Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Να σταματήσουν οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ. Και οι ΑΠΕ που έχουν τις επιδοτήσεις για αυτοσκοπό


WORLDENERGY NEWS -- Κατάργηση των επιδοτήσεων στα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ζητούν 21 φορείς απ' όλη την Ελλάδα

businessenergy.gr -- "Ζητάμε να σταματήσουν οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ που υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις. Ζητάμε να καταργηθούν ή να μειωθούν οι επιδοτήσεις όπως έχει προτείνει η ευρωπαϊκή Αρχή των Ρυθμιστών Ενέργειας"

energypress -- Κατάργηση των επιδοτήσεων σε αιολικά και ΑΠΕ ζητούν 21 φορείς απ' όλη την Ελλάδα

Αρχικά, ήπια, από περίπου το 2000 και εντατικά από το 2010 που ψηφίστηκε ο Νόμος Μπιρμπίλη για την υποχρεωτική επιδότηση των λεγόμενων ΑΠΕ, μάς βομβαρδίζουν με παραμύθια για την Σωτηρία του Κλίματος με πολλές ΑΠΕ. Από το 2010 είναι περίπου το μόνο πράγμα που διαφημίζεται σε κάθε ΜΜΕ, έντυπο, ηλεκτρονικό και τηλεόραση. Μέρα-νύχτα, 365 μέρες  τον χρόνο, 8 χρόνια σερί.  Προπαγάνδα. Μόνο προπαγάνδα.

Όλες αυτές οι ΑΠΕ (κυρίως φωτοβολταϊκά και αιολικά) δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο από το να δεσμεύουν υπάρχοντα και μελλοντικά χρήματα υπέρ Γερμανών, Δανών και Ισπανών εξαγωγέων μηχανημάτων ΑΠΕ, με ποσοστά σε χωματουργούς και περίεργους που σε μεγάλο βαθμό οδήγησαν την χώρα σε χρεωκοπία. Μερικοί από αυτούς διαφημίζουν το "έργο" τους για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά για να συνεχίσουν την απάτη. Δεν μάθαμε το 2001, δεν μάθαμε το 2004 και δεν θα μάθουμε μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο.

Οι ΑΠΕ δεν έχουν σχέση ούτε με ενέργεια, ούτε με καμία προστασία κάποιου περιβάλλοντος. Έχουν να κάνουν με είσπραξη χρημάτων από εμάς υπέρ τρίτων, κάπου έξω, και με καταστολή της ζήτησης για ενέργεια.  Τίποτε άλλο.

Η καταστολή ζήτησης είναι είτε επειδή υπάρχει και η Κίνα, είτε για να πέσει η τιμή του πετρελαίου. Σχεδόν την καταλαβαίνω, για να μην πω ότι την αποδέχομαι. Καταστολή ζήτησης ενέργειας συνεπάγεται και είναι εφικτή μόνο με φτώχεια. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.

Η είσπραξη χρημάτων από ΑΠΕ είναι 1) για να καλυφθεί το κόστος επανένωσης της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία, 2) για την περαιτέρω συγκέντρωση χρημάτων στην Γερμανία, 3) για την χρηματοδότηση της διατήρησης των πυρηνικών και της Οικονομίας της Γαλλίας, 4) για "ψιλά" για τους Ισπανούς και τους Ιταλούς,  5) για την επιδότηση του φυσικού αερίου (αγωγοί και χρήση) από οπουδήποτε (κατά προτίμηση όχι από την Γκαζπρομ) προς την Βόρεια Ευρώπη. 

Από όλα αυτά, τρέχουν να εισπράξουν ό,τι προμήθεια, ,ότι ποσοστό και όσα χωματουργικά προλάβουν οι δικοί μας "επιχειρηματίες" που ειδικεύονται σε αυτό. Αυτοί ελέγχουν, ιδιοκτησιακά, ή με την διαφήμιση, τα ΜΜΕ, αυτοί ελέγχουν τους "πολιτικούς" και το αποτέλεσμα το βλέπετε κάθε μέρα, από το 1996 και μετά. Και πριν ήταν περίεργη κατάσταση αλλά με τον Φον Σημίτη ήρθε και έδεσε. Χώρα διαπλεκόμενων χωματουργών και μεσαζόντων Σε εκκαθάριση, παρακαλώ, από το 2010.

Αλλά δεν είμαι εδώ για να κάνω πολιτική ή για να κάνω επανάσταση.


Είμαι εδώ μόνο για να σας λέω ότι οι ΑΠΕ δεν είναι ούτε ενέργεια, ούτε περιβάλλον.  Είναι είσπραξη μη ανταποδοτικών επιδοτήσεων. Μη ανταποδοτικών σημαίνει ότι πληρώνουμε και δεν παίρνουμε (εμείς που πληρώνουμε) κάτι σε αντάλλαγμα. Είναι κεφαλικός φόρος. Που, δυστυχώς, απαιτεί γη, αέρα και νερό.

Δεν σας καλύπτει η δημοσιευμένη μελέτη του York (που δεν είναι θεωρίες, είναι μετρήσεις)? Δεν σας καλύπτει άρθρο του econews με αντίστοιχο τίτλο? Δεν σας καλύπτουν ο ΑΔΜΗΕ και η ΡΑΕ (αυτή σε σπάνια στιγμή ειλικρίνειας?  Δεν σας πείθει ο λογαριασμός του ρεύματος?  Δεν σας πείθει η εμπειρία της Γερμανίας? Αν τίποτε δεν σας πείθει, ίσως σας πείσει ο ...κύριος Υπουργός Ενέργειας που προτείνει:
  • Παράταση στο καθεστώς εγγυημένων επιδοτήσεων για να προλάβουν όλοι
  • "Εξοικονόμηση" ενέργειας (στην χώρα με το ήδη ρεκόρ μείωσης σε κατανάλωση ενέργειας)
  • Κι άλλες ΑΠΕ: Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Δανοί, οι χωματουργοί κλπ έχουν ανάγκες
Άσε που έχουμε να πληρώνουμε κάτι Medgrid και Eastmed (για την ασφάλεια της Ευρώπης)

Και θα πληρώνουμε και το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς? Τι είναι αυτό? Κάτι σαν την ΡΑΕ?  Όταν σκάσει, το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ θα φταίει η FED και όχι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δεν βλέπει τι είναι το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ... Και ότι εξυπηρετείται από ένα πτωχευμένο λαό.  Και, επειδή ξέρω ότι η ΤΕΡΝΑ λατρεύει τα χωματουργικά, όπως είπαν και οι προμηθευτές μας οι Γερμανοί, οι αντλησιοταμιεύσεις κάνουν τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά "μη βιώσιμα".

Renewables tend to simply be added to the energy mix without displacing fossil fuels:  Οι ΑΠΕ τείνουν να προστίθενται στο ενεργειακό μείγμα χωρίς να υποκαθιστούν ενεργειακά καύσιμα.

Καλά απάντησαν το ΥΠΕΝ κλπ στον Καμμένο...

Το κόστος τους προστίθεται στο όποιο κόστος ηλεκτροδότησης (ή ...εξοικονόμησης ενέργειας).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό: Αφού με τσάμπα ήλιο και τσάμπα αέρα μπορούμε να έχουμε ρεύμα αυτό να τιμολογείται χαμηλότερα!