Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να εξοικονομούν καύσιμα ή να μειώνουν εκπομπές... Γιατί βάζουμε ΑΠΕ;


http://www.science-skeptical.de/klimawandel/klimaschutz-nicht-mit-wind-und-sonne/0015184/ Αν ακούσετε τους (φανερούς) πλασιέ των ΑΠΕ θα σας ζαλίσουν με το παραμύθι της μείωσης των εκπομπών CO2 που είναι υποτίθεται απαραίτητες για να σώσουμε το Κλίμα. Εάν αληθεύει ότι το Κλίμα κινδυνεύει από το ανθρωπογενές CO2, αποδεικνύεται, ξανά και ξανά, ότι οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές CO2. Πουθενά πιο περίτρανα από την Γερμανία. Οι εκπομπές CO2 για τις οποίες κόπτονται οι  ΑΠΕτζήδες είναι από την καύση ορυκτών καυσίμων για ηλεκτροπαραγωγή.  Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν της εκπομπές CO2 επειδή, τόσα χρόνια πια, δεν εξοικονομούν καύσιμα.  Η μεταβλητή και τυχαία ηλεκτροδότητηση δεν είναι ηλεκτροδότηση.

http://www.welt.de/wirtschaft/energie/article152864372/So-ist-die-Energiewende-kaum-noch-zu-schaffen.html.  Μετά τόσες φανφάρες, όσο μπαίνουν ΑΠΕ, τόσο αυξάνει το κόστος τους, αυξάνει το κόστος για την διατήρηση σταθερότητας στο σύστημα, και αυξάνουν και η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές CO2!

5 χρόνια μετά τη Φουκουσίμα οι Γερμανοί εργοδότες κάνουν τον απολογισμό της Energiewende. Και δεν είναι κολακευτικός. "τη μακράν χειρότερη επίδοση την έχει η Energiewende στη μείωση των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου".  Η "μη μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου" είναι πολύπλοκος τρόπος να πει κανείς "μη εξοικονόμηση καυσίμων", αφού τα αέρια του θερμοκηπίου είναι αποκλειστικά και μόνο προϊόν της ...καύσης!

Το μόνο που έχουν καταφέρει οι ΑΠΕ,  σε κάθε χώρα που μπαίνουν,  είναι να ακριβύνουν το ρεύμα. Και αυτό, όχι επειδή είναι ακριβή η "ταρίφα" τους (αυτό που τους πληρώνουμε, αναγκαστικά, όταν εγχέουν ρεύμα στο δίκτυο), αλλά επειδή η "έγχυση" δεν συνεπάγεται και μείωση της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, και η "ταρίφα" δεν εξοικονομεί κάποιο αντίστοιχο καύσιμο. Πρόκειται απλά για "καπέλο" ("μη ανταποδοτικός φόρος υπέρ αγνώστων", επί το τεχνοκρατικότερον).

Η Δανία, με τα πολλά αιολικά, έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη (που το στέλνει περίπατο στα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας) και η μόνη μείωση εκπομπών και εξοικονόμηση καυσίμων είναι από την καταστολή της ζήτησης λόγω ύφεσης.  Η Γερμανία με επίσης πολλά αιολικά και ΑΠΕ έχει το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, ακριβότερο κι από την Κύπρο που καίει μόνο ...πετρέλαιο.  Το ακριβότερο "μη ρεύμα" στον ...κόσμο!  Βέβαια, η Δανία και ειδικά η Γερμανία, είναι μεγάλοι εξαγωγείς αιολικών και συμπαρομαρτούντων.

Είτε μελετήσετε τα στοιχεία, είτε διαβάσετε τους τίτλους, το συμπέρασμα ειδικά στην Γερμανία φωνάζει:  Δεν εξοικονομούν καύσιμα και δεν ηλεκτροδοτούν. Στην απόλυτη καλύτερη των περιπτώσεων το μεν φωτοβολταϊκό ρεύμα είναι καλή και ακριβή δικαιολογία για μεταβλητή, ασύμφορη, αναποτελεσματική και αναγκαστικά επιδοτούμενη λειτουργία των μονάδων αερίου ή και άνθρακα, τα δε αιολικά είναι καλό κίνητρο για πώληση μετασχηματιστών μετατόπισης σε γείτονες που προσπαθούν να προστατευθούν από τις απορρίψεις. Όχι, μετρημένα, σε σειρά ετών, δεν εξοικονομούν καύσιμα (και για αυτό δεν μειώνουν εκπομπές CO2). Αλλά είναι κούκλες για εξαγωγές σε άλλα θύματα. Το παραδέχονται και οι ίδιοι.


Αν τα παραπάνω δεν τα καταλαβαίνετε, θα καταλάβετε το πολύ απλό:  Μας κόβουν μισθούς και συντάξεις για να πληρώνουμε απάτες:  Πληρώνουμε περίπου 1,5 δις κάθε χρόνο για ΑΠΕ και από αυτά περίπου 400 εκατομμύρια τον χρόνο για αιολικά.  Όλες μαζί οι ΑΠΕ δεν έχουν υποκαταστήσει ούτε μία συμβατική μονάδα. Και αν τα 400 εκατομμύρια, ή το 1,5 δις, χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, σας φαίνονται πολλά, δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε 4 ευρώ λιγνίτη!  Οι (ακριβές) εισαγωγές ρεύματος αντικατέστησαν τον λιγνίτη και το (ακριβό) αέριο χρειάζεται για να παριστάνει την εφεδρεία στα (ακριβά) φωτοβολταϊκά.  Τα αιολικά είναι απλά μια ακριβή ενόχληση στα δίκτυα. Μπορεί να σας ενοχλεί (και με ενοχλεί και μένα) που καταστρέφουμε βουνά, αλλά πιο πολύ πρέπει να σας ενοχλεί που είμαστε φαλιρισμένοι και εξακολουθούμε να πετάμε λεφτά που δεν έχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώνουμε κερατιάτικα υπέρ ΑΠΕτεώνων.

Η ζημιά στα βουνά δεν είναι αμελητέα, αλλά η μεγάλη ζημιά είναι στην τσέπη σας και στην οικονομία. Θα είμαστε φτωχοί, χωρίς σύνταξη, χωρίς δουλειά, χάρη στις ΑΠΕ. Και δεν θα έχουμε και ρεύμα...

1 σχόλιο:

Professor Moriarty είπε...

Η Δανία του Βορρά (εμείς είμαστε του Νότου) μάλλον άρχισε να βρίσκει δυσβάσταχτο το κόστος του σανού για τα πράσινα άλογα και θα περικόψει κάπου 1 δις κορόνες σε χρηματοδοτήσεις ΑΠΕ το 2016 και έπονται περισσότερες. Πανάκριβο και το παραμύθι του Άντερσεν με το πράσινο “ενεργειακά αυτόνομο” νησί Samsoe (με διασύνδεση φυσικά) που ήθελαν να πρασινίσει κι άλλο με υγροποιημένο βιοαέριο για το φέρρυ της γραμμής, αλλά, όπως διάβασα εδώ, for that to become a reality the island needs a cash injection from Denmark’s EUDP fund, established to help the nation reach its goal of being free of fossil fuels by 2050. Και παρακάτω λέει ότι αυτό με τις περικοπές δεν θα καταστεί εφικτό... and the green inspiration is threatened!

I also had a “green inspiration” and I planned to buy this 100% green Hans Christian boat but I need “a cash injection”...