Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τι γιορτάζουμε σήμερα;

 
Ντράγκι:  Οι χώρες πρέπει να παραδώσουν κυριαρχία

Με την ενθάρρυνση της ΤτΕ, και με ανθρώπους της πλήρους αποδοχής των "Ευρωπαίων", από το 1996-99 και μετά, με πολτιτειακό σύστημα "Ευρωπαϊκής" έμπνευσης (ποιοί άλλοι έχουν Προεδρευομένη Δημοκρατία μαϊμού;), με ντόπια άρχουσα οικονομική τάξη διορισμένη ή αγορασμένη από Γερμανικό (και πολύ λιγότερο Γαλλικό) κεφάλαιο, με πολιτικούς λαδωμένους από Γερμανικές εταιρίες, με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε ρόλο "Πρεσβείας", και την WWF καπέλο στον ΣΕΒ, με διαγωνισμούς μαϊμούδες υπέρ "Ευρωπαίων" ή ντόπιων συνεταίρων τους, με εισαγωγή Γερμανικών Νόμων δήθεν για την προστασία του Περιβάλλοντος, με δανεικά για να καταναλώνουμε ευημερία Siemens, Miele, Gaggenau, Bosch, VW, Porsche, Praktiker, Lidl, Media Markt και δεν ξέρω τι άλλο, με κυβερνήσεις μόνο με την προηγούμενη αποδοχή από το αόρατο μαύρο χέρι... Με νοοτροπία παροχών που κάνουν το Cloward-Piven να είναι για παιδική χαρά... Με επιδοτήσεις για να μην παράγουμε, να μην φυτεύουμε, να μην εξάγουμε... Με όλα αυτά φτάσαμε εδώ.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Τα ελλείμματά μας είναι το πλεόνασμά τους. Η κατανάλωσή μας, με δανεικά, είναι το ΑΕΠ τους. Σε αντάλλαγμα της κουζίνας Miele, και της Γέφυρας στο Ρίο, τώρα θέλουν κυριαρχία.

ΟΧΙ.

Προτιμώ φτωχός και πεινασμένος. Και θα φάω πρώτα τους Πασόκους. Μόνο εκτός Ευρωζώνης θα έχουμε πιθανότητα να πατήσουμε στα πόδια μας. Μέσα στην Ευρωζώνη θα εκχωρούμε κυριαρχία για να τρώμε τα αποφάγια τους. Έξω από την Ευρωζώνη τώρα.

Αυτό είναι το σημερινό ΟΧΙ.

Τον τίτλο και το λινκ στο Spiegel μα τα έδωσε η ThW.

8 σχόλια:

i-politiki είπε...

Μακροοικονομικά ίσως να συμφωνούμε, με μια διαφορά:
Με ποιά ηγεσία θα πορευθούμε;
(Εδώ σε θέλω, κάβουρα)

i-politiki είπε...

...και με ποιά δημόσια διοίκηση;

spiral architect είπε...

Έξω από την Ευρωζώνη τώρα.

Ωχ!

Themistocles είπε...

Όπως έλεγε ένας καθηγητής μου προ κρίσης, ποιος θα είναι ο ηγέτης που θα πείσει τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν όπως πρέπει..

nestrom είπε...

http://apoklisi.wordpress.com/2012/10/28/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%b1/1-373/

Ανώνυμος είπε...

Spiegel : According to an annual survey of international accounting network BDO Greece is considered to be more risky place to invest than , Syria. Only Iran and Iraq are seen as more risky than Greece.
ThW

xaxaxaxa!!!!!συγνωμη,καταλαβαινω την κρισιμοτητα, αλλα δεν μπορω αλλιως....Αδωνης δεσμευτηκε το ΄13 ντου στις αγορες + σιγουρη αναπτυξη & να λυπομαστε Ισπανους...

netakias.com είπε...

Καποιοι μόλις ΤΩΡΑ(!)είδαν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ! “Πεφτουν από τα σύννεφα!”

http://wp.me/p9GCU-2Nj

i-politiki είπε...

Οι περισσότερες καταγγελίες είναι κατά βάση σωστές. Ούτε εμείς είμαστε άγγελοι, ούτε οι Γερμανοί.
Ας θυμηθούμε όμως ότι στον πραγματικό κόσμο πρέπει να παίρνουμε και αποφάσεις.
Λένε ότι το 93% των ανθρώπων ξέρουν τι ΔΕΝ θέλουν αλλά ΔΕΝ ξέρουν τί θέλουν.
Στο 93% ζούν οι δημοσιογράφοι που κριτικάρουν ότι περπατάει, κολυμπάει και πετάει.
Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλουμε, προφανώς προς εκτόνωση των αδιεξόδων μας να πάρουμε αποφάσεις;
Και τί πρακτική έχει αυτό;
Η κάθε απόφαση είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει θετικά και αρνητικά. Η καλύτερη δυνατή απόφαση είναι αυτή της οποίας τα θετικά υπερισχύουν περισσότερο από τις λοιπές επιλογές των αρνητικών (που βεβαίως υπάρχουν, αλλοίμονο).
Οι Βορειοευρωπαίοι είναι ρεαλιστές, αποδέχονται το θετικό και το αρνητικό στο ίδιο πακέτο.
Ας γίνουμε και εμείς, αλλιώς σε όλη μας τη ζωή θα ψάχνουμε το πακέτο που έχει μόνο θετικά (και μέχρι να το βρούμε θα υτρώμε τη μία κατραπακιά μετά την άλλη.
Συγνώμη για τις κοινοτυπίες και την πολυλογία - παρασύρθηκα.