Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σε αναζήτηση "τεράααστιων αποθεμάτων καθαρής ενέργειας"


"Tο οτι θέλω ρεύμα είναι προφανές απλώς εξ'αρχής αποκλείω τα πυρηνικά γιατί ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα.  Δεν έχω πρόβλημα αισθητικής με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά όπως πολλοί που συζητάω μαζί τους.  Ίσως να γίνονται όλα λίγο άναρχα και με ελάχιστο σεβασμό στο περιβάλλον επειδή βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ή επειδή η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν αυτή που ξέρουμε.  Υπάρχουν τεράστια αποθέματα καθαρής ενέργειας γύρω μας και αυτό στην πράξη μπορεί να το δεί ο καθένας απλώς βάζοντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα"  Είπε ανώνυμος σε σχόλιό του.   Τώρα, θα σας πώ γιατί είναι στόκος, με το ελαφρυντικό ότι υπάρχουν πολλοί στόκοι, και δεν είναι μόνος:

Θα αρχίσω ανάποδα:  Πράγματι με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες μαζεύουμε "τσάμπα" ζέστη.  Ο ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο ή γαλβανισμένη λαμαρίνα, γυαλί ή πολυκαρβονικό, χαλκό, μονωτικά, μαύρη μπογιά, ρητίνες,μεταλλικά και πλαστικά εξαρτήματα. Αυτά φτιάχνονται από εξόρυξη, μεταλλουργία, βιομηχανία, ενέργεια, πετρέλαιο ή αέριο (τα πλαστικά είναι ...πετροχημικά). Το ότι, ή εάν, "συμφέρει" είναι λόγω οικονομιών κλίμακος στην παραγωγή αυτών των υλικών. Το εάν ενεργειακά συμφέρει, ή όχι, δεν το έχω ψάξει. Σίγουρα ένας ηλιακός θερμοσίφωνας ΔΕΝ φτιάχνεται με βιομηχανία που βασίζεται σε ΑΠΕ. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας που βασίζεται σε ΑΠΕ είναι μία φυσική γούρνα με νερό, στον ήλιο, καλό μπάνιο 2 φορές τον χρόνο.  Οι νόμοι της θερμοδυναμικής δεν επιτρέπουν την χαμηλής ποιότητας θερμότητας του ηλιακού συλλέκτη να γίνει ρεύμα, αν και το ζεστό νερό αποθηκεύεται. ΠΟΛΥ σημαντικό, να γίνει αυτό κατανοητό, αν θέλει κάποιος να μην είναι στόκος.   Και το ζεστό νερό από τον ηλιακό θεροσίφωνα, δεν είναι τσάμπα. Κοστίζει όσο το αρχικό κόστος, διαιρεμένο με τα ζεστά μπάνια που κάνεις στην διάρκεια της ζωής του συλλέκτη. Εμένα μου χάλασε στα 10 χρόνια, και έβαλα άλλο, χωρίς να το πολυψάξω εάν συμφέρει. Βασικά κάνω πιο πολλά ζεστά μπάνια όταν έχω ηλιακό συλλέκτη, άρα καλό θα είναι, είμαι ...καθαρός.

Υπάρχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας, που είναι βασικά άχρηστα για μετατροπή σε κάτι χρήσιμο. Π.χ. η βαρύτητα, η κοσμική ακτινοβολία, η περιστροφή της γης και πολλές άλλες.  Θέλουν κάποια (ακριβή ή και ανέφικτη) συγκέντρωση για να γίνουν ρεύμα για τοστιέρα. Τα Υ/Η από μόνα τους εκμεταλλέυονται φυσική και "ανέξοδη" συγκέντρωση. Ο ήλιος εξατμίζει το νερό, βρέχει ο θεούλης, συγκεντρώνεται και αποθηκεύεται το νερό στην λίμνη με το φράγμα, να "τσάμπα" ρεύμα. Βέβαια ούτε το φράγμα, ούτε η δέσμευση της λεκάνης απορροής είναι τσάμπα, αλλά λεμε τώρα...

Τα τεράστια αποθέματα αιολικής ενέργειας κολλάνε στο ότι συγκεντρώνονται μεν από Α/Γ αλλά η ηλεκτροπαραγωγή 1) δεν είναι αδιάλειπτη και 2) δεν αποθηκεύεται, και είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστη για ένα δίκτυο. Για αυτό υπάρχει ΜΟΝΟ όταν είναι και υποχρεωτική και επιδοτείται αδρά (με 2-3 τρόπους). Αλλά αυτό γίνεται για να εισπράττουν οι αιολικοί, όχι για να δουλεύει το ασανσέρ...  Όλα τα αιολικά του κόσμου δεν μπορούν να παράξουν αρκετή ενέργεια για να φτιαχτεί ένα αιολικό, πρακτικά. Όχι σαν "εξίσωση" αλλά σαν πράξη. Να δω ένα τσιμεντάδικο να δουλέυει με αιολικά, και ας πεθάνω...  Τα φ/β είναι μια χαρά για διαστημόπλοια που έχουν συνέχεια ...ήλιο, και μια χαρά για πανάκριβη ισχύ αιχμής για κλιματιστικά σε πλούσιες Μεσογειακές χώρες, χαχαχαάααχα.  Το να σου αρέσουν φίλε τα αιολικά ή τα φ/β είναι δικαίωμά σου. Αλλά στα πληρώνω εγώ και μου χαλάνε την θέα, και με κλέβουν κι από πάνω. Βρες χώρο που να τα βλέπεις και να τα πληρώνεις μόνο εσύ, και να ηλεκτροδοτείσαι κιόλας, και ώρα καλή!  Και στην ΕΛΕΤΑΕΝ αρέσουν, ψάχνουν για παπαγάλους, πήγαινε, αλλά μην πληρώνεσαι βερεσέ... Εκεί που συχνάζω εγώ δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν ούτε να τα ακούνε ούτε να τα πληρώνουν.


Και εγώ ανατριχιάζω με τα πυρηνικά. 1600MW από ένα μπλε δωμάτιο!... Far out που λένε...  Τίποτα δεν είναι χωρίς ρίσκο, και η Ιαπωνία ξανάνοιξε χτές ή σήμερα το πρώτο μετά το τσουνάμι. Αν είμαστε πλούσιοι, όπως το 1999, θα έλεγα να βάλουμε ένα.  Αλλά δεν είμαστε πλούσιοι, και η ζήτηση είναι πεσμένη, δεν είναι για εμάς τώρα. 1-2 λιθανθρακικές ή λιγνιτκές μονάδες και κανένα ακόμα Υ/Η θα μας πάνε άνετα άλλα 40-50 χρόνια (τό αντέχουν οι μονάδες).  Οι θερμικές μονάδες δουλέυουν συνέχεια και αδιάλειπτα. Φυσικά με αποθειωτές και φίλτρα και best practice διαχείριση στερεών, και για το CO2 μην φοβάστε, φαϊ για φυτά... 1.600.000 αιολικά, συν 1.600.000 φωτοβολταϊκά μεγαβάτ, ΔΕΝ μπορούν να παρέχουν την ηλεκτροδότηση ενός πυρηνικού ή 2-3 θερμικών των 1600 μεγαβάτ. ΔΕΝ γίνεται, ΔΕΝ είναι εφικτό (εκτός εάν σου ανήκει η Νορβηγία για αντλησιοταμίευση, και πάλι... κάποια χρονιά δεν θα έχει αρκετά νερά και η Νορβηγία).  Βέβαια, όλη η κουβέντα ξεκίνησε (και μου εμφανίστηκε ο Στόκος) επειδή κάτι επαγγλεματίες ακτιβιστές δεν θέλουν ούτε κάρβουνο, ούτε πυρηνικά (και λένε ούτε "πολλά" ούτε "λάθος χωροθετημένα" αιολικά. Πρακτορίσκοι.  Το "όχι στα πυρηνικά", άντε να το καταλάβω... Το όχι σε όλα;

17 σχόλια:

nikos είπε...

έχει δημοσιευθεί χθες στον έγκυρο Ελεύθερο Τύπο και το μεταφέρω ιδιαιτέρα σε κάθε στόκο που είναι πάντα ανώνυμος

Η σοβαρότητα της κατάστασης με την πρόσφατη κατολίσθηση στο ορυχείο πεδίου Καρδιάς αποτυπώνεται σε έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος
Διαστάσεις «επιδημίας» τείνει να λάβει το φαινό­μενο των κατολισθήσεων στην Πτολεμαΐδα, στις περιοχές των ορυχείων όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Μετά τα τεράστια ρήγματα στη Μαυροπηγή. που «κατάπιαν» ολόκληρο χωριό, πρόσφατα εκδη­λώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο πεδίου Καρδιάς. Εξαιτίας της δεν αποκλείεται ακόμα και να απειληθούν μεγάλα, εθνικά σχέδια στον τομέα της παραγωγής ηλε­κτρικής ενέργειας. Η σοβαρότητα της κατάστασης παρουσιάζεται ανάγλυφα σε έγ­γραφο που συνέταξε στις 21 Ιου­νίου η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος του υπουργεί­ου Περιβάλλοντος. Με αφορμή το νέο ρήγμα λοιπόν, οι αρμόδιοι, μεταξύ άλλων, ζητούν:

1. ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ άμεσα οι εργασίες εξόρυξης λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή της κατο­λίσθησης.

2 ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ εργασίες εκμετάλλευσης και να απαγορευτεί π διέλευση μηχανημάτων και προσωπικού.

3. ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ άμεσα η κυ­κλοφορία στο δρόμο προσπέ­λασης του ορυχείου.

4. ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ πλή­ρως τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα και να επανεξεταστεί ο προγραμματισμός της εκμετάλ­λευσης του ορυχείου.

Ενδιαφέρον είναι ότι παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, λόγω της σοβαρότητας της κατά­στασης, αμέσως έσπευσαν στην περιοχή. Κατά πληροφορίες, οι επιθεω­ρητές Περιβάλλοντος, που έχουν χωρική αρμοδιότητα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι μόλις πέντε (!).

Ανησυχία για προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας με ρεύμα

Σύμφωνα με ειδικούς της ΔΕΗ πάντως από το συγκεκριμένο, πα­λαιό πεδίο του ορυχείου Καρδιάς σχετικώς μικρές είναι οι ποσότητες λιγνίτη που προορίζονται για τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (ΑΗΣ). Αρα, μέσα σε αυτή τη θερμή καλοκαιρινή περί­οδο, οπότε οι ανάγκες είναι μεγά­λες, δεν φαίνεται ότι θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

«Μπλόκο» στα ορυχεία

Επίσης, όσον αφορά το δρόμο, ο οποίος κυριολεκτικά διαλύθηκε, εκεί κινούνται ως επί το πλείστον μόνον αυτοκίνητα εργαζομένων και οχήματα της εταιρίας. Ωστόσο, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ειδικοί είναι ότι αυτή η φαινο­μενικά «ακίνδυνη» κατολίσθηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας με ρεύμα.

Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν, πολύ πιθανώς η κατολίσθηση στο ρέμα Σουλού, που υπάρχει στο σημείο, μπορεί να εμποδίσει την εκμετάλλευση του καινούργιου ορυχείου της Ποντοκώμης. Πόσω μάλλον αφού δεν αποκλείεται να υπάρχει πλέον συνεχής ροή υδά- των από το ρέμα Σουλού προς την Ποντοκώμη, της οποίας το ορυχείο θα «πνιγεί» στα νερά.

Να σημειωθεί πως από αυτό το ορυχείο θα τροφοδοτείτο με λιγνίτη η 5η μονάδα που θα φτιάξει η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Ως γνωστόν, προ διετίας το έργο είχε εξαγγελθεί πανηγυρικά από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέ- ου. Μάλιστα για την εκμετάλλευ­ση των εκεί κοιτασμάτων λιγνίτη ηροβλεπόταν η μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

Ηδη, έχουν υποβληθεί οι σχετι­κές προσφορές για την κατασκευή της μονάδας, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, που βάσει των σχεδιασμών θα πρέπει να λειτουργήσει το 2017.

Aπό τον Ελεύθερο Τύπος - Για τη μεταφορά σε ηλεκτρονική μορφή www.kozan.gr

Η συζήτηση θέλουν δεν θέλουν κάποιοι χρόνια τώρα ... ξεκινά για όλους(εμάς του λίγο ποιο παλιούς και .. νέους) από μηδενική φάση Ευχαριστώ archaeopteryx για το δικαίωμα που μου έδωσες ελεύθερα να εκφράζομε και διατυπώνω της τεράστιες ανησυχίες και επιστημονικές μου απόψεις

nikos είπε...

για την αιτία της κατολίσθησης που δεν έχει αναφερθεί λέξη στο πόρισμα της η Επιθεώρηση (για αγνώστους λόγους) .. αρμόδιο και υπεύθυνο είναι κατά την γνώμη μου το "Επαναστατικό" Συνδικάτο Ενέργειας "Σπάρτακος" με έδρα στην Πτολεμαΐδα που πρώτη κατέγραψε και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο το Συμβάν στο http://www.youtube.com/watch?v=b8dnYz2zgJk . Επακολούθησαν τεχνική σεισμοί της τάξεως 3,5 και 4,5 R.(κατεγράφησαν χρονικά στο google). Έτσι για την ιστορία τα κατέγραψα και σας τα μετέφερα πρώην επιθεωρητής ΔΕΗ Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=463656

Much ado about nothing!

nikos είπε...

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=42627

spiral architect είπε...

Το να χρησιμοποιείς ηλιακό θερμοσίφωνα, πέρα απ' ότι έγραψε ο αρχαιοπτέρυγας προϋποθέτει ότι θα έχεις ζεστό νερό όχι συγκεκριμένης θερμοκρασίας. Το νερό θα είναι από κρύο ως καυτό ανάλογα με την κατανάλωση την ηλιοφάνεια και την εξωτερική θερμοκρασία.
Το να αλέθεις σιτάρι μέσω ενός απλού ανεμόμυλου που δίνει κίνηση σε δυο μυλόπετρες δεν προϋποθέτει σταθερή γωνιακή ταχύτητα του μύλου.
Οι αντίστοιχοι με τους ελληνικούς μύλους άλεσης δημητριακών μύλοι (molen) της Ολλανδίας αντλούσαν θαλασσινό νερό από αντιπλημμυρικές τάφρους και το γύριζαν στη θάλασσα, πίσω από τις τεχνητές αμμοθίνες. Η Ολλανδία μέχρι το '60 βασανιζόταν από πλημμύρες. Αυτή η διεργασία επίσης δεν προϋποθέτει σταθερή γωνιακή ταχύτητα γιατί η άντληση γινόταν με κάδους.

Η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ προϋποθέτει σταθερή τάση εξόδου στο δίκτυο 230V, ή 20kV, ανάλογα με το επίπεδο τάσης συχνότητας 50Hz. Αυτό σημαίνει σταθερή ηλιοφάνεια και σταθερή ταχύτητα αέρα. Άμα δεν τα έχεις αυτά δεν έχεις ρεύμα. Αυτό είναι το μέτρο της διαθεσιμότητας.

spiral architect είπε...

Επίσης:
Τα ΑΠΕ είναι επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου (aka χρηματιστήριο) και όχι εργασίας. Απασχολούν λίγο κόσμο στην κατασκευή τους και ελάχιστο ως καθόλου κατά τη λειτουργία τους.
Δεν πάσχουμε από κεφάλαια, αυτά "γεννιούνται" με μοχλεύσεις κλπ αρκουδιές. Από εργασία πάσχουμε.

Αν παρ' ελπίδα είμαστε ούλτρα οικολόγοι, ή αρκούντως τσιφούτηδες, κανείς δεν μας απαγορεύει να φτιάξουμε ένα ΑΠΕ και να το συνδέσουμε στον ηλεκτρικό πινάκα του σπιτιού μας για να μειώσουμε την κατανάλωση, που το τίμημά της πληρώνουμε στη ΔΕΗ, ή αν έχουμε ένα χοιροστάσιο να φτιάξουμε μια μονάδα βιομάζας με καύσιμο τα κόπρανα ή τα πτώματα των ζώων για να τροφοδοτήσουμε με θερμική ή ηλεκτρική ενέργεια, ή ακόμα να ψύξουμε το παρακείμενο αγροτικό υποστατικό μας.

Γιατί ντε και καλά να με εξαναγκάσετε να πληρώσω εγώ τη λέζα μέσω αναγκαστικής επιδότησης; Αυτό δεν είναι μόχλευση και εξαγωγή υπεραξίας;
Γιατί με εξαναγκάζετε να εξαρτώμαι από εισαγωγή ΦΑ για αντιστήριξη των ΑΠΕ; Στην κατάσταση που μας έφεραν είμαστε για περαιτέρω "ανοίγματα" μέσω εισαγωγών;
Γιατί δημιουργείτε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν;
Αλλά ξέχασα το τελευταίο είναι μέρος της "καινοτομίας" και του "easy money".

Για να μην νομίσει κανείς ότι αντιπαθώ την τεχνολογία, προσωπικά και από τα 15 μου είμαι από τους πλέον ... technofreak. θέλω όμως την τεχνολογία στην υπηρεσία μου και όχι το αντίστροφο.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό έγινε κάτι;
http://national-pride.org/2010/10/04/52312/

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα καλό μήνα και καλή εβδομάδα

(τι καλή δλδ με δύο και τρεις αυτοκτονίες ανδρών την ημέρα, έχουμε φάει αυτογκολ από τα αποδυτήρια, με αυτό το ηθικό ανδρών θα πολεμήσουμε τους τούρκους, δεν χρειάζεται καν να κάνουν ντου, έχω απογοητευθεί πολύ, νέοι άνθρωποι με τέτοια έλλειψη αντοχής, νέοι άντρες, κάτι γίνεται εδώ... γιατί δεν βάζουν ένα δισάκι στον ώμο και να κινήσουν "για άλλες πολιτείες" να καλλιεργήσουν χωράφια, να βοσκήσουν κοπάδια, να συλλέξουν καρπούς)


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ... ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...

Μιλάμε όμως για διάλυση της οικογένειας.
Αν δεν είχε διαλυθεί η οικογένεια η κρίση ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΠΥΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
Πέρα στη γειτονιά έχει έρθει ένας άστεγος και μένει στο αυτοκίνητο ανάμεσα σε βίλες... καλό παιδί, 40άρης, πρώην επαγγελματίας σε ένα συνηθισμένο επάγγελμα, διαζευγμένος από πριν, η γυναίκα πήρε το παιδί και την έκανε.

Ο αδελφός του είναι επιστήμων από αυτούς που κερδίζουν τρελά λεφτά και ο άλλος αδελφός επίσηςκάτι παρόμοιο, και έχουν αφήσει τον αδελφό τους άρρωστο (ίσως λίγο μελαγχολικός, ίσως λίγο φοβισμένος, δεν θέλει να παίρνει φάρμακα, άσπρα νύχια κάτασπρα από αβιταμίνωση...) μέσα σε ένα αυτοκίνητο μόνο του και εγκαταλελειμμένο μέσα στην ερημιά, διότι το χειμώνα ερημώνει το μέρος.


Διάβασε εδώ:

http://oikologiko.blogspot.gr/2010/04/blog-post_29.html:
Ανεμογεννήτριες αντίκες αποσύρονται από την Ευρώπη και τις στέλνουν στην Ελλάδα.

Στα σχολεία γίνονται τέρατα με τους μαθητές. Σε όλα τα σχολεία οι δάσκαλοι τους βάζουν να φτιάχνουν χαρτομακέτες με ανεμογεννήτριες δίπλα σε σπίτια, σε χωράφια κλπ.

Αν δεν έχεις δει τέτοια μακέτα δεν ξέρεις για τί κάρφο στον οφθαλμό πρόκειται.

Οι διαστάσεις είναι τρομακτικές κόντρα στην ανθρώπινη κλίμακα.

Οι αλήτες, ενώ το βλέπεις αμέσως ότι αυτός ο τεράστιος σιδηροσωλήνας μόλις γείρει θα πέσει και θα πλακώσει οτιδήποτε κινείται γύρω, δηλαδή μιλάμε το περιβάλλον γύρω του μοιάζει ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟ, ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ και ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ και πολύ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, κατ' ευθείαν σου βγαίνει αυτό το συναίσθημα, δεν το λένε στα παιδιά και τους συνηθίζουν ΝΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ!!!

Και που θα γίνουν αυτά τα νεκροταφεία Α/Γ του προηγούμενου σαδιστή αλήτη που μας έβαλε στο ΔΝΤ και τώρα χαμογελάει σαδιστικά;

Έχεις δει το φαγωμένο βουνό του ορυχείου στο Λαύριο; Τι βάρβαρη καταστροφή του τοπίου...

Δεκάδες βουνά θα χρειαστούν για τους γαμωσωλήνες που δεν μπορούν να γίνουν τίποτα, ούτε κάν β' κράμα για ανακατασκευασμένους κινητήρες!

Ανώνυμος είπε...

ο αλήτης αυτός αν δεν πάει να μαζέψει τον άρρωστο αδελφό του από το δρόμο να τον βάλει σε ένα καλυβάκι των 100 ευρώ το μήνα που έχει τόσα η περιοχή -αφού δεν τον θέλει- θα ξεμπροστιαστεί σε όλη την Ελλάδα!

αυτό είναι υπόσχεση!

έχει πάει η αστυνομία, έχει πάει η εκκλησία, έχει πάει ο δήμος, έχουν πάει κάτοικοι, τίποτα!

το παληκάρι θέλει δουλειά και τίποτα άλλο!

οι γείτονες κωλοαστοί που έχουν ξένους δούλους για να τους καθαρίζουν τους ξιπασμενους κήπους τους, να πάρουν το παληκάρι τον Έλληνα να του δίνουν από ένα μεροκάματο το μήνα, είναι γύρω καμιά δεκαριά σπίτια, κάπως θα ζήσει!

μουνόσκυλα!

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε για δεκάδες κήπους όλο γκαζόν, όλο κάτι σκατοφοίνικες που κάνουν το Ελληνικό τοπίο να μοιάζει με αραπιά και κανένα οπωροφόρο δένδρο! μα κανένα!

ούτε μία αχλαδιά, ούτε μία ροδακινιά, ούτε μία ροδιά, ούτε μία συκιά, ούτε βασιλικοί, ουτε διόσμος, ούτε ρίγανη, ούτε θυμάρια, ούτε φτέρες, ούτε λεβάντες, τίποτα οι ξιπασμένοι που σε λίγο θα τους ξεκοιλιάσουν τα άντερα οι αλλοδαποί δούλοι τους και δεν θα λυπηθώ καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

η γαμωαριστερα με την ειρηνευτικοτητα της επλασε "συναινετικους ανδρες" -ετσι αποκαλουνται στην αριστερη γλωσσα οι νεου τυπου ανδρες -ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ...-

οι "συναινετικοι" αυτοι "αντρες" οταν ειναι να αντιμετωπισουν δυσκολιες λακιζουν και πεφτουν απο τα μπαλκονια

δεν φταινε αυτοι, ειναι η ειρηνευτικη διαπαιδαγωγηση που εφαγαν απο μικροι, εξορκιστηκε η δυναμη και η ρωμη σαν κατι διαβολικο και επιβληθηκε η χαρις και ο ντιλεταντισμος σαν ανδρικα προτερηματα...

ο Ελληνας, ενας απο τους πλεον πολεμοχαρεις λαους του κοσμου, πρεπει επειγοντως να ξαναβρει το πολεμικο του γονιδιο για να επιβιωσει

διοτι αν δεν το βρει αυτος, το εχουν οι βαρβαροι και θα τον εξοντωσουν μεχρι τον τελευταιο!!!

nikos είπε...

τα λέει ο μποτίλια χρόνια τώρα .. λίγοι τον ακολουθούν

"ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΙΟΞΙΝΗΣ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ "ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ"

Εις υγείαν των κορόιδων,
ή άλλως πώς:
Η εγχείρησις επέτυχεν, ο ασθενής απέθανεν.


"...Ο Ίων Δραγούμης δεν αρνιόταν το γεγονός ότι η ελληνική ζωή στηριζόταν πάντα στο εμπόριο και στην κερδοασκοπία. Η αποκοπή του Νεοέλληνα από την γη και τις ρίζες του τον υποχρέωναν να οδηγείται στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό. Οι αρνητικές επιπτώσεις από την συσσώρευση των υπόδουλων ελληνικών πληθυσμών στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε ολόκληρη την διάρκεια του 19ου και του πρώτου τέταρτου του 20ού αιώνα διαφάνηκαν καθαρά με την αποκοπή από τις ρίζες τους, την σοβαρή αριθμητική αποδυνάμωσή τους από την ύπαιθρο και την σταδιακή εθνολογική αλλοίωσή τους από τις ξένες εθνότητες. Αργότερα στάθηκε αδύνατο για το Ελληνικό στοιχείο να επιβιώσει και στα αστικά κέντρα, αφού περισφιγγόταν διαρκώς περισσότερο και έβαινε προς τον θάνατό του. Το πάθος του Έλληνα για το χρήμα και την οικονομική ευρωστία του τον έσπρωχνε με μαθηματική ακρίβεια προς τον αφανισμό του. Γι' αυτόν τον λόγο ο Ίων πίστευε ότι δεν θα έπρεπε να υπογραμμίζεται κάθε τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς ως πανάκεια για την σωτηρία του έθνους η εμπορική, η βιομηχανική και γενικότερα η οικονομική προκοπή του Έλληνα. Όσο αυτό εξακολουθούσε, διογκωνόταν το πάθος του Νεοέλληνα για το κέρδος και το εμπόριο. Ο υπερτονισμός των οικονομικών κινήτρων ως πανάκεια για την προκοπή του έθνους εξελίχθηκε σε "μπούμερανγκ" για τους Έλληνες..."

Κωνσταντίνος Α. Βακαλόπουλος,
"ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"
Θεσσαλονίκη 1991

spiral architect είπε...

"Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς προτιμούμε την αριστερά να κάνει την δουλειά"
Λόγια του Τζιοβάνι Ανιέλι για την κυβέρνηση της "Ελιάς" της δεκαετίας του '90 στην Ιταλία. Σημειωτέον ότι η παραπάνω κυβέρνηση πέρασε τις χειρότερες αντεργατικές νομοθεσίες με αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν τον ορίτζιναλ δεξιό Μπερλουσκόνι και όχι τον ιμιτασιόν Μάσιμο Ντ' Αλέμα!

Υπάρχει αριστερά και "αριστερά" λοιπόν!

nikos είπε...

spiral architect- ευτυχώς η εδώ ιμητατσιον Ανιελη δεν ακολούθησαν το ιταλικό πρωτότυπο χιχχι

Ανώνυμος είπε...

το ΚΚΕ είναι καθαρή ιδεολογία σου λέει από την αρχή τι θέλει

ξέρεις με τι έχεις να κάνεις

ως εκ τούτου σαφώς προτιμότερο από τους καιροσκόπους οπορτουνιστές παρδαλορόζ

αυτά εννοείται αν έμπαινε ποτέ δίλημμα και δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά μόνο αυτά τα δύο και δεν υπήρχε ούτε η επιλογή του λευκού ή του άκυρου ή της αποχής (δηλαδή μιλάμε για σταλινικές καταστάσεις χα χα χα)

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το απόσπασμα του πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού, του μεγάλου Ίωνα Δραγούμη που δολοφονήθηκε από τους βενιζελικούς πράκτορες

archaeopteryx είπε...

ο μποτίλιας κεντάει...