Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η εξόφληση φόρων με δόσεις -- Η ...ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου χρέους

Κατάφερα να ξοφλήσω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις του 2010, στις αρχές του 2012.  Είπα χαρακτηριστικά στην κυρία στην ΔΟΥ που πήρε ή έδωσε το τελευταίο σχετικό χαρτί:  "Άντε, και του χρόνου". Με κοίταξε αλαφιασμένη και μου είπε "τι και του χρόνου κύριέ μου, είναι  ήδη 2012". Και η λέξη "κατάφερα" είναι λανθασμένη. "Αναγκάστηκα" είναι η σωστή λέξη, αφού δεν ξόφλησα από εισόδημα, αλλά από αποταμιεύσεις -- προνομιούχος!

Μιλάνε για 5 ή 10 δόσεις για εξόφληση τέλους ακινήτων ή του φόρου εισοδήματος. Καλό έε; Θα ξοφλήσω του χρόνου τον Ιούνιο του 2013 τον φόρο εισοδήματος για το 2011. Πρέπει να είναι κάποιος αφελής να μην καταλαβαίνει ότι ή το φορολογικό σύστημα, ή εμείς δεν θα υπάρχουμε το 2014, για να ξοφλήσουμε ο,τιδήποτε.  Η απλά μετακυλίεται το "δημόσιο χρέος" σε "ιδιωτικό χρέος", και, ορίστε, επιμηκύνεται και η ...ληκτότητα!  Να ...αναπτυξιακή ιδιωτικοποίηση... που προφανώς δεν είναι ακριβώς ...αειφόρα.   Έτσι που πάμε, θέμα χρόνου η 5ετής και 10ετής εξόφληση υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.  Και να θυμίσω τι σημαίνει και τι συνέπειες έχει το τέλος ακινήτων;  Varlik vergisi, και ο  νοών νοείτω.

"Πολιτικά", αυτό σημαίνει end-gaming, ή ότι η Κυβέρνηση ή δεν θα μακροημερεύσει, ή θα μεταλλαχθεί σε κάποιου είδους μεσοπολεμικής καταναγκαστικής κατάστασης -- λίγο πιο απροκάλυπτης από αυτό που έχουμε σήμερα...

Αν το "ξυπνήστε κωθώνια" ακούγεται αγενές, το είπα και πιο ευγενικά...

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κάπου "εκεί μέσα" (ξέρεις εσύ!) ένας σχολιαστής με το όνομα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ (τι κόλλημα κι αυτό με τα αρχαιοελληνικά!) σε μια ανάρτηση για την ορκωμοσία του Σαμαρά, έγραφε:
"Μου ήλθε το ειδοποιητήριο της εφορίας. Να το πληρώσω Αντώνη μου;"
Η απάντηση ήλθε από κάποιον: "Φυσικά και να το πληρώσεις! Λαμογιές τέλος"
(κάπως έτσι τέλος πάντων)

- Τι σκ@τ@ πίνουν εκεί μέσα;
- Τα σκάνε έτσι αδιαμαρτύρητα;
- Έχουν βρει τις τρύπες και φοροδιαφεύγουν και έπειτα μιλούν εκ του ασφαλούς;

Φέτος δεν πάω διακοπές όπως μέχρι πέρσι. Θα πάω για 10 μέρες στο χωριό του κουμπάρου με μόνη υποχρέωσή μου, να εξολοθρεύσω τους σκίουρους που έχουν χωθεί στην σκεπή και κάνουν φασαρία το βράδυ.
(το πιο πιθανό είναι να τους εξημερώσω και να τους βαφτίσω, Τσιπ, Ντέηλ ...)

Κουράγιο και αντίσταση αγαπητέ!

nestrom είπε...

Spiral, εκεί μεσα πλέον γραφουν δυο-τρια ατομα, προφανως μεταξύ τους.
Όλοι οι αξιολογοι σχολιαστες, Αρχαιος,Προφήτης,Ιθαγενής,Ορέστιος,Ιεροφάντης κλπ την έχουν "κάνει".

Πανηγυρίζουν με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, που από μόνο του ως γεγονός είναι παράλογο. Ο φόρος αφορά τον πλούτο που σου προκύπτει ως εισόδημα κάθε χρόνο, άρα τι χρειάζεσαι τις δόσεις αφού αφορά ποσοστο αυτού του πλούτου που ήδη κατέχεις?

Ποιος άραγε ειναι πιο παράνομος? Ο φοροφυγάς ή αυτό το ληστρικό κράτος

Ο νοών...νοείτω είπε...

Δηλαδή, η έξω τρόϊκα αποδέχεται την υστέρηση των εσόδων που θα προκύψει και που είναι εγγεγραμμένη στον φετινό προϋπολογισμό;

Και εάν ναι, με τι ισοδύναμα σκοπεύει να τα αντικαταστήσει;
Μήπως με τις επείγουσες "ιδιωτικοποιήσεις";

Ή μήπως με διάθεση δανείων φορολογικών υποχρεώσεων μέσω ΕΣΠΑ, από τις τράπεζες που οσονούπω θα ελέγχονται από την ΕΚΤ;

Η προδιαγραφόμενη μεταφορά είσπραξης των φορολογικών εσόδων από το "ανίκανο" (;) κράτος σε "ικανό" φορέα προ των πυλών.

spiral architect είπε...

To ξεβράκωμα αρχίζει:

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή στις 11:30 π.μ. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Θα γελάσουμε!

Ανατολή είπε...

Ας δοκιμάσουμε τουλάχιστον να κάνουμε αντίσταση, μέσω της πολιτικής ανυπακοής.
"Δεν ξαναπληρώνω τους φόρους σας γιατί δε μενει δεκάρα τσακιστή στην πατρίδα μου, όλα τα φράγκα πηγαίνουν έξω για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Μολών Λαβέ, αν τολμάτε".
Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αντισταση εναντίον αποφάσεων και νομοθετημάτων άδικων και εξοντωτικών της Διοίκησης, ό, τι μανδύα νόμιμο, "δημοκρατικό", κοινοβουλευτικό κι αν έχει αυτή.
Συμφωνώ μαζί σας, ας πτωχεύσουμε μια ώρα αρχύτερα, να γλυτώσουμε κάτιτις από τις περιουσίες μας και τις αποταμιεύσεις των παιδιών μας, μπας και καταφέρουμε και ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Η χώρα μας για να ανασυγκροτηθεί ξανά παραγωγικά, πρέπει να βρει μαγιά!!! Κι όχι συντρίμια.
Ας ξεκινήσουμε από την άρνηση πληρωμών γατί πολύ φοβάμαι πως αν είμαστε τόσο χέστηδες που δεν τολμήσουμε ούτε αυτό, το επόμενο βήμα θα είναι οι δυναμίτες και οι καραμπίνες.