Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Και στην Λήμνο... Δεν τοποθετούν ξένες σημαίες για να δηλώσουν την κατοχή. Τοποθετούν Ισπανικά αιολικά


Η Λήμνος είναι σήμερα ένα μαγευτικό νησί με καταπληκτική Ιστορία.  Από την μεταλλουργία του Ήφαιστου, τα αμπέλια του Διονύσου, την Πολιόχνη,  τις ...συκοφαντημένες γυναίκες του Θόαντα, τον Φιλοκτήτη και την Αγγλική βάση του Α' ΠΠ.

Η Λήμνος, ή Ανεμόεσσα, ή Πυρόεσσα, ή Αιθάλεια έχει ακόμα χωράφια με αμπέλια, κριθάρι και ανεμόμυλους (για το κριθάρι). Να πάτε να την δείτε γιατί η Λήμνος μπορεί και να χαθεί. Έχει εκχωρηθεί εξ ολοκλήρου, και η θάλασσα, στην Ισπανική Iberdrola (οι παρακάτω εικόνες μεγαλώνουν με κλικ):


Και όπως και σε άλλα μέρη, πρώτα πήγε η ΔΕΗ Ανενεώσιμες, κράχτης, ανιχνευτής και προπομπός της "άλωσης", με 1-2 αιολικά μεγαβάτ και από πίσω η Iberdola (που παριστάνει τον Ρόκα) με ...200! επίγεια αιολικά μεγαβάτ, και 500+ θαλάσσια αιολικά μεγαβάτ. Πολλά αιολικά Gamesa, που αν δεν κάνω λάθος είναι πλέον Siemens (της ίδιας που χλευάζει τις ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή, αλλά τις θεωρεί καλές για να εξάγουν κανένα αιολικό...).


Μην μπερδεύετε τους ανεμόμυλους της Λήμνου με τα αιολικά της Iberdrola στην Λήμνο. Οι ανεμόμυλοι έγιναν από ντόπιους, για τους ντόπιους. Υπήρξαν και υπάρχουν για να αλέθουν κριθάρι ή σιτάρι (κριθάρι είδα εγώ), όταν φυσάει. Όταν δεν φυσάει, το κριθάρι μπορεί να περιμένει, και όταν φυσήξει, το αλεύρι μπορεί να αποθηκευτεί. Οι ανεμόμυλοι είναι μια χαρά για άλεση σιτηρών ή για άντληση νερού. Τα αιολικά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το ρεύμα ΔΕΝ αποθηκεύεται. Το μόνο που μπορεί να κάνει το ρεύμα είναι να μεταφερθεί, όταν θα τελειώσει η διασύνδεση και να ψάχνει που θα απορριφθεί.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ηλεκτροδοτεί το αιολικό ρεύμα. Ούτε στην Δανία! Εκεί, μεταφέρεται σε υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας, και επιστρέφει σαν "κατανεμόμενο" υδροληεκτρικό ρεύμα. Οι Δανοί που και αυτοί εξάγουν αιολικά, ηλεκτροδοτούνται από κάρβουνο, αέριο και εισαγωγές υδροηλεκτρικού και πυρηνικού ρεύματος.

Και μαντέψτε τι έχουν οι Δανοί και οι Γερμανοί σαν αποτέλεσμα των ΑΠΕ τους:  Το ακριβότερο ρεύμα!

Δηλώσεις του στυλ "100%" ή "1000%" του ρεύματος από ΑΠΕ την τάδε μέρα ή τάδε ώρα, είναι, απλούστατα, παραπλανητική διαφήμιση. Μπορεί η ηλεκτροπαραγωγή να αντιστοιχούσε σε 100% ή 1000% αλλά σίγουρα δεν πήγε στην ηλεκτροδότηση. Πήγε κάπου αλλού και πλήρωσαν οι καταναλωτές και τις επιδοτήσεις και τις βόλτες του ρεύματος.

  Η Λήμνος είναι ένα πολύ όμορφο νησί. Να το προλάβετε, πριν χαθεί... Προφανώς οι "οικολόγοι" δεν ενδιαφέρονται για την (πραγματικά εντυπωσική) ορνιθοπανίδα εκεί... 'Η για τους ανθρώπους εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: