Αρχαίε.
Οι υποψίες σου για την οικοπαγίδα των Γερμανών μάλλον ήταν αληθινές.

archaeopteryx είπε...

απλή αριθμητική, και το τσουνάμι σκότωσε πολύ κόσμο στην Ιαπωνία, και έκανε χαλάστρα στους παμπόνηρους Γερμανούς.

ΟΛΕΣ οι Γερμανικές ΑΠΕ, ΟΛΕΣ, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε την πο ποταπή μονάδα βάσης. Μου το έμαθαν στο σχολείο... Εκτός ένα έχεις άπειρες τσάμπα διασυνδέσεις και τσάμπα δική σου την ...Νορβηγία για ανλτησιοταμίευση, με παραδοχή για μηδενικές απώλειες κατά την διαδικασία. Κοινώς, χ.ψ., κι αγνάντευε!

Ή πυρηνικά (δικό τους θέμα), ή κάρβουνο. (Ή να καταλάβουν την Ρωσία και να εισάγουν τσάμπα ρεύμα από εκεί)

archaeopteryx είπε...

Και για να είμαι δίκαιος, τον όρο eco trap τον έγραψε πρώτο το Spiegel!

nestrom είπε...

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά σου κόβεται, αν και παλιότερα σε αναδημοσίευαν εκεί.

archaeopteryx είπε...

δεν βαριέσαι... αλλαχού ακμπάρ

spiral architect είπε...

Πάντως αυτοί που το κατάλαβαν καλά ήταν οι μουστερήδες φωτοβολταϊκοί, που η πρόσφατη υπουργική απόφαση περί αναστολής, τους έκοψε τα "επενδυτικά" φτερά και έμειναν με το Φ/Β στο χέρι!

Mια βόλτα χεράκι-χεράκι με τον γούγλη θα σας πείσει!

Ενδεικτικά παραθέτω άρθρο της "πράσινης" (και μονοπύθμενης) Καθημερικής

archaeopteryx είπε...

από το 2010 γράφω ότι έσκασε η φ/β φούσκα, και στην ΄πραγματική μου υπόσταση έχω προσπαθήσει να αποτρέψω κόσμο από το να χάσει τα λεφτά του. Μερικοί άκουσαν. Αυτοί που ήταν πιο προς το κρατικοδίαιτο λαμόγιο με άκρες δεν άκουσαν. Νίπτω χείρας. Και για τις τραπεζικές επισφάλειες από ΑΠΕ έχω προειδοποιήσει.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, μην σκαλίζεις