Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κατευνασμός δεν γλύτωσε ποτέ κανέναν (ή οι εξωφρενικές ταρίφες στην χρεοκοπημένη Ελλάδα που καταστρέφουμε)

"Είναι ηλίθιοι. "Δεν είμαστε κατά των ΑΠΕ" λένε οι υπότιτλοι. Ο κατευνασμός δεν γλύτωσε ποτέ κανέναν, ας ρωτήσουν τον Ομπάμα (και τον Neville Chamberlain, προσθέτω εγώ).

Ούτε οι ΜΕΓΑΛΕΣ ανεμογεννήτριες δεν εξοικονομούν σημαντικά καύσιμα, όπως ανακάλυψαν οι Ολλανδοί.  Οι μικρότερες, που θα ζητάνε στην Κρήτη, θα είναι εντελώς άχρηστα παιχνίδια. Σταματήστε τα όλα, δεν έχουν νόημα.  

Αυτή την στιγμή, η χρεοκοπημένη Ελλάδα πληρώνει €0,34/kWhr για φωτοβολταϊκά, περίπου δύο φορές όσο στην Γερμανία, δεν ξέρω την ταρίφα στα αιολικά, θα είναι εξ ίσου εξωφρενική.

Ξεκινήστε διώχνοντας αξιωματούχους και πολιτικούς..."

Σχόλιο, συχνού σχολιαστή σε ανάρτηση Γερμανικής ιστοσελίδας, με τίτλο: Europe’s Environmental Destruction Madness Now Threatening To Demolish Beautiful, Scenic Crete.  (Η καταστροφική περιβαλλοντική τρέλα της Ευρώπης τώρα απειλή να διαλύσει την θεαματικά όμορφη Κρήτη).

Βέβαια, άντε να του εξηγήσω, ότι οι (αλφαβητικά) κκ. Κοπελούζος, Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Περιστέρης, Σαμαράς,  και όποιοι άλλοι "ενεργειακοί επιχειρηματίες", προωθούν αυτή την  "καταστροφή" και "εξωφρενική τιμολόγηση", δουλεύουν μεσιτεία για Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς, και μάλλον ελέγχουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και τους αξιωματούχους και τους πολιτικούς, και παριστάνουν ότι όλα αυτά είναι εθνική στρατηγική προτεραιότητα. Ή εντολές Ευρώπης...

Θυμίζω ότι οι Ολλανδοί ανέφεραν ότι τα αιολικά υποκαθιστούν περί το 4%της ονομαστικής ισχύος τους, ετησίως, σε καύσιμα. Το ίδιο πράγμα μετρήθηκε 4-8% στα Falklands. Σάς έχω δείξει ότι με βάση τι καύσιμα υποκαθιστούν (αν υποκαθιστούν) η αιολική "έγχυση" μας κοστίζει από €0,3 έως €0,7 την κιλοβατώρα. Όχι με βάση τι πληρώνονται ανά εγχυόμενη κιλοβατώρα οι αιολικοί "επιχειρηματίες", αλλά με βάση τι συνολικά πληρώνονται, και τι πραγματικά προσφέρουν (υποτίθεται εξοικονόμηση καυσίμων).  Η ΟΤΣ ήταν 0,03/kWhr το 2009!  Το 1/10... Κλοπή, σε καιρό φτώχειας το λέω εγώ.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ξεκινήστε διώχνοντας αξιωματούχους και πολιτικούς..."

Πως; Με εκλογές; Ας καγχάσω! Δυο έγιναν και είδες τι τρομοκρατία έπεσε στις οθόνες.
Πήγαν να ψηφίσουν με το φόβο μην χάσουν τους μπεζαχτάδες με τα ευρώπουλα.

Κανείς δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του, με εκλογές δεν φεύγουν. Μα θα σου πουν για μαϊμού συντάξεις, για τυφλούς που βλέπουν, για τους τεμπέληδες Δ.Υ. για τους επίορκους (oh lala!) για τα κλειστά επαγγέλματα, για τον πάτερ παστίτσιο, όλα, όλα εκτός απ' την αλήθεια.

Ανάλογα με ποιο χάπι επιλέξεις οι Α/Γ στην Κρήτη γίνονται κι αυτές ένα θαυμάσιο ντεκόρ στα Λευκά Όρη, στη Νίδα και στο Ορνό.

spiral architect είπε...

Αν και ο Νέβιλ Τσάμπερλέην ήταν υπέρ του απομονωτισμού, μέχρις ότου είδε το γιγαντιαίο χιτλερικό αγγούρι να ξεμυτίζει απ' την ηπειρωτική Ευρώπη και να περνάει τα Στενά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/09/google-windpower/

spiral architect είπε...

Αυτό θα πει επιστήμη ανώνυμε!
Εμ, κάπως πρέπει να βγάλει λεφτά και η Google και όχι μόνο από τις Google ads, και τις "καινοτομίες" του dot com και της γενιάς του.
Πρέπει να πουλήσει ενέργεια, να μπει στο ντιλ του εμπορίου ρύπων, να γράψει τα επιδοτούμενα κέρδη της στους ισολογισμούς της, να ανέβει η μετοχή της να κερδίσουν οι μέτοχοι ζεστό χρήμα από τον κοπανιστό αέρα που διατρέχει αυτή την αλυσίδα παραγωγής.
(χρήματος)
Κατά τα άλλα πως πάμε; Πόσο πήγε η μετοχή του φατσοβιβλιου;

archaeopteryx είπε...

ή μάλλον σκίστηκαν να προλάβουν το (πρώτα ο Θεός) τέλος του wind production tac credit. Μεγα-επιδότηση που τελειώνει σε 2-3 μήνες...

archaeopteryx είπε...

6.39, δεναμφισβητεί κανείς ότι μπάινουν πολλές Α/Γ, παντού, το ερώτημα είναι γιατί και τι κερδίζουμε. Μπαίνουν γιατί επιδοτούνται πολύ, και δεν κερδίζουμε τίποτα (ή μάλλον δεν εξοικονομούμε κάυσιμα).