Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Υπέγραψα να ξαναπάει ο Γάλλος που αμφισβητεί την αρλούμπα, πίσω στην θέση του


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11931645/Frances-top-weatherman-sparks-storm-over-book-questioning-climate-change.html

“We are hostage to a planetary scandal over climate change – a war machine whose aim is to keep us in fear.”  Είμαστε όμηροι σε ένα παγκόσμιο σκάνδαλο με την "κλιματική αλλαγή" -- μια πολεμική μηχανή που έχει σκοπό να μας έχει φοβισμένους.

Ο Νο. 1 μετεωρολόγος της Γαλλίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή δεν πολυπιστεύει την αρλούμπα για ανθρωπογενή και καταστροφική κλιματική αλλαγή -- και δημοσίευσε σχετικά.  Τι σεβντά έχουν οι Γάλλοι με το θέμα?  Οι Γάλλοι είναι πυρηνικοί -- δηλαδή έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα φθηνού και απρόσκοπτου ρεύματος για την βιομηχανία τους (και επομένως και για τους ...Γάλλους).  Οι Γάλλοι προφανώς έχουν συμφέρον να μην έχουν άλλοι Ευρωπαίοι φθηνό ρεύμα (από κάρβουνο).

Εγώ που απεχθάνομαι την συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου (μα δεν είναι ...φακέλωμα?) υπέργραψα υπέρ του να ξαναπάει ο Γάλλος στην θέση του:  https://www.change.org/p/remy-pfimlin-président-de-france-télévisions-pour-que-philippe-verdier-soit-confirmé-dans-son-emploi-à-france-télévisions

Επί της ουσίας,

1. Φυσικά και υπάρχει κλιματική αλλαγή. Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια για πολλούς λόγους, οι άνθρωποι μάλλον είναι ασήμαντοι στο θέμα.

2.  Ούτε ο μηχανισμός "θερμοκηπίου" εξ αιτίας του CO2 φαίνεται να υπάρχει, ούτε το ανθρωπογενές CO2 είναι σημαντικό.

3.  Αν σας νοιάζει το ανθρωπογενές CO2, το ΜΟΝΟ πράγμα που το μειώνει είναι μια γενναία ύφεση.  Άντε και τα πυρηνικά, αλλά και αυτά όχι σημαντικά (αν δηλαδή δείτε ιστορικά δεδομένα)

4. Τα περί CO2 και θερμοκηπίου είναι μια διεθνής αρλούμπα με διαφορετικά οφέλη για αυτούς που την προωθούν. Είτε είναι η καταστολή ζήτησης για να πέσει η τιμή του πετρελαίου, είτε είναι ctrl-alt-del σε φούσκες παρελθουσών δεκαετιών, είτε είναι το μάζεμα της Κίνας, είτε είναι κερατιάτικα κέρδη για λίγους εξαγωγείς ΑΠΕ και τους κατά τόπους ΑΠΕτεώνες.

5.  Όλα τα αιολικά φωτοβολταϊκά και λοιπές πρασινάδες δεν έχουν μειώσει πουθενά, ούτε ένα γραμμάριο CO2 (δηλαδή καυσίμου). Η ύφεση, αντιθέτως...

6. Ξέρω ότι δεν θα είμαι ποτέ υποψήφιος για καρέκλα.

Όλα τα παραπάνω είναι τεκμηριωμένα κατά κόρον. Το ότι μερικοί κάνουν ότι δεν τα βλέπουν είναι σημάδι των καιρών. Αγοράστε ρε συγχωροχάρτια να σώσετε την ψυχή σας.

2 σχόλια:

xenophon είπε...

Υπάρχει και η μέση οδός: πιστεύουμε στην κλιματική αλλαγή (είναι, πλέον, η επικρατούσα άποψη), αλλά δεχόμαστε πως ακόμα κι ο λιγνίτης έχει ρόλο στη φάση που διανύουμε.
Δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα, Αρχαιοπτέρυγα!

archaeopteryx είπε...

έχω μεταφέρει πάνω από 200 φορές ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Αυτό που είναι μούφα είναι ότι υπάρχει κάτι το ανρθωπογενές και καταστροφικό και ότι με πολλές ΑΠΕ κάτι θα κάνουμε περί αυτού