Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο γερμανικός στρατός δεν είχε επιμελητεία



«Ο πόλεμος του 1940 με βρήκε στη Θεσσαλονίκη (2ετής φοιτητής Νομικής και υπ. ΙΚΑ). Οι Γερμανοί, που μπήκαν στη Θεσσαλονίκη κατά το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 1941, βρήκαν την πόλη έρημη, κλειδαμπαρωμένη -ούτε κουνούπι δεν πετούσε- πνιγμένη στο κλάμα και στο φαρμάκι.

Θλιβερή εξαίρεση ο καθηγητής μας Περ. Βιζουκίδης, φιλοναζί του κερατά (τους φοιτητές για μεταπτυχιακά στη Γερμανία αυτός τους διάλεγε και τους έστελνε), και ο... Ραβίνος! -
πίστευε ο αφελής πως θα καλοπιάσει τους ναζί...- όπου, ως άτομα, μόνοι τους τούς υποδέχτηκαν με ανθοδέσμη στην οδό Μοναστηρίου. Ο γερμανικός στρατός δεν είχε επιμελητεία (να μεταφέρει τρόφιμα κ.λπ.), σιτιζόταν από τρόφιμα που άρπαζε εκεί που πήγαινε. Και μόλις πιάσανε διάφορες θέσεις στην πόλη, άρχισαν τα σπασίματα και οι λεηλασίες εστιατορίων και καταστημάτων τροφίμων.

Σέρνανε μαζί τους κι ένα είδος μεγάλης καρότσας με ειδικά μηχανήματα και εκτυπώνανε μάρκα με τα οποία εφοδιάζανε τους στρατιωτικούς τους και κείνοι ξεχύνονταν στα καταστήματα. Τότε, μόλις είχε ανοίξει στην οδό Τσιμισκή ένα μεγάλο κατάστημα με φίρμα "Λαμπρόπουλος" με ωραία εμπορεύματα - το αδειάσανε κυριολεκτικά. Κι όταν ο διευθυντής του πήγε στην Εθνική Τράπεζα ν' αλλάξει τα μάρκα, τον πληροφόρησαν πως αυτά δεν έχουν καμία αξία και αυτοκτόνησε... (Ο Μ. Γλέζος με πληροφόφησε ότι αυτό το... εκτυπωτήριο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη). Ο κάθε Γερμανός στρατιωτικός υποχρεωνόταν να στέλνει στην οικογένειά του κάθε μήνα ποσότητα τροφίμων-δεν θυμάμαι πόσες οκάδες...».

Δημήτρης Κυριαζής (http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/04/2010&id=152086)


η φωτό είναι από εδώ. Ο Φελλίνι είναι από την Ζάχαρη.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λες να αντιστρέψουν και το Risorgimento? Λήγκα του Βορρά??

Ανώνυμος είπε...

Και τα δύο ευρώ που λέγαμε. Το καλό και το εγχώριο

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "δεν είχε επιμελητεία" είναι σαν τις επιδρομές των Γότθων ή τις συμβάσεις παραχώρησης!

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-HRNHTJ44gc&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Tρισμέγιστοι Vagabunde!
A.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ραβίνος όμως?
Τί περίεργο!

archaeopteryx είπε...

μα δεν ήξερε ο κόσμος τι θα γινόταν, μετά έγινε, μετά μαθεύτηκε... Η αντιεβραϊκή ρητορική θα ήταν γνωστή, αλλά οι βιομηχανικές εξοντώσεις έγιναν αργότερα... Τον κατακτητή τον προσκυνούν πολλοί από φόβο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα η αντιναζιστική ρητορική τους αρχαίε. Άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε

Ανώνυμος είπε...

Ορέστιε το γεγονός της επιστολής αναφέρεται στα 1941. Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως σκότωναν μετά το 1942. Δεν μπορούσε ο ραβίνος να ξέρει (το 1941) αυτό που θα μάθαινε ο κόσμος το 1945 (και που ξεκίνησε το 1942).

Ανώνυμος είπε...

Ιθαγενής


Στην άλλη μεριά του σύμπαντος, εκεί που το αυτονόητο δεν είναι αδιανόητο, η Oracle υπερίσχυσε στο δικαστικό αγώνα έναντι της SAP και η δεύτερη
θα καταβάλλει 1,3 δις $ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Αλλά είναι απλά γελοία κράτη που απλά εφαρμόζουν τους νόμους.
Δεν έδωσαν τα φώτα στην ανθρωπότητα, δεν κραυγάζουν για την αναπαραγωγικότητα του στρατεύματος και τους διεφθαρμένους
υπαλλήλους, δεν αναζητούν συνενόχους στο φαγοπότι ή απλά συνδαιτυμόνες για να πληρώσουν το λογαριασμό.
Κλέψε αλλά αν σε πιάσω την έκατσες. Δεν πα να είσαι ο πλουσιότερος θα πληρώσεις πρόστιμο. Σε έπιασα να παρανομείς; Νόμος.
Είσαι ο Αλ Καπόνε; Φοροδιαφεύγεις; Μέσα και ας είχες στο payroll δικαστές και πολιτικούς. Είσαι ο Μπερλουσκόνι; Σε ελέγχει η δικαιοσύνη.
Αυτονόητα.
Σε ένα αυτόνομο χωριό, δεν πα να λαδώνεσαι, να υπερκοστολογείς, να ομολογείς ότι τα πήρες, να ομολογεί η κάθε SIEMENS ότι λάδωσε, ότι δεν παρέδωσε και πληρώθηκε, ότι παίρνεις από εκατομμύρια έως καφετιέρες, δεν τρέχει τίποτα...Λάθος, τρέχει κάνεις μια εξεταστική για να ...αμείβονται οι εξεταστές.
Καλά οι κύριοι και οι κυρίες κάνουν αυτό που ξέρουν: δουλεύουν...
Το Κράτος; Η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία; Η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία;
Απλοί συνδαιτυμόνες σε εσπερίδες; Βολεμένοι και τιμημένοι συνδαιτυμόνες;
....τι να πουν;
Ότι αν είχε πέσει πρόστιμο στη SIEMENS, MAN, για τα υποβρύχια, για τις αγορές των αιώνων στη διάρκεια των χρόνων, ακόμα και αυτό το διεφθαρμένο κράτος με τους διεφθαρμένους πολίτες και τους έντιμους πολιτικούς, δεν θα χρειαζόταν να κόψει συντάξεις και μισθούς, να καταργήσει δικαιώματα και νόμους που κερδήθηκαν με αίμα, δεν θα καταντούσε η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία υπάκουοι πελάτες σε κελεύσματα και διαταγές μιας συνέντευξης τροικανών υπάτων;
Και καλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί είναι αδιανόητο να αποκαλυφθούν τα ρούχα του αυτοκρατόρων μας.
Ας διαλέξουν. Το σύνταγμα, όχι η πλατεία το άλλο που έχουμε όλοι ξεχάσει, μιλά για την ανεξαρτησία τους. Ενοχλητικό. Να μιλάς για πράγματα ...άβολα. Αντιπαραγωγικά.
Όταν η κάθε Μέρκελ τους φτύνει και τους αποκαλούν εκπροσώπους... PIIGS, δεν μπορούν να αρθρώσουν τη λέξη πρόστιμο;
Αλλά γιατί να απορούμε: δεν τολμούν να μιλήσουν για τα κατοχικά δάνεια όχι για τις αποζημιώσεις, απλά για τα δάνεια που ο παππούς της κάθε
Μέρκελ υπέγραψε πάνω από τις στάχτες των Καλαβρύτων ή του Δίστομου...
Να ζητήσουν την εκπλήρωση μιας δανειακής υποχρέωσης; Μπα... θέλει αδένες.
Ας πληρώσουν μια καταχώρηση σε γερμανικά ΜΜΕ και να πουν ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης τους χαρίζουμε τα χρέη τους και δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε ότι οι πραίτορές μας δανείστηκαν εν ονόματι μας.....
Έτσι τελειώνει αυτή η μικρή ιστορία της χώρας που έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα και άλλαξε τα φώτα στους Ιθαγενείς της.

1,3 $ δις πρόστιμο αφιερωμένο στους εκπροσώπους, στους δημοσιογράφους, στους δικαστικούς των διεφθαρμένων Ιθαγενών.
Κοίτα να δεις όσα κόπηκαν από μισθούς και συντάξεις...
1.3 δις $ ...κοίτα να δεις... νούμερο αυτονόητο και αφιερωμένο σε όλα τα αδιανόητα ...νούμερα της ζωής μας.