Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η τσάμπα ενέργεια

Αααα… το αιολικό και το ηλιακό δυναμικό και η ελπίδα της αιώνιας ζωής, και των ελιξιρίων της νεότητας. Τσάμπα ενέργεια από υβριδικά αιολικά και υδροηλεκτρικά… πράσινοι λόφοι με βουκολικές ανεμογεννήτριες και ξανθά παιδάκια και ροζ λαγουδάκια… νόμοι γραμμένοι κατά παραγγελία για να εισάγουμε πράγματα που παράγουν ακριβό ρεύμα, αδειοδοτήσεις για απάτες, νόμιμες απάτες.

Μα δεν το βλέπετε ότι αυτή είναι η φόρμουλα που έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το αδιέξοδο; Δεν το βλέπετε ότι αυτές είναι οι προβληματικές του αύριο; Δεν βλέπει η Εθνική και η Πειραιώς ότι αυτά είναι τα θαλασσοδάνεια της εποχής; Αλλά δεν τους νοιάζει… το πρόβλημα θα το έχει ο επόμενος.

Ό,τι φτιάχνεται με φουσκωμένες παραδοχές, με παραδοχές ότι ΘΑ διπλασιαστεί το ρεύμα – σε καιρό φτώχειας και ύφεσης! – δεν το βλέπετε τι κάνει; Κάνει ό,τι έκαναν οι «Αναπτυξιακοί» νόμοι στην Ελληνική Βιομηχανία. Την σκότωσαν. Μόνο τότε ήταν με λεφτά ξένων, φοροαπαλλαγές, και επιδοτήσεις. Τώρα είναι με λεφτά φτωχών καταναλωτών και καταναγκασμό (και καταστροφή της χώρας μας). Και τα προηγούμενα λεφτά... μην νομίζετε, τα χρωστάτε(με).


Στους καθηγητάδες, και τους απελπισμένους επιστήμονες που μαγείρεψαν με τις γνώσεις τους: Καλά κάνετε και σπρώχνετε… Αλλά σπρώχνετε αρπαχτές σε βάρους των παιδιών σας. Και αν αντιγράφω εγώ την Wikipedia, εγώ είμαι ένας ψευδώνυμος blogger που αναγράφει τις παραπομπές του. Εσείς είστε τσαρλατάνοι αντιγραφείς. Κανένα, μα κανένα, από οποιοδήποτε έργο έχει εγκρίνει η ΡΑΕ τον καιρό αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κλέβει τον φτωχό. Υπεξαίρεση με την ευλογία του (Γερμανικού) Κράτους. Και άφθονα χωματουργικά για το χαρτζιλίκι και την συναίνεση.

Νόμοι και διατάξεις της Ελληνικής Δημοκρατίας φτιαγμένοι για την αντιμετώπιση της ...Κλιματικής Αλλαγής! Απατεώνες; Ηλίθιοι; ή και τα δύο; Δείτε την μπροσούρα για την Ικαρία. Ρωτήστε πόσο θα κάνει το ρεύμα. Ζητήστε ανάλυση ταμειακών ροών. Κάντε τους μήνυση για κλοπή. Θα την κερδίσετε. Απιστία εκ προμελέτης, συνωμοσία για υπεξαίρεση. Και για το Αποπηγάδι... για κάθε "έργο". Όσο για την ομορφιά και την μακροζωία... δυστυχώς, θα πάρουμε...


Και οι Αφρικανοί απορρίπτουν τις παραδοχές του ΥΠΕΚΑ και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

a. horribillis

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αρχισε τις π@π@ριες παλι στην Αφρικη αλλα νομιζε οτι απευθυνεται σε φυλαρχους παλιας κοπης και πηρε from the 3 the longer

οταν ειναι εδω δεν τολμαει να τα πει αυτα για ιδιωτικοποιηση των ζημιων

η κριση ειπε συνδεεται με τη μη υπαρξη πρασινης οικονομιας

το εχει μαθει απεξω το παραμυθι

θελει παγκοσμια διακυβερνηση για να επιβαλλει το φορο ανθρακα που του εχουν πει τα αφεντικα του θελει και συνεργασια ΕΕ Αφρικης για προφανεις σκοπους που εχουν σχεση με καθρεφτες και ποντισμενα καλωδια

...Ό, τι κάνουμε πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη. Και αυτή δεν την βλέπουν οι λαοί μας σήμερα, όταν οι τράπεζες σώζονται, αλλά πληρώνουν οι λαοί, όταν τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται ενώ οι ζημίες κοινωνικοποιούνται, όταν ο πλούσιος γίνεται πιο πλούσιος και ο φτωχός, φτωχότερος», σημείωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην...
ομιλία του στην 3η Σύνοδο Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην ενότητα για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτό και υπογράμμισε ότι γνωρίζουμε πως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη φτώχεια παρελθόν, ωστόσο δεν το κάνουμε. «Η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο όταν είναι δίκαια προς τους νέους», είπε.
«Κοινό μας μήνυμα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι «πράσινη» και ότι χρειάζεται καλύτερη διαβίωση για όλους, κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολέμηση φτώχειας και ανισότητας, καθώς επίσης και «να εγγυηθούμε τους φυσικούς μας πόρους για τις μελλοντικές γενιές, να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση».

«Αλλά θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για δημοκρατική διακυβέρνηση μόνο σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε και εξήγησε ότι αυτό το βλέπουμε με την οικονομική κρίση που «οι αποφάσεις σήμερα ξεπερνούν τις χώρες μας και υπάρχουν άλλοι που αποφασίζουν».
«Οπότε η δημοκρατία πρέπει να γίνει παγκόσμια», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Αφρική θα έπρεπε να εκπροσωπείται στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, «ώστε να εξασφαλίζει δυνατή φωνή για τον εαυτό της» και σημείωσε ότι γι' αυτό πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ -Αφρικής.
Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη χώρα μας για να εξηγήσει ότι η οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή συνδέονται, λέγοντας ότι γίναμε μια οικονομία που απλά δεν ήταν ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά.
«Γίναμε καταναλωτές, αλλά όχι παραγωγοί», ανέφερε και υπογράμμισε ότι μια πράσινη οικονομία θα μας κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικούς, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, την καινοτομία, τη γνώση, το περιβάλλον μας.
«Και η Αφρική θα μπορούσε να γίνει η πρωτοπόρος στην πράσινη οικονομία χρησιμοποιώντας τα δικά της πλεονεκτήματα», υποστήριξε.
«Για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, «πράσινοι» και «καθαροί» στην ανάπτυξή μας, χρειαζόμαστε μια μετάβαση μέσα από ισχυρές επενδύσεις, γνώση, παιδεία, υποδομές».
Επανέλαβε δε την πρότασή του, μεταξύ άλλων, για επιβολή φόρου επί του διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου, όπως είπε, να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα χρηματοδοτεί «πράσινα» πρότζεκτ.
«Αλλά αυτό προϋποθέτει ισχυρότερη παγκόσμια διακυβέρνηση, δομές, συντονισμό και πολιτική βούληση την οποία δεν είδαμε στην Κοπεγχάγη και δυστυχώς μπορεί να μην την δούμε και στο Κανκούν», είπε.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει τι να πει ο κακομοίρης και λέει ποιήματα

δεν μπορεί να τα πιστεύει

δεν είναι τόοοοοσο χαζός

archaeopteryx είπε...

Ευτυχώς θα φάνε χυλόπιτα στην Κανκούν να την εμπεδώσουν. Ήδη οι Αφρικανοί τους έδωσαν γεύση. Αλλά λέει πράγματα τόσο προφανώς ανόητα που γίνεται γραφικός και προσβλητικός για εμάς. Και δεν ξέρω αν είναι χαζός, αλλά μάλλον τα πιστεύει. (Τώρα που του ήρθαν, άγνωστο)

nikos είπε...

το παιδί εδώ μόνο σκουπίδια παράγει.. και μας φορτώνει ... έχει όμως "παγκόσμιο όραμα" δεν λέω ....τον έχουμε παρεξηγήσει ...

porta porta είπε...

Italy’s Enel SpA wants to see how Romanian restructures its energy industry before deciding to take part in bidding on a 4 billion-euro ($5.6 billion) project to build two nuclear reactors, Enel country manager Claudio Zito said.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enel is part of a venture created to build and operate the two planned reactors together withIberdrola SA, GDF Suez SA’s Electrabel SA unit, Germany’s RWE AG, steelmaker ArcelorMittal and the Romanian state, which owns the majority 51 percent stake.

Czech utility CEZ AS, which holds 9.12 percent of the venture, said on Sept. 22 that it plans to sell its stake to focus on domestic investments.

Χωρανε τα σχολια μου???:)

ΠΠ

nikos είπε...

πως το λέμε φτηνή στο ρεύμα .. ακριβή στο ραδιενεργό τσιμέντο ..και ο νοών νοητό

porta porta είπε...

Ενδιαφερον εχει το venture..
ποιοι συμμετεχουν.. μεχρι και ο Ινδος ο Μιτταλ ο σιδερας. Γερμανοι/Ιταλοι/Γαλλοι..

ΠΠ

a. horribillis είπε...

ΠΠ, αυτό με την εξαγορά των ΑΠΕ του Μ από την End είναι εξαιρετικό. Επιβεβαιώνει ότι ο φόρος κάρβουνου που πάνε να επιβάλουν στην Ευρώπη απαλάσσει τους πονηρούς από τον φόρο σε βάρος των φτωχών.

Σκέψου: Πληρώνουμε εμείς την αυξημένη ταρίφα του αιλικού του κάθε Μ., ο Μ έβγαλε 5-6 φράγκα, και η End θα έχει φτηνό ρεύμα για τους δικούς της καταναλωτές. ΚΑΙ ο Μ αγόρασε Γερμανικούς ηλεκτρολογικούς μηχανισμούς για όλα αυτά.

ΟΛΟΙ κερδισμένοι εκτός από τον Έλληνα καταναλωτή.

Είναι για ανάρτηση σε άλλη μεγαλύτερη ιστοσελίδα, εδώ θα πάει χαμένη!

Όλο και δένει η κομπίνα με την συνέργεια του Ελληνικού Μπιρμπιλοκρατους. ΑΙΣΧΟΣ!!!

porta porta είπε...

δεν προλαβαινω να σου γραφω φιλε!
Βαλκανικη Χωρα.
'89 επανασταση
κοιρασμα πιτας ( ενεργεια,πετρελαια, τραπεζες κλπ )
10 οικογενειες το 100% της πιτας.
η 1 που πηρε ενεργεια.. δεν ειχε τοτε ΑΠΕ αλλα ΥδΗλ. Τα κληρονομησε ΟΛΑ. ΤΑ εδωσε σε 3ους για 20χρονια με συμβαση να αγοραζουν οι ιδιοι το ρευμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ! ( 15ε/Μβω!!-τσαμπα ) 3 Δις Ευρα το χρονο !
Φετος τελειωσαν τα 20 χρονια...
το ρευμα πωλειται απο 21 - 43Ε/μβω
το καθε Πρασ Πιστ 55Ε στα ΑΙολικα και ΥΗ. Στα ΦΒ δινουν 6!!!ΠΠ χαχαα ΠΠ βγηκε!!

τη συνεχεια στην εξηγησα αλλου !

Σοθ θυμιζει κατι?? εμεις το 89 ειχαμε Τσοβολα Πεστο και ΑΓΠ δανεικαρη για το κωλοσπιτο.. οχι επανασταση ! την πιτα την μοιρασε μια χαρα ο ΑΓΠ !

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Η απάτη είναι απάτη της ΕΕ. Η ΕΕ θα μας βάλει και πρόστιμο αν δεν το κάνουμε. Πλήρωνε και αγόραζε και δίνε γη, ειδεμή θα σε τιμωρήσουμε. Καταπληκτικό για το φιλοευρωπαϊκό πνεύμα των ημερών. ΟΥΣΤ καριόληδες

porta porta είπε...

http://www.metholding.ru/en/ecology/

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕς ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕς !! ΧΑΧΑΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΛ !! ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ !!

ΠΠ