Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ελντοράντο ΑΠΕ κι από τον Τσίπρα...


...and joint European bonds to fund a "Marshall plan" of investment in sectors like renewable energy.
"Greece is a blessed country. It has a lot of sun, it can manage its waters in a better way to produce energy, it has wind. It should become a renewable energy Eldorado..." Σχέδιο Μάρσαλ για ΑΠΕ ... Ήλιος, αέρας, Ελντοράντο για ΑΠΕ.  Πάει και ο Τσίπρας, προσκύνησε.

Δεν τα λέω εγώ, τα λέει το Reuters. Ο Τσίπρας σε ρόλο Μπιρμπίλη. Μεγάλε, καλά τα είπες τα περί Μνημονίου, αλλά να ξέρεις ότι με πολλές ΑΠΕ θα ρεφάρουν τα Γερμανά σε βάρος του λαουτζίκου (αλλά και της Ελληνικής βιομηχανίας).  Ελντοράντο για Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Iberdrola, Siemens, Enercon, Vestas... Ρώτα και κανέναν πριν ξεστομίζεις τέτοια πράγματα.

Τι θα γίνει τώρα;  Ξεφορτώθηκα την Ταγάρω, ήρθε ο Χατζηαβάτης. Έφυγε ο Χατζηαβάτης και ήρθε ο... Πώς να τον πούμε τούτον εδώ;  Μπιρικόκο;

Εγώ δεν κάνω κωλοτούμπες, ΜΑΥΡΟ στα Πράσινα λαμόγια, όπου κι αν βρίσκονται.  Από τον Αρούλη, μέχρι τον ΓΑΠ, από τον ΓΑΠ μέχρι οπουδήποτε.

Έτσι εξηγούνται οι Γερμανικές ρητορείες...Τον έχουν δεμένο τον γάϊδαρό τους...

Βέβαια, όπως επισημαίνει και σχολιαστής, νόμιζα ότι ο Σύριζα ήταν κατά των μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ που δεν είναι για τοπικές ανάγκες, και "η ανάθεση των ήπιων μορφών ενέργειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αντί να προστατεύει το περιβάλλον, το καταστρέφει με τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, χωρίς έγνοια για τη φύση και τις ανάγκες του ανθρώπου".  Γιατί φοβάμαι ότι αυτά ήταν πριν γίνουν υποψήφιοι για πρώτο κόμμα. Θα δείξει....  Για τον Αρούλη δεν σχολιάζω. Θα τον αναλάβει η ...Ντόρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σίγουρος; Ρίξε μία ματιά στην καταγγελία του Αρούλη

http://www.iefimerida.gr/news/51656/%CF%83%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD

archaeopteryx είπε...

Προσέθεσα την μνεία στην ανάρτηση, και ελπίζω να μην πουλήσει τόσο κόσμο που συμμερίζεται αυτή την άποψη. Οι καιροί είναι πονηροί, και οι φάμπρικες στην "Ευρώπη" έχουν αναδουλειές.

Ανώνυμος είπε...

Τον άκουσα σε επανάληψη στον Αυτιά σήμερα. Θα κρατικοποιήσει τον ήλιο και τον αέρα, είπε, και θα πουλάει ως κράτος πλέον αυτό που πουλάνε οι αεριτζήδες και κονομάνε χοντρά. Σε ποιον θα το πουλάει δεν είπε. Και είναι μηχανικός τρομάρα του!

Λέτε να δούμε καμιά ανάκληση Μπιρμπίλω από τα Παρίσια για να συνεχίσει το αγαστό της έργο;

Εχουμε μπλέξει για τα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά στον Άρη έχεις μείνει. Οι εταιρείες ποντάρουν στον Κυριάκο. Η ρήση είναι "Όταν αναλάβει ο Κυριάκος δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο" Κομμένες τοπικές κοινωνίες και διαβουλεύσεις και τέτοια.