Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ενεργειακή πολιτική του "Προέδρου Trump"


http://breakingenergy.com/2016/03/07/what-is-president-trumps-energy-policy/

Εεεε... εν τάξει, ούτε Πρόεδρος είναι ακόμα, ούτε καν έχει το χρίσμα του κόμματός του, που, κατά τον Σκάει των ΗΠΑ που ακούει στο όνομα "CNN", δεν τον ...θέλει, παρά του ότι μάλλον κερδίζει στις προκριματικές.

Το μεν "πολιτικό" των ΗΠΑ θα ...δείξει, μην άγχεστε, 1) εμείς δεν ψηφίζουμε και 2) ενώ σίγουρα ο Πρόεδρος έχει εξουσίες, οι ΗΠΑ έχουν την πολιτική τους που κάπως είναι ανεξάρτητη προσώπων, υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών, καλού κακού, και το παράπτωμα του Trump είναι ότι είναι λιγάκι ...αναρχοαυτόνομος.  Για τα πολιτικά της υπόθεσης, εδώ. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι ο Ομπάμα τους έφερε την συμφωνία του Παρισιού, που δεν άρεσε καθόλου στην Γερουσία, ενώ το Δικαστικό μπλόκαρε κάτι λίγο πραξικοπηματικές πρασινάδες (που ήταν φόρος κάρβουνου από τον πίσω πόρτα).

Στα ενεργειακά ο Trump:

1. Έχει πει, το 2012, ότι το Παγκόσμιο Θερμοκήπιο είναι κόλπο των Κινέζων να κάνουν ζημιά στην βιομηχανία των ΗΠΑ, μετά το διόρθωσε και είπε ότι δεν είναι άλλο παρά ακριβός φόρος που έχει μπει με σκοπό (και στόχο -- αν και δεν είπε τέτοια λέξη) την Κίνα.  Τα περί θερμοκηπίου, πράγματι, στοχεύουν βασικά αυτούς που έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτούς που εξάγουν με φθηνή ενέργεια στην βιομηχανία τους.  (Και αυτούς που ηλεκτροδοτούνται και επιζούν με φθηνή ενέργεια).

2. Στο παραπάνω θέμα (της Κίνας) ο Trump είναι ωμός:  Trump also may be looking to level the playing field for these same technologies with his US-China Trade Reform Policy, which includes eliminating “China’s illegal export subsidies and other unfair advantages.”  Προφανώς, η πολτική ορθότητα προτιμά να λέει ότι "θα σώσουν τον πλανήτη" γιατί έτσι, εκτός από μάζεμα της Κίνας θα κονομήσουν και κατά τόπους περίεργοι.

3.  Δεν γουστάρει καθόλου μα καθόλου τα αιολικά που τα θεωρεί αντιοικονομικά, κακάσχημα, κακά για την υγεία (λόγω χαμηλών συχνοτήτων) και ενεργειακά ατελέσφορα (αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα επέτρεπε συνέχιση των αιολικών επιδοτήσεων στο Ohio (που είναι τίγκα στα αιολικά).

4.  Είναι υπέρ του Keystone (αγωγού σχιστολιθικού πετρελαίου από τον Καναδά).

Με Πρόεδρο τον Trump οι ΑΠΕ θα έχουν μαύρες μέρες, οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα μπορεί να μπουν σε άλλη φάση -- έχουν ήδη μπει, αν διαβάζετε ειδήσεις -- μάλλον θα υπάρξει έμφαση σε εγχώρια παραγωγή ενέργειας [το λέω και ο ξαναλέω ότι οι ΑΠΕ, λόγω στοχαστικότητας, δεν παράγουν ούτε σημαντική, ούτε χρήσιμη ενέργεια, είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε είναι τσάμπα, είτε είναι πανάκριβες -- δεν ηλεκτροδοτούν δίκτυα] και βλέπουμε...

ΟΚ, οι πρασινοσκώληκες και λοιπά παπαγαλάκια θα λένε ότι ο Τrump είναι ακροδεξιός, και για αυτό τα λέει αυτά... Η διαφορά μεταξύ δεξιών και αριστερών στις ΗΠΑ είναι ότι οι "δεξιοί" (αυτοί που δεν είναι με τους (παραδοσιακούς) πολύ θρήσκους) τα λένε χύμα, ενώ οι "αριστεροί" τα στολίζουν με την Νέα Θρησκεία και Πράσινα Ούρα. Στην Ελλάδα οι "δεξιοί" είναι εντελώς πρασινοκατουρημένοι (όχι, δεν τα έχουν πιάσει από την Ζήμενς ή το εδώ λόμπυ του αερίου που αρμέγει και αιολικά), και οι "αριστεροί" είναι κατά των ΒΑΠΕ.

ΥΓ. Και ο Κρουζ θεωρεί την Ανθρωπογενή και Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή σας αντιεπιστημονική μούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: