Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ανάκληση αποφάσεως του ΣτΕ


http://www.news.935radio.gr/λακωνια/Περιβαλλον/26785-Πρωτοφανής-απόφαση-του-ΣτΕ,-ξεσηκώνει-θύελλα-αντιδράσεων.html

"...το ΣτΕ, ανακάλεσε την απόφασή του για αναστολή των εργασιών σε αιολική εγκατάσταση στο βουνό Μπελεχέρι στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά (!) στα δικαστικά χρονικά!

...το συγκεκριμένο βουνό φιλοξενεί ένα σπάνιο δάσος κουμαριάς, μοναδικό στο είδος του, ενώ στις πλαγιές του βρίσκουν καταφύγιο και τροφή δεκάδες αρπακτικά πτηνά..."

Όλη η άσκηση αφορά σε είσπραξη επιδοτήσεων και μόνο, από ντόπιους συνεργάτες-πλασιέ ξένων κατασκευαστών πραγμάτων που πουλιούνται σε εμάς με το ζόρι, με τις ευλογίες πολιτικών που μόνο σαν δοσίλογοι (ή ηλίθιοι) μπορούν να χαρακτηριστούν.  Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου οι αιολικοί κάπως πρέπει να έχουν αγοράσει ή νοικιάσει γη για την απάτη τους, εδώ την γη απλά την αρπάζουν.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, όσο είχαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Τις διαφοροποιήσεις της ΝΔ περί δήθεν διαφορετικής πολιτικής επιδοτήσεων, όσο και αν σκούζουν οι διάφοροι, τις ακούω βερεσέ.  Κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να τοποθετηθεί στην Βουλή και να πει "τέρμα η ληστεία".  Καθαρές κουβέντες παλληκάρια και κοπέλες ειδεμή, άσχετα πόσο σας στηρίζουν ή σας εκβιάζουν οι Γερμανοί προϊστάμενοί σας, εγώ, στο θέμα αυτό,  σας έχω στην ίδια κατηγορία (και δηλώνω φιλελεύθερος και συντηρητικός).

Τα αιολικά ΔΕΝ είναι επένδυση. Μηχανισμός είσπραξης φόρου ευρω-υποτέλειας είναι. Δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα, και τα περί μείωσης εκπομπών τα πιστεύουν μόνο αυτοί που τα πουλάνε, ο Σκάϊ, λίγοι ιθαγενείς, και χάρη στα "εκπαιδευτικά" προγράμματα της WWF και αντίστοιχων λαμόγιων, και τα μικρά παιδιά.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Τα πράματα πάνω στα ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΕ είναι ρευστά, λόγω του διεθνούς κλίματος αντιδράσεων και λόγω της μετεκλογικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Οι βασικοί υποστηρικτές των ΑΠΕ ένθεν κακείθεν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) εγκατέλειψαν το καράβι, ή τους ξαπόστειλαν, οι επιστήμονες έχουν πλέον σοβαρές ενστάσεις και η φωνή τους ακούγεται και ευτυχώς κάποιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες δεν έχουν εκλείψει.

Τα λουριά για τους ΑΠΕτζήδες έσφιξαν, αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με μια πιθανή αλλαγή οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ σε συνδυασμό με το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Τα συμφέροντα είναι ισχυρά ...

Ανώνυμος είπε...

Το ΣτΕ έχει παράδοση στην δήθεν οικολογία. Παράδοση που εκτίθεται σε όλο τον παραλογισμό της στο βιβλίο του τέως προέδρου του ΣτΕ Μ. Δεκλερή στο βιβλίο του "Δωδεκάδελτος του Περιβάλλοντος" όπου αναπτύσσει την νεφελώδη θεωρία του περί "συστημικής προσέγγισης" της οικολογικής νομοθεσίας.

Είναι ο ίδιος δικαστής που αποφάσισε ότι η "προστασία" του περιβάλλοντος νησιών επιβάλλει την άρνηση τροφοδοσίας με ενέργεια διότι ΜΙΑ και μόνο ΜΙΑ σειρά πυλώνων θα χάλαγε το περιβάλλον πχ της Σύρου. Οι δεκάδες σειρές ΑΓ προφανώς δεν χαλάνε τίποτε. Ο ανορθολογισμός και η λογική ασυνέπεια δίνουν και παίρνουν σε αυτή τη χώρα.

Το σημερινό ΣτΕ είναι διάδοχος της παράδοσης που θεμελίωσε ο τέως πρόεδρος του. Μια παράδοση που βασίζεται σε σαθρές απόψεις για το περιβάλλον, την οικολογία ως ηθική αρχή, και όχι επιστήμη. Μια έρευνα στις παλαιότερες αποφάσεις δείχνει ότι υπάρχει φουλ αισθητική αξιολόγηση και ηθικολογία και σχεδόν μηδενική αντίληψη για την επιστήμη της οικολογίας. Είναι μια ακόμη έκφανση της έλλειψης λογικής που μας δέρνει.

Αναρωτηθείτε ποια θα ήταν η απόφαση του ΣτΕ σε μια αίτηση του Περικλή να κτίσει τον Παρθενώνα, και ποια τα "λογικά" επιχειρήματα της απόφασης. ¨Η, αν προτιμάτε, ποια θα ήταν η απόφαση σε αίτηση των πρώτων κατοίκων της Μυκόνου να κτίσουν την χώρα του νησιού. Αστείο; Καθόλου. Δείχνει την ανάδειξη της αδράνειας σε ύψιστη αξία και την άρνηση στην δημιουργικότητα του σημερινού ανθρώπόυ.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Βάραθρα και καταβορθάκια.
Ενστάσεις και από τους Σπηλαιολόγους για τις ΑΠΕ στην Χίο.
http://www.aplotaria.gr/2012/05/cave-windtrurbines/