Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σοβαρά; Τσακώνονται για το ποιός θέλει να κάνει Κυβέρνηση;


Κατ' αρχάς δεν πιστεύω ότι σπάει, στην Ευρώπη, το μέτωπο της λιτότητας, όπως ισχυρίζονται οι ευρωπαπαγάλοι, μπας και μού αλλάξουν γνώμη, για να προσκυνήσω και εγώ.   Κι αν σπάσει, δεν θα σπάσει για εμάς.  Απλά φωνάζει η Γαλλία γιατί τρίζει η Ισπανία, και ανησυχεί και η Αμερική επειδή είναι σε προεκλογική περίοδο και της χρωστάνε και η Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τις δηλώσεις πόσο μας θέλουν στην Ευρώπη, τις έχω ήδη κοστολογήσει. Εμείς θέλουμε να φάνε περί τα 300 και να μην χάσουν άλλα 700. Αυτοί κωλύονται γιατί είναι δύσκολα τα λογιστικά και δεν θέλουν προηγούμενα γιατί μετά από εμάς έχει κάτι Ισπανοϊταλίες...  Με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά, και το ότι  θα μας εξεβίαζαν με ρευστότητα ήταν προφανές και το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό. Money talks (και ισχύει το no money, sonny).

Δεν έχω ψηφίσει Τσίπρα, και μάλλον (ποτέ δεν ξέρεις, χαχαχάαχα) δεν θα τον ψηφίσω μεθαύριο, αλλά δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ή ο κάθε Τσίπρας θα είναι συστημικά, στατιστικά, ή ιστορικά, χειρότερος από ό,τι έχουμε εισπράξει τα τελευταία 20-30 χρόνια.  Το μείζον πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι ίσως σαν κόμμα δεν ήταν έτοιμος για ενδεχόμενο εξουσίας. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι Κοπελουζοπεριστερομυτιληναίοι, δεν έχουν κάνει ακόμα τα κουμάντα τους, αν και θα εκπλαγώ εάν δεν έχει πλάτες κάποιου. Σημαίνει επίσης ότι σε πολλά θα ακολουθήσει πεπατημένη.  Ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε, δεν θα πάει στον ...Πούτιν. Όσο για σύγκριση με μέρες '81... Μην τσιμπάτε. Το 1981 υπήρχε Ελληνικό κεφάλαιο και πακέτα Ντελόρ για φαγάκι. Τώρα... Τί να αρπάξουν;  Τα σπίτια (που τα θέλει η Τράπεζα), ή τα άδεια ταμεία; Ή τα ...πετρέλαια;

Η προσπάθεια να φταίει εκ των προτέρων ο Τσίπρας, για ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικά, το EAM,  την καταστροφή της μαύρης τρύπας στον Γαλαξία και δεν ξέρω τι άλλο έχει γίνει πολύ βαρετή. Μήπως πάμε για επίσημο φούντο και τους βολεύει να του το χρεώσουν;  "Φαλιρίσαμε επειδή οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον Τσίπρα". Μην γελάτε... Και να μην πιάσω σε ποιούς χρωστάμε τα μεταναστευτικά...


Αλλά, θα ρωτήσω, κυνικά:   Ας πούμε ότι παίρνει αυτοδυναμία η Νέα ΝΔ, ή κάνει συγκυβέρνηση με το Πασόκ και τον Τσιριμώκο Κουβέλη. Με ή χωρίς προηγούμενη, ή επόμενη, στάση πληρωμών (το θεωρώ αναπόφευκτο, αλλά μπορεί να το πούνε Μνημόνιο 3 ή 13), με ή χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη (σας ορκίζομαι, δεν το ελέγχουμε εμείς,πλέον, αυτό, ό,τι κι αν λέει, όποιος κι αν το λέει. Δεν το ελέγχουμε γιατί προδοτικά, ή από ανικανότητα, δεν έχουμε προετοιμαστεί). Κάνει η ΝΔ ή κάνουν όλοι μαζί, λοιπόν, "φιλοευρωπαϊκή" Κυβέρνηση (Μνημονιακή λέγεται). Καλά... Πόσο καιρό θα κρατήσει;  Πόσο κρυμμένο θα τον έχει τον Ράϊχενμπαχ;  Και θα μιλάνε Ελληνικά τα ΜΑΤ ή θα μιλάνε ξένες γλώσσες.  Μήπως, τελικά, ο Τσίπρας είναι ...απαραίτητος, και πρόκειται για ένα πολύπλοκο game of chicken με πάνω από δύο παίκτες και διαστάσεις Μεγάλου Παιχνιδιού?

Τέλος, είμαι εξαιρετικά καχύποπτος σε κάθε δήθεν φιλελληνική δήλωση, δήλωση κατανόησης κλπ, ιδίως εάν προέρχεται από αριστερίζοντα εθνικιστή Γερμανό ποιητή, που "συνάντησα" στην βόλτα μου στο ...Zug.  Οι δηλώσεις δεν τρώγονται, και ο μάγκας είναι βασικά ...αντι-αμερικάνος, και δεν με αφορά. Oceania ή Eurasia?

Ο χαρτοπαίκτης είναι από εδώ. Τα κοκόρια είναι από εδώ.

11 σχόλια:

katalytikos είπε...

Με βάση το προηγούμενο της Αργεντινής, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αυτή των ελικοπτέρων, οπότε το σενάριο που περιγράφεις και σε όσον αφορά στον Τσίπρα είναι πολύ πιθανό!!!!!!

gstrbtr είπε...

Αρχαίε,

Έχεις αναφερθεί πολλές φορές στο τις πταίει για την κατάσταση μας, και γενικά καταλήγεις ότι φταίει η ΕΕ και οι Γερμανοί/Γάλλοι οι οποίοι μας λάδωναν/ δάνειζαν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Σεβαστή η άποψη σου.

Εγώ θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αυτοί έκαναν τα δικά τους για να αποκομίσουν τα οφέλη, ο ΑΓΠ και οι μετέπειτα έκαναν τα δικά τους για να "φάει ο λαός ψωμί" ,ένα μεγάλο κομμάτι του λαού στην Έλλαδα ζούσε το ψυχασθενικό (κατ' εμέ) " γαμ$ το κράτος", "σιγα μη πληρώσω φόρους στα λαμόγια" αλλά στα δύσκολα "πού είναι το κράτος επιτέλους" και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα τα δικά του (κερδοσκοπίες, ασφάλιστρα, λεφτά από το τίποτα κ.ο.κ.) και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Είμαστε λίγο πρίν το τέλος (και ελπίζω πρίν από μια καινούρια πιο συνειδητοποιημένη και ώριμη αρχή)?
Ίσως. Η νεκροψία θα δείξει.

Παρ' όλα αυτά, βλέποντας ότι υποστηρίζεις ιδιαίτερα τα περί μερκαντιλισμού και το πώς μας χρησιμοποίησε η Ευρώπη κτλ. έχεις κάποια στοιχεία περί αυτού?

Θυμάμαι είχες αναφέρει πχ πώς επιδοτούσαν την Ελλάδα (ή Ευρώπη?) για να εισάγει ζάχαρη από την Βραζιλία ώστε να εισάγει η Βραζιλία αυτοκίνητα από τη Γερμανία.
Υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό? Κάποιο post, κάποιο έγγραφο γενικά?
Ψάχνω να βρώ κάτι για να εξηγήσω σε κάποιον από την αγαπημένη σου federal republic γιατι δεν φταίμε ΜΟΝΟ εμείς που δεν πληρώναμε φόρους αλλά και η πολιτική της ΕΕ που μείωσε την όποια παραγωγή μας.

BTW το ποίημα του Grass δεν σου γεμίζει το μάτι επείδη είναι αντι-αμερικανός (αν κατάλαβα καλά)?

archaeopteryx είπε...

Ααα.. νομίζω ότι στα "20 χρόνια βαρεμάρας" έχω πεί πόσο πολύ φταίμε εμείς (και από το 81 και μετά ποιοι από εμάς) και φταίμε κατά τουλάχιστον 50% ή 75% ή 100%, αλλά εξαρτάται, πόσο από αυτά τα τρία ποσοστά, αγόρασαν ή μεθόδευσαν αυτοί (οι ξένοι)

Αν προτιμάς φταίμε ΕΜΕΙΣ 100% που τσιμπάμε σε επιταγές τρίτων και τις διαχειριζόμαστε όπως τις διαχειριζόμαστε.

Ο GG γενικά δεν μου γεμίζει το μάτι. Αριστερίζων, εθνικιστής (κανένα πρόβλημα και με τα δύο) και επομένως βολικός για κατά παραγγελίαν συναισθήματα με σκοπιμότητες. Με αφήνει αδιάφορο. Απλά ΔΕΝ περιμένω κάτι από τα λεγόμενά του, ούτε εξυπηρετούν ΤΙΠΟΤΑ που να εκτιμώ με συμφέρει. Βγήκε και τα είπε επειδή βολεύει αυτόν και αυτούς που τον έβαλαν να τα πει.

Το τέλος είναι νομτελειακό, εξαρτάται πια τι βαθμούς ψευδαισθήσεων ελευθερίας θα έχουμε. Δεν έχω εδώ και καιρό πολλές ψευδαισθήσεις περί ελευθερίας.

nikos είπε...

ο λαός μας είναι σοφός και δεν δέχεται άλλο την γενοκτονία του ,που επιβλήθηκε από την εκφυλισμένη “ελίτ” πολιτικής και διαπλεκόμενης οικονομικιστηκης εξουσίας

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω και γι αυτό θα το ρίξω στο παιδάκι τον Τσίπρα, να καθαρίσει λίγο η βρώμα... Ο Τσίπρας είναι ο αμνός του Κυρίου, όχι ο Σατανάς που πασχίζει ο Σαμαράς να τον βγάλει... Ο "ηγέτης" που έχει τον τον Καλαφάτη για την ενέργεια! Ο Τσίπρας, σίγουρα δεν σπούδασε στο πολυτεχνείο για να αριστεύσει, συνδικαλιστικά την έβγαλε, αλλά τη διαφορά μεταξύ κιλοβάτ και κιλοβατώρας την γνωρίζει... Ρωτήστε το Σαμαρά, τον Καλαφάτη, τον Παπακωσταντίνου, τον ΓΑΠ... Θεέ μυ λύτρωσε μας στις 17 από τους πρίγκιπες της αμάθειας! Λαμπάδα θα ανάψω στη χάρη της Παναγιάς.

gstrbtr είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι, το τέλος είναι νομοτελειακό, απλά μακάρι το επόμενο βήμα μετά το τέλος να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Νομίζω μόνο αν γράψουμε κ αυτούς και τα προϊόντα τους και σταματήσουμε να δανειζόμαστε για να τα αγοράζουμε θα επανέλθουμε κάποια στιγμή. Ας τρώμε ραδίκια, ας μετακινούμαστε με τα κίτρινα παλιά τρόλεϊ στην ανάγκη και ας πάρουν τα κατασχεμένα από τις τράπεζες αυτοκίνητα πίσω Γερμανοί, Γάλλοι, κ.ο.κ.

Αυτό που λέει ο red-alien ισχύει, απλά όσο παραμένουμε στην ΕΕ η διάμετρος παραμένει ώς έχει με τάσεις μεγέθυνσης.
Αν βγούμε, μετά από κάποιο καιρό (9μερα?) θα επιστρέψει στις αρχικές του διαστάσεις.

Αν πάντως έχεις καμιά πηγή για τα περί εισαγωγών - εξαγωγών (το παράδειγμα Βραζιλίας προηγουμένως) βάλε το σχετικό λινκ σε κάποιο σχόλιο.

Ευχαριστώ.

nikos είπε...

δίχως ο λαός μας να σπάσει τα κλούβια αυγά του εκφυλισμένου πολιτικό οικονομιστικου συστήματος νέο κοτέτσι δεν γίνεται !!

nikos είπε...

ο αριθμός της συνεχιζόμενης σημερινής γενοκτονίας του ελληνικού λαού(κύριος νέοι) ξεπερνά με βάσει τους πρόχειρους μου υπολογισμούς τα 50.000!!! Αίσχος!! γ αυτό παρακαλώ υπογράψτε και να διαδοθεί http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c/sign.html

nikos είπε...

Αποδείχθηκε κ μαθηματικώς η ύπαρξη εκβιαστικών "Τελεσιγραφικών" παιγνίων!

http://www.pnas.org/content/early/2012/05/16/1206569109.abstract

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=459401

spiral architect είπε...

Η Ελλάς ησπάστη τον κομμουνισμόν