Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ξορκίστε τη Νέα Τάξη


Το δίλημμα: Πράσινο ή μπλε; (ή είναι Τοπικές οι εκλογές και δεν έχει σημασία;)


Δυστυχώς, οι πονηροί του κόσμου έχουν οικειοποιηθεί αυτά τα δύο ωραιότατα, ομολογώ, χρώματα και δεν ξέρεις αν πίσω από το πράσινο κρύβεται, π.χ., το μαύρο το κόκκινο και το κίτρινο... Για να το σκεφτείτε, να λίγη υπόκρουση:



Οι ΖΖ Top έγιναν γνωστοί την δεκαετία του '80, αν και ξεκίνησαν επί Βιετνάμ. Σχεδόν καθαρόαιμοι rockers καταβολές σε country, folk και blues, και δόσεις heavy metal, χωρίς τις συναισθηματικές φορτίσεις που θα είχαν 15 χρόνια νωρίτερα, τουλάχιστον για την γενιά που ευθύνεται για όλα τα δεινά του πλανήτη, τους μεταπολεμικούς baby boomers, το ζωντανό πείραμα του Aldous Huxley.


Χμμμ... αναρωτιέμαι αν η rock ξορκίζει την επέλαση του άρματος της Νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας -- για να μην μείνουμε στα κινηματογραφικά έργα που ειρωνεύεται ο Günther Sachs . Μερικοί από εσάς την ονομάζετε και "Νέα Τάξη", αλλά ποιός κάνει τι σε ποιόν, μάλλον στις επενδυτικές μπροσούρες από το Zug φαίνεται... και στο "Νομοθετικό Έργο" της "Κυβέρνησής" μας.

Ξέρω... ούτε η μουσική rock, ούτε η πλασματική επιλογή χρωμάτων λύνει το ...πρόβλημα. Αν, δηλαδή, ήξερα ποιό είναι το πρόβλημα. Το επιφανειακό πρόβλημα είναι η ύφεση, και η ύφεση είναι αποτέλεσμα παραβιάσεων απλών κανόνων σε ...χρημαδοδοτήσεις. Αυξήθηκε ο δανεισμός σε σημείο που οι κανόνες δεν δουλεύουν. Αλλά, και αυτό, είναι χιουμοριστικό. Το πρόβλημα είναι, νομίζω το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει από το 1815 (θυμάστε τον Castlereagh και τον Metternich;) , και το 1873 και κυρίως από το 1879, όταν οι Γερμανοί έκαναν την συμμαχία τους με την Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία, στην προσπάθειά τους να μαντρώσουν τους Ρώσους, που προσπαθούσαν να έρθουν προς τα ...εδώ. Παλιά η ιστορία, αλλά οι παίκτες έχουν αλλάξει μόνο ποιοτικά. Και στα ενεργειακά. Αυτά σκέφτομαι περιμένοντας την επόμενη μέρα. Καλή διασκέδαση αύριο (σήμερα).

6 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Καλημερα.Το ροκ ειναι μια χαρα,το ROCK οχι!
Μονο το παθος ξορκιζει τον θανατο.Η κραυγή του bandleader.

nikos είπε...

φταιω ειλικρινά και σταυροκοπιέμαι που δημιούργησα στα 12 χρόνια το συγκρότημα itd έξω.. μετά κλαρίνο κλπ χιχχι

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ως μαθητευόμενος σαμάνος συμφωνώ βαθύτατα με το συμπέρασμα που συμπυκνώνει ο τίτλος του κειμένου: Η αντιμετώπιση της "νέας τάξης" προϋποθέτει εξορκισμό. Η επίκληση που προβάλουν οι ZZ Top είναι δραστική και το δρώμενο θα ολοκληρωθεί με ζεϊμπεκιές.
Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ σας να αναλογιστείτε, ότι το μπεγλέρι του Μάρκου έχει πολύ βαριές χάντρες. Καλύτερα λοιπόν αλλάξτε πεζοδρόμιο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zNYmAjGRTNg&feature=player_embedded

Το βίντεο αφιερώνεται σε κάθε αρνητή της κλιματικής αλλαγής. Θα πνιγούμε χαλαρά σαν τα ποντίκια και ας ασχολείσαι με μπλέ και πράσινους κόκκους.

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 8:20, πολλές μετάνοιες, δώσε και κάτι στον επίσκοπο, να σωθείς. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πείνα και επιδημίες, και παγκόσμιοι πόλεμοι. Το κλίμα έχει αλλάξει αρκετές φορές τα τελευταία 4000 χρόνια και κάθε φορά κάνει τον κόσμο άνω κάτω. Και ο μαγνητισμός της Γης έχει αλλάξει και αν ξαναλλάξει θα πεθάνουμε όλοι από ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν ψοφολογήσουμε της πείνας πρώτα. Όσο πιο πολλές ΑΠΕ βάλουμε, τότο πιο γρήγορα θα ψοφολογήσουμε, άρα ίσως πρέπει να γλυτώσουμε από τα μαγνητικά.

Γεια σου μποτίλια! Εκτός από ZZ top είχαμε και την Μισσιρλού και το Μπιρ Αλλαχ του Παπαϊωάννου. Ακτύπητα!

archaeopteryx είπε...

και, 8:20, δεν θέλω να νομίσεις ότι ειρωνεύομαι ή απλά σαρκάζω (και σίγουρα δεν "πιστεύω" -- εκτιμώ, δεν πιστέυω):

Εκτιμώ ότι το κλίμα αλλάζει τα τελευταία 4 εκατομ ή 400 χιλιάδες χρόνια

Εκτιμώ ότι μάλλον έχει αλλάξει και τα 4000 χρόνια.

Επειδή η Γη δεν είναι ένα σημείο να του παίρνεις την θερμοκρασία, εκτιμώ ότι οι μέθοδοι αποτύπωσης του "κλίματος" έχουν ασάφεις, και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την αιτία και την συνέπεια.

Δεν αποκλείω η αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία 200 χρόνια (λόγω θερμαινόμενου κλίματος, τεχνολογίας, αντιβιοτικών, ενέργειας κλπ) να έχει συνέπειες στην Γη. Αστικές περιοχές, συνωστισμός, νέες αρρώστιες κλπ. Μία από τις συνέπειες μπορεί να είναι και το αυξημένο CO2.

Μπορεί το αυξημένο CO2 από μόνο του να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη γινόταν. Μπορεί. Μπορεί και όχι. Δέχομαι ότι μπορεί.

Μπορεί επομένως, αν το παραπάνω συμβάινει, και αν έχουμε κλιματική αλλαγή, να πεις ότι μπορει η κλιματική αλλαγή, απο εδώ και πέρα να είναι εν μέρει ανθρωπογενής. Μπορεί κμαι να μην είναι

Ένα είναι σχεδόν σίγουρο. Αν υπάρχει έκτακτη κλιματική αλλαγή, και αν αυτή είναι ανθρωπογενής, ΚΑΜΙΑ ενέργεια με αιολικά δεν θα λύσει το πρόβλημα. Η ύφεση το λύνει (αλλά δεν θα σου αρέσει). Οι επιδημίες το λύνουν (η μισή Ευρώπη πέθανε τον 14ο αιώνα) ούτε αυτό θα σου αρέσεο. Οι πόλεμοι βοηθάνε, και αυτό χάλια. ΌΛα αυτά μειώνουν κατανάλωση και αριθμό πληθυσμού.

Θες να κάνεις κάτι; Κάνε δίαιτα. Κόψε το μοσχάρι. Μην οδηγείς. Πηγαινε γίνε αγρότης κλπ κλπ.

Πολλή η προπαγάνδα, δύσκολο να δεχτείς την κοινή ογική.