Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Να κάνω ανασκόπηση του 2017;

Γράφω εδώ από το 2010, έχοντας ανακαλύψει το blogging (και το ψευδώνυμό μου) στο antinews, το φθινόπωρο του 2008.


Με το τέλος του 2017 φαίνεται ότι αρκετός κόσμος έχει δει πολλές από τις αναρτήσεις μου.

Πιο σημαντικό, για μένα, είναι ότι μερικές σημαντικές και όχι αναγκαστικά "εύκολες" αναρτήσεις, μπήκαν στα top-10 του ιστολογίου, top-10 από την αρχή του ...2010, τώρα πρόσφατα:

Καμπανάκια συναγερμού για τα αιολικά... Σκάει η φούσκα (παντού εκτός από το "Ελληνικό" Υπουργείο "Ενέργειας").  Η "Ευρώπη" μας δείχνει τον δρόμο για τον μέλλον των επιδοτήσεων αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε έχουμε ..Σταθάκη, φροντίζει να δίνουμε τις παλιές, καλές επιδοτήσεις για να μας λένε ευχαριστώ οι ΑΠΕτζήδες "επενδυτές".

 Ο νικητής στην διάσκεψη για το "Κλίμα" στην Γερμανία ήταν ο λιγνίτης και το κάρβουνο. Ο Παναγιωτάκης θα πρέπει να αισθάνεται άβολα που ντρέπεται για την ΔΕΗ και για τον λιγνίτη. Και κάτι οικολόγοι-μαϊμούδες για τον λιθάνθρακα. Η Γερμανία τον εισάγει από τις ΗΠΑ για να έχει ...φθηνό ρεύμα.

Αιολικά 2004-2015: Μια ακριβή κοροϊδία Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι "δεν ξέραμε". Ξέρατε.

Δημήτρης Καμμένος: Πόσα γραμμάρια λιγνίτη, ή αέριο, εξοικονομούμε με €1,6 δις ετήσιες επιδοτήσεις σε ΑΠΕ? (μα διαβάστε τις απαντήσεις... Βασικά "ΔΞ/ΔΑ, ΜΗΔΕΝ, εμάς μας αρέσουν"

Η ηλεκτροδότηση στην Γερμανία και το αφήγημα για τις ΑΠΕ   Μακροσκελής, 100% τεκμηριωμένη από επίσημες πηγές

Και οι υπόλοιπες του top-10 του 2017 είναι μάλλον η συγκυριακή μου αναφορά στα αιολικά της Μάνης, της Νότιας Εύβοιας και των Κυκλάδων.  Θεωρώ ότι τα αιολικά είναι εξ ίσου βλαπτικά και άχρηστα στην Μάνη όσο και στην Θάσο ή στην Κρήτη, ή στο Βέρμιο, ή στην Ικαρία ή οπουδήποτε. Τα σωστά χωροθετημένα αιολικά είναι αυτά που ξέμειναν απούλητα στα Γερμανικά ή Δανέζικα εργοστάσια.

Αυτά που έλεγα για τις ΑΠΕ και που φαινόταν εξωφρενικά το 2008 ή το 2010 με κάποια καθυστέρηση επαληθεύονται, καθημερινά, στα Γερμανικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ: Η προσπάθεια μεταστροφής σε ηλεκτροπαραγωγή με πολλές ΑΠΕ είναι αποτυχία, ατελέσφορη, πανάκριβη, κοροϊδία κλπ. 

Διασκέδασα να χαζεύω Γερμανικά ΜΜΕ το τελευταίο δίμηνο. Έχουν σκυλιάσει κατά των ΑΠΕ.

"Προϋπόθεση η ασφάλεια εφοδιασμού και τα χαμηλό κόστος ενέργειας, ειδεμή κλείνουμε"

Πανάκριβη, αναποτελεσματική, καταστροφική -- η ενεργειακή μεταστροφή σε ΑΠΕ, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι

Η ENERCON έχει πάρει την κάτω βόλτα -- στην Γερμανία


Energiewende ist gescheitert (3) Hans-Werner Sinn: Die Energiewende kann nicht funktionieren -- Καταδικαστική ετυμηγορία για την ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ


Energiewende ist gescheitert (2) -- Ξανά: Η ενεργειακή μετάβαση σε ηλεκτροδότηση με ΑΠΕ έχει αποτύχει

Η ενέργεια φάντασμα

Μάθημα από την εμπειρία: Οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες, περιβαλλοντικά ατελέσφορες και βασικά άχρηστες.

Και η Αυστρία παιδεύεται από τις πολλές ΑΠΕ (της γείτονος)

Κι όσο οι αιολικοί παπαγάλοι μάς σερβίρουν σανό και fake news, τα Γερμανικά ΜΜΕ...:

Και φέτος δεν χρειάστηκε να κάνω πολύπλοκες ανακεφαλαιώσεις:
Πρόχειρη ανακεφαλαίωση για τις ΑΠΕ με αφορμή την αναφορά στο Spiegel από το Euro2day  Αν δεν είχαν βγει όλοι οι υπόλοιποι να καταδικάζουν τις ΑΠΕ, θα λέγατε "δεν βαριέσαι μόνο το Spiegel τα λέει. Όχι "κύριοι". Και η FAZ, η Handelsblatt, η Welt, και το Focus. Και η Energiewende και η IRENA. Και εγώ από το 2010.

Οι μόνοι που δεν φαίνονται να το έχουν πάρει χαμπάρι είναι κάτι αριστεροί-ερζάτς στο ΥΠΕΝ και στην Κυβέρνηση, γενικά. Αν και, για να είμαι δίκαιος, και οι προηγούμενοι κάπως έτσι ήταν -- μόνο που 1) τώρα βρωμάει το πράγμα και 2) τουλάχιστον του Μανιάτη του είχε ξεφύγει και είχε πει αυτό που ξέρουμε οι πάντες από το 1998, ή το 1975... αλλά υπέγραφε και αυτός, αβέρτα...

Πολλές ευχαριστίες σε όλους εσάς που δεν γνωρίζω και που στέλνετε συνδέσμους.  Σε έναν που μου λένε ότι είμαι ...εγώ.  Στον spiral architect που ξέρει περισσότερα από μένα. Στον Greeklignite που είναι γνώστης και αναλυτικός και επιμελής. Στον Απόστολο Ε. και στον Γιώργο Β. φωνές βοώσες ἐν τῇ ἐρήμῳ που μου κάνουν εικονική παρέα και με ξεστραβώνουν. Στο αλλενάκι που με ενθάρρυνε να ξεκινήσω το ιστολόγιο. Στην Thalia W που με ανάγκασε να μάθω Γερμανικά. Στους Γερμανούς, Άγγλους, Καναδούς, Αμερικάνους, από το facebook που έχουν τον ίδιο καημό με μένα. Στο antinews όπου ανακάλυψα το blogging.  Σε ένα-δύο αφανείς που βοηθάνε από γραφικά μέχρι ορθογραφία...  Και φυσικά σε όλους εσάς που με τιμάτε με τις επισκέψεις σας.

Καλή επιστροφή στον ορθό λόγο,

3 σχόλια:

lignite is black gold είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Καλή Χρονιά!

Professor Moriarty είπε...

Νομίζω ότι κάθε αρχή νέου χρόνου δίνει αφορμή για σκέψεις επάνω στον Χρόνο, και ειδικά επάνω στο μυστήριο του κοσμικού χρόνου… Καλή χρονιά.

«But the discovery that empty space has energy started a revision in thinking among many physicists about what is required in nature and what may be accidental. The catalyst for this new gestalt originates from the argument I gave in the last chapter: dark energy is measurable today because "now " is the only time in the history of the universe when the energy in empty space is comparable to the energy density in matter.

Why should we be living at such a " special" time in the history of the universe? Indeed, this flies in the face of everything that has characterized science since Copernicus. We have learned that the Earth is not the center of the solar system and that the Sun is a star on the lonely outer edges of a galaxy that is merely one out of 400 billion galaxies in the observable universe. We have come to accept the " Copernican principle " that there is nothing special about our place and time in the universe. But with the energy of empty space being what it is, we do appear to live at a special time.»

Lawrence M. Krauss, A Universe from Nothing.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά Αλλενακι