Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ανεύθυνος, διεστραμμένος και αμόρφωτος


«Ανεύθυνο, διεστραμμένο και αμόρφωτο» μου είπαν ότι με απεκάλεσε ο εικονιζόμενος, κουνώντας το δάκτυλό του στην Βουλή, όπου εμφανίστηκε σαν υπάλληλος του ΟΗΕ (τι είναι πάλι αυτό; Παλαιομοδίτικη MKO;)… επειδή αντιδρώ στις ΑΠΕ. Δεν αντιδρώ στις ΑΠΕ, αγάπη μου, στα feed –in-tariffs αντιδρώ και στους φόρους κάρβουνου.

Οι Γερμανοί έχουν πλάκα. Κρύβουν τις προθέσεις τους όπως κρύβουν τα παιδάκια τα κλεμμένα κουλουράκια για να μην τα δει η μαμά: Τα βάζουν πίσω από την πλάτη τους, λησμονώντας ότι η πλάτη τους φαίνεται όταν βγαίνουν από το δωμάτιο. Και θυμώνουν όταν δεν τους κάνεις το χατήρι. Το θράσος: απαιτεί λεφτά από τους Αμερικάνους να δώσους στους Ιθαγενείς, για να μπορούν οι Ιθαγενείς να αγοράζουν αιολικά Ζήμενς!

Δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την Πράσινη Απάτη, τον Απρίλιο που ξεκίνησα αυτήν την ιστοσελίδα. Το μόνο που ήξερα είναι ότι το €150/MWhr είναι μεγαλύτερο από το €50/MWhr και ότι ο Δεύτερος Νόμος της Θερμοδυναμικής είναι ...Νόμος. Δεν ήξερα τι άλλο παίζει… φανταζόμουν Έλληνες κρατικοδίαιτους και τέτοια.

Οι Γερμανοί. Αυτοί είναι από πίσω. Και ο τύπος, πλασιέ, αλλά με λεφτά τρίτων. Τι λέγαμε; Δεν είχαν επιμελητεία… Κατάλαβαν ότι οι πολλοί Αμερικάνοι είναι αφελείς (μα το λένε οι διανοούμενοί τους) και ότι ο κόσμος όλος είναι ορδές ηλιθίων. Το είπε Γερμανός αυτό σε σχέση με το feed-in-tariff, την μεθοδολογία που μας ληστεύουν, 1) για να δουλεύουν τα εργοστάσιά τους και οι Γερμανικές εξαγωγές και 2) για να εισπράττουν οι εταιρίες ηλεκτρισμού τους τα carbon credits, αγοράζοντας υπανάπτυκτες ΔΕΗ σαν τις δικές μας που με Ζερβούς θα έχουν βάλει αιολικά. Κύριε Διοικητά της ΔΕΗ, διαβάστε παρακαλώ την ανάρτησή μου για τις ορδές των ηλιθίων. Προλαβαίνετε να αναθεωρήσετε.


Όσο για τον υπάλληλο των Ηνωμένων Εθνών που κούνησε το δάχτυλό του στην Βουλή των Ελλήνων, κουτσή, στραβή, ανάποδη, είναι η δικιά μου Βουλή και δεν ανέχομαι από υπάλληλο του ΟΗΕ, πλασιέ-ερζάτζ της Ζήμενς να κουνάει το δάκτυλό τους στον χειρότερο Βουλευτή μου. Όσο για μένα... «ανεύθυνος» και «διεστραμμένος», μπορεί, αλλά για το αμόρφωτος διαμαρτύρομαι, έχω τελειώσει Τρίτη Γυμνασίου. Πρόλαβα να μάθω για τις πολλές εκπομπές CO2 μεταξύ 1942 και 1945.

Και πότε θα μάθουν τρόπους; Με το καλόοο, γλυκάαα... Ζόρικος στην Κοπεγχάγη, τσαμπουκάς στην Βουλή, θα εισπράξεις καμία ασεβή χειρονομία, και θα γκρινιάζεις.

10 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Ο Γερμανός διανοούμενος που ανέφερα είναι ο Gunther Grass

και το απόκομμα από την "μπροσούρα" της επενδυτικής εταιρίας

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Ανεύθυνος, διεστραμμένος και αμόρφωτος είναι αυτός.

Γιατί αυτοί είναι και οι καλύτεροι αχυράνθρωποι.

nikos είπε...

και για το 2011 ..η προγραμματιζόμενη παραγωγή λιγνίτη στο ΛΚΔΜ ... με το ζόρι 42 εκ .. άλλο -30% ..σου λέει αυτό κάτι????

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Γερμανοί έγιναν ξαφνικά κλιματολόγοι. Σύμπτωση? Οι Γάλλοι γιατί δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

κι άλλο πετρέλαιο

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_4650.html

nikos είπε...

http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/2010_24.html

Ανώνυμος είπε...

Εχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν δια της πείνας από δέκα μεριές. Σκοπεύουν να δώσουν 4 εκατομμύρια στρέμματα για μπιλάκια βιοκαύσιμο!

Μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν από την ημερίδα για τα ανανεώσιμα καύσιμα. Υπάρχει ένας αναπτυσσόμενος κλάδος στη χώρα μας που παλεύει όπως όλοι οι άλλοι απέναντι στη γραφειοκρατία και τις κρατικές καθυστερήσεις. Το σημαντικότερο νέο είναι οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. 4.000.000 στρέμματα προς εκμετάλλευση είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο και μπορεί να δώσει μια μεγάλη ανάσα στην Ελληνική οικονομία.
Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να θεσμοθετήσει επιτέλους το ΥΠΕΚΑ ένα σταθερό μοντέλο απορρόφησης βιοκαυσίμων με έμφαση στις Ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την παραγωγή τους τόσο οι εταιρίες όσο και οι αγρότες. Για την ώρα ξέρουμε μόνο τις υποχρεώσεις μας στις οδηγίες της ΕΕ μέχρι το 2020 και όχι πως θα τις......
υλοποιήσουμε.

Έχει αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η αύξηση των φόρων και η μείωση των μισθών απλά μας βυθίζουν περισσότερο στην ύφεση. Πρέπει να πετύχουμε ανάπτυξη και ο ευκολότερος τρόπος είναι να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της χώρας. Διάβαζα πρόσφατα για τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα αερίου στην Ελλάδα. Εάν είναι οικονομικά βιώσιμο πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αιολικό και ηλιακό ενεργειακό δυναμικό της χώρας μειώνοντας και όχι αυξάνοντας τα εμπόδια για τους επενδυτές.
Ο αγροτικός τομέας ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελληνική οικονομία και μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παράγουν οι αγρότες ενεργειακών καλλιεργειών και οι εταιρίες βιοκαυσίμων μόνο για τις εγχώριες ανάγκες. Ας πάρει μπρος ο τομέας και ας εξάγουμε και εμείς κατι μπας και εισρεύσει κεφάλαιο στη χώρα.
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Η τουλίπα είναι αυτοφυής στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τουλίπες; Είναι πιο ακριβές, αλλά θα μου πεις άντε να κάνεις δίκτυο πωλήσεων...

Virtuoso είπε...

Γιατί άδικο έχει?
Είσαι και λίγο χαζούλης πως να το κάνουμε...
Εποχές κρίσης δίνουν πρόσφορο έδαφος για λαϊκισμό από θόλο-κουλτουριάρηδες επαναστάτες χωρίς αιτία σαν του λόγου σου.

archaeopteryx είπε...

Βιρτουόζε, στο ξαναείπα, η ενόχλησή σου με εμένα με χαροποιεί. Αν βρεις λάθη σε στοιχεία ή συλλογισμό, γράφε τα. Ειδεμή συνέχιζε να σαλιαρίζεις., Δεν με ενοχλείς ποσώς. (Αν με ενοχλήσεις, ξέρω που είναι το κουμπάκι)