Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παίρνουμε αποφάσεις για την ενέργεια που θα αποβιομηχανίσουν και θα περιθωριοποιήσουν την χώρα μας, και θα διώξουν τους κατοίκους της



Η διάσκεψη του Ρίο απέτυχε. Όπως και αυτή στην Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Ο λόγος είναι ότι ο κόσμος δεν πιστεύει πια στην Κλιματική Αλλαγή. Δεν έχει υπάρξει "παγκόσμια θέρμανση" τα τελευταία 15 χρόνια, ούτε έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας.  Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ (ξέχασε την Ρωσία και τον Καναδά) δεν θα θυσιάσουν την οικονομία της για καταστροφολογικές εικασίες και θεωρίες και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θέλουν να πληρώνουν για την αποφυγή αυτών των εικασιών. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες απορρίπτουν την καταστροφολογία του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου. Ο Βάρενχολτ, μετά από μία ζωή πράσινου ακτιβισμού, είδε ξανά τα στοιχεία και κατέληξε ότι το CO2 δεν ευθύνεται, όπως το παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι.

Μας λένε ότι οι ΑΠΕ θα γίνουν ανταγωνιστικές όσο οι τιμές των ορυκτών καυσίμων θα ανεβαίνουν (εγώ σας λέω ότι οι ΑΠΕ θα είναι ΠΑΝΤΑ πιο ακριβές από τα ορυκτά κάυσιμα αφού φτιάχνονται και εξαρτώνται από αυτά -- και είμαι αρχαίος, το έχω δει το έργο από το 1970) αλλά οι τιμές των ορυκτών καυσίμων δεν ανεβαίνουν. Νέες
ανακαλύψεις πετρελαίου μπαίνουν σε παραγωγή. Ο κόσμος έχει πνιγεί στο φυσικό αέριο, του οποίου οι ΗΠΑ και η Κίνα ίσως σύντομα γίνουν εξαγωγείς. Και πέρα από το σχιστολιθικό αέριο, υπάρχουν και τα methane hydrates. Περισσότερη ενέργεια, από όλα τα άλλα ορυκτά καύσιμα, μαζί. Η τιμή του ρεύματος στις ΗΠΑ έπεσε 50% από το σχιστολιθικό αέριο. Το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ κοστίζει το 1/5 από ότι στην Γερμανία. Πώς θα επιζήσει η Ευρώπη με τέτοιες τιμές;

Παίρνουμε αποφάσεις για την ενέργεια που θα αποβιομηχανίσουν και θα περιθωριοποιήσουν την Ευρώπη. Διώχνουμε θέσεις εργασία από την Ευρώπη. Εξαναγκάζουμε τον κόσμο σε ενεργειακή φτώχεια. Οι επερχόμενες γενιές θα κοιτάνε πίσω σε αυτή την περίοδο με φρίκη και απελπισία και δεν θα μας συγχωρήσουν.

Ακούει κανένας Κυβερνητικός Γερμανοστόκος;  Ή ακούνε τα λαμόγια τους ΑΠΕτζήδες και την Γρηνπής;  Αυτούς ακούτε ευρωλιγούρικα γερμανοτσολιαδάκια μου... Μην χάσετε τις Μερσεντές και τις γραβάτες...


Το διάγραμμα είναι από εδώ.

ευχαριστώ ΚΚ για το link

7 σχόλια:

nikos είπε...

στο προσυνεδρειο του ΤΕΕ Πτολεμαιδα το 2009 για την Ενέργεια παίρνοντας τον λόγο παρουσίαση του σημερινού προέδρου του Τ.Ε.Ε Στριντζη δήλωσα "στο μέλλων τα εγγόνια μας μελετώντας τα Ενεργειακά ντοκουμέντα της δικής μας γενιάς ..θα μας πετάνε καδρόνια και πέτρες στα κεφάλια μας " εγώ τα είπα εγώ τα άκουσα (υπάρχει και στο διαδίκτυο)

archaeopteryx είπε...

τα ζώα πιστεύουν ό,τι τους πει ο αγωγιάτης

spiral architect είπε...

Αφού πολέμησαν και γκρέμισαν το "αντίπαλο δέος" ήρθε η σειρά των λαών. Των λαών που ζούσαν τόσα χρόνια σε ένα κοινωνικό κράτος - αναστολέα της κοινωνικής στροφής στα αριστερά.

Όσοι φοβήθηκαν ότι θα τους πάρουν τα σπίτια οι ... γκουμουνιστές και ο Τσίπρας (α,χαχα, καλό ε;) ας φοβούνται τώρα ακόμα περισσότερο: Και στο ευρώ θα είμαστε (όσο αυτό εξακολουθεί να είναι παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα) και ευρώ δεν θα έχουμε και τα σπίτια μας θα χάσουμε!

Σχετικό: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και πώληση αυτής:

Η χαρακτηριστική περίπτωση ξεπουλήματος μιας βιομηχανίας που παράγει ένα (εν πολλοίς) ανελαστικό προϊόν που παίζει μπάλα και στα διεθνή χρηματιστήρια αγαθών.
Σκοπός: Το κλείσιμο του μαγαζιού και η εισαγωγή του προϊόντος με άμεσα αποτελέσματα την ανεργία όλων των εμπλεκομένων με την ΕΒΖ (εργαζόμενοι + τρίτοι) και τον πολλαπλασιασμό της λιανικής τιμής της ζάχαρης, αφου θα είναι εισαγόμενη.

Κάποτε η ΕΒΖ είχε 5 εργοστάσια, κάλυπτε την ντόπια παραγωγή και έκανε κι εξαγωγές, τώρα έχει μόνο ένα (στο Πλατύ Ημαθίας). Ο κάμπος της Δράμας που κάποτε έβαζε τεύτλα, τώρα είναι χέρσος λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η ζάχαρη που βάζουμε στο καφεδάκι μας έρχεται τώρα από την Τσεχία.

Γιατί ρε μας πήρατε εμάς και τα παιδιά μας(σας) στο λαιμό σας;

nikos είπε...

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΝ / Επιτροπή Ενέργειας - Η αλήθεια σχετικά με τον διαγωνισμό για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27510

nikos είπε...

τώρα σωθήκαμε http://www.admie.gr/more-announcements/anakoinosi/article/756/
χιχχι

spiral architect είπε...

Και ίσως τελικά να βιώσουμε την ιστορική ειρωνεία, ο Σαμαράς να είναι αυτός που θα χαρακτηριστεί ως ο "πρωθυπουργός της δραχμής".
(μαζί με τα άλλα δυο κυβερνητικά μέρη της "ευρωπαϊκής πορείας της χώρας").

"Mετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!"
(από το εγχειρίδιο του εμπορικού δικαίου)

nikos είπε...

ΤΟ ΜΟΝΌ ΠΟΥ ΑΝΑΦΏΝΗΣΕ ΧΘΕς ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΎΤΗΚΕ ΕΊΝΑΙ ΤΑ 2 ΔΙς ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ του ΗΛΙΟς ΧΙΧΧΙ