Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σώωωπααα... Τώρα το κατάλαβαν;



"Ανακάλυψαν", ή αποφάσισαν να διαρρεύσουν ότι επιτέλους παραδέχονται, ότι το χρέος μας, όπως έχει, εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο. Αν θυμάστε το είπε και το ΔΝΤ πριν 1-2 εβδομάδες (όταν είπε, όπως και θα έπρεπε να πει, ότι δεν θα δώσει κι άλλη ενδιάμεση χρηματοδότηση σε μη βιώσιμο χρέος).

Πολλοί από εμάς κατάλαβαν ότι το χρέος δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμο εδώ και πολύ καιρό. Μερικοί από εμάς μίλησαν για άμεσα μέτρα μηδενισμού του πρωτογενούς από το καλοκαίρι του 2009.  Η επαναδιαπραγμάτευση, ή μη επαναδιαπραγμάτευση, ή η επιμήκυνση (λες και έχουν άλλη επιλογή οι ξένοι) είναι πιπίλες για κατανάλωση ιθαγενών.

Το ελάχιστο και ασήμαντο ερώτημα είναι "τι οδηγεί την Κυβέρνηση Σαμαρά";  Η προσπάθεια να είναι αρεστοί στους ξένους που τους ενέκριναν;  Ή ο μηδενισμός του πρωτογενούς ελλείμματος για να κάνουμε στάση εξωτερικών πληρωμών και να βγούμε από το ευρώ;  Αν είναι το δεύτερο, το βουλώνω. Εάν είναι το πρώτο, έεεε... φωνάζουν αρκετοί, δεν χρειάζεται να φωνάζω και εγώ. Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ από όλα δεν είναι η στάση εξωτερικών πληρωμών και η δραχμή, είναι η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ. Και κερατάδες και δαρμένοι.


Ευχαριστώ ThW για το λινκ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αααα!! σε παρακαλω ... ρευστοτητα το φθινοπωρο και στο 10% η ανεργια ....ειπε.... χαχαχαΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
ThW
εκλεισες εισητηρια για το αυριανο θεατρο?!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε σχετική έκθεση του ΔΝΤ, που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal, αναφέρεται πως εαν δεχτεί η ΕΚΤ κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα της τότε και το πρόγραμμα της Ελλάδας θα ξαναμπεί στο σωστό δρόμο αλλά και θα ''πέσουν'' τα εξωφρενικά αυτή τη στιγμή επιτόκια δανεισμού για Ισπανία και Ιταλία.

Όμως οι συμβουλές του ΔΝΤ προς την ΕΚΤ δεν σταματούν εδώ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ''ενθαρρύνει'' την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει κρατικάχρέη ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας
ThW

archaeopteryx είπε...

μα η άρνηση της ζημιάς είναι χειρότερη από την ίδια την ζημιά. Το ΔΝΤ προτείνει το προφανές, αλλά στην Μερκελοκρατούμενη Ελλάδα, το ΔΝΤ είναι "οι κακοί"

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-07/25/greenland-ice

archaeopteryx είπε...

http://wattsupwiththat.com/2012/07/24/greenland-ice-melt-every-150-years-is-right-on-time/

οι πάγοι της Γροιλανδίας λειώνουν κάθε 150 χρόνια, λέει αυτός. Greenland επειδή ήταν πράσινη...