Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αν είχα 7-8 δις ευρώ...

Έχουμε δώσει (ή/και χρωστάμε) 7-8 δις για αιολικά και για φωτοβολταϊκά. Με 7-8 δις, θα είχαμε αγοράσει ΟΛΟΝ τον αγωγό ΤΑΡ, όλη την Πτολεμαΐδα V, φίλτρα και σκεπασμένους ταινιόδορομους για την ΔΕΗ, θα κλείναμε την τρύπα στο ασφαλιστικό, και θα περίσσευαν για καραμέλες.

Τα 7-8 δις για τα 2.000 αιολικά μεγαβάτ  και 3 ή όσες χιλιάδες φωτοβολταϊκά μεγαβάτ τα εξοφλούμε, αναγκαστικά, μέσα από ΕΤΜΕΑΡ,  φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ, φόρους για "έργα υποδομής" σε δάση και βουνά. Δεν είναι "παραγωγικό δάνειο". Δεν παράγουμε κάτι χρήσιμο. Δεν υποκαθιστούμε συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Δεν εξοικονομούμε καν καύσιμα ή CO2 ή ο,τιδήποτε.  Τα 7-8 δις είναι αναγκαστικό δάνειο. Σύγχρονη εκδοχή κατοχικού δανείου. Με οικωλογικό περιτύλιγμα, βεβαίως, βεβαίως.

Σου δανείζω 1 δις, βάζεις εσύ 1 δις γη, και 1 δις "υποδομές", μου χρωστάς 8 δις, πατσίσαμε.

Θα τα πάρουν πίσω τα λεφτά που δάνειζαν για να κάνουν εξαγωγές. Έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Από κουβέντα που είχα με αρχαιοπτέρυγα στην ΔΕΗ... 5 δις ο ΤΑΡ, 1,5 η Πτολεμαϊδα... Πείτε μου εσείς ΠΟΙΕΣ είναι οι επενδύσεις... Ο ΤΑΡ και η Πτολεμαϊδα, ή τα καθρεφτάκια και οι σβούροι?

nikos είπε...

σήμερα έχω ενημερωθεί πως στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας Ιμάντα την προμήθεια ανατέθηκε στους πολωνους .Ο ΙΜΑΣ ούρλιαξε και έτρεξε στον Κόκκινο Πάνω...

nikos είπε...

Απάντηση του Απόστολου Ευθυμιάδη στην WWF
http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2015/03/wwf.html

archaeopteryx είπε...

εξαιρετικό