Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αν το ΣτΕ έχει γίνει υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΠΕτζήδων, να πάψει να πληρώνεται από το τα Δημόσια ταμεία και να πληρώνεται απ ευθείας από το τέλος υπέρ ΑΠΕ, στον λογαριασμό της ΔΕΗ


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/221582/ste-syntagmatiki-i-ylopoiisi-aiolikoy-parkoy-sti-thisvi

"...Πράσινο φως για την υλοποίηση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης Βοιωτίας άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας...

... Η απόφαση επικαλείται την εξαιρετική σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και ειδικότερα τη διασφάλιση της επάρκειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και κυρίως την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, που αποτελεί αντικείμενο διεθνούς δεσμεύσεως της χώρας και ζήτημα έντονου κοινοτικού ενδιαφέροντος..."

Αν το ΣτΕ πληρώνεται για να μου λέει ότι συνταγματικό είναι ό,τι είναι κοινοτικού ενδιαφέροντος, να πάνε να πληρώνονται από τον Σκάϊ, ή να βρουν λεφτά, από την Κομισιόν.  Ή να ψήνουν καλαμπόκια να κάνουν κάτι χρήσιμο.  Αν πάλι έγιναν γραφείο εξυπηρέτησης ΑΠΕτζήδων, να πάνε να πληρώνονται από ΑΠΕτζήδες.

Και ερωτώ τους κυρίους:

1) Πόσα αιολικά χρειάζονται για να ηλεκτροδοτήσουν ένα χειρουργείο που θα αντιμετωπίσει, στους επόμενους 12 μήνες, κάποιο επείγον περιστατικό ρουτίνας κάποιου παιδιού σας;

2) Πόσα αιολικά χρειάζονται για να κατασκευάσουν ένα αιολικό;

3) Πόσα αιολικά χρειάζονται για να κατασκευαστεί μία μπίλια ρουλεμάν;

4) Πόσες συμβατικές θερμικές μονάδες υποκαταστάθηκαν από αιολικά, παγκοσμίως, από το 1975;

5) Πόσο % της Γερμανικής ηλεκτροδότησης καλύπτουν τα 25.000 Γερμανικά αιολικά;

6) Πόσο % του πορτοκαλί συναγερμού του χειμώνα, της ΔΕΗ, κάλυψαν τα 1700 αιολικά μεγαβάτ;

Αν δεν μπορείτε κύριοι να απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις, να μην ασχολείστε με ενεργειακά των ΑΠΕ γιατί είστε άσχετοι. Και σε καιρό φτώχειας που κόβονται συντάξεις να πάτε να κάνετε κάτι παραγωγικό. Σας θεωρώ, πλέον, άχρηστους και σπατάλη Δημοσίου χρήματος. Πέσατε στο επίπεδο του "Αστεροσκοπείου" που ασχολείται με μπουρδολογίες στα τηλεπαράθυρα. Κρίμα.

9 σχόλια:

nikos είπε...

archaeopteryx -μαζί μου πράγματι τα "βγάζεις" πέρα αλλά με την ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ οχι!!!

Ανώνυμος είπε...

"...Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικάζει σε τελευταίο βαθμό αιτήσεις για την αναίρεση αποφάσεων τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, όταν κρίνουν διαφορές ουσίας, και εφέσεις στην περίπτωση ακυρωτικών διαφορών..."
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2010/09/enimerotiko_simeiwma.pdf

Αν το ΣτΕ "αγαπά" και υποστηρίξει τις ΑΠΕ δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ελπίζει σε δικαίωση του αιτήματός του, ακόμα και σε περιπτώσεις που η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από εγκατάσταση ΑΠΕ και τα συνοδευτικά έργα, είναι ολοφάνερη. Ή σε περιπτώσεις που στο φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν και νομικές παρατυπίες.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο ΣτΕ:
http://www.katraslaw.gr/ki/index.php?option=com_content&view=article&id=215:-39002010&catid=1:2010-04-18-21-13-50&Itemid=17

* ή αλλιώς ο λαβύρινθος του δικαστικού μας συστήματος.

nikos είπε...

Ανώνυμε- αυτός που τα συνέταξε αυτα τα έκτροπα τα θυμάται καθόλου έστω για μια μέρα είναι δυνατών 40 λέξεις είναι ..και εκεί είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας στην λεγόμενη εκθεσιακή "δικαιοσύνη" .. όλα στο βωμό του χαος όλα είναι μια ιδέα κύριε Μανιτακη

Ανώνυμος είπε...

Συμβούλιο της Επικρατείας
... Αποχωρών της πολιτικής, είμαι ευτυχής ότι αφίνω την χώραν προικισμένην με το Συμβούλιον της Επικρατείας."
Ελευθέριος Βενιζέλος, 1934

http://www.ste.gr/councilofstate/index_gr.jsp

nikos είπε...

επιστρέφω στο θέμα ΑΠΕ Ο Αλέκος Τσιτσιοβιτς ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://www.epohi.gr/portal/perivallon/7679-2010-09-19-15-17-02
ΘΑΥΜΑΣΤΈ ποιότητα ελληνικού τεχνικού λόγου. Εύγε!!

George Mantjoros είπε...

Αν οι δικαστες του ΣΤΕ μας λενε οτι
(..................προκειμένου να εκτελεστεί έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».)
για τις αιολικες βιομηχανικες εγκαταστασεις, ειναι η επιβεβαιωση απο τους ιδιους της ασχετοσυνης τους για το θεμα των ΑΠΕ.
Τσαμπα πληρωνονται !!!

Ανώνυμος είπε...

To ΣτΕ από εποχής Δεκλερή αποφάσισε να γίνει παγκοσμίου εμβελείας "οικολογικό" δικαστήριο.

Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστα σκαμπάζουν οι δικαστές από οικολογία και τα τεχνικά του περιβάλλοντος. Εξ ου και οι αποφάσεις που απαιτούν το επιστημονικά αδύνατο, όπως πχ ετήσια πληθυσμιακή μελέτη ειδών της πανίδας τύπου Snapshot που δεν αποδεικνύει τίποτε περί τάσεων πληθυσμών.

Προφανώς εδώ λειτουργεί το δόγμα της δικαστικής γνώσης (judicial notice) περί του αυταπόδεικτου, όπως πχ ότι ο ήλιος δύει στη δύση. Ετσι αποφάσισαν ότι οι ΑΠΕ είναι εκ προοιμίου καλό πράγμα και οι ΑΠΕτζήδες απαλλάσσονται από την υποχρέωση της απόδειξης.

Τέτοιου είδους δικαστική προσέγγιση ανατρέπεται μόνο με απόδειξη μετρήσιμης ζημιάς που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οταν δηλαδή πέσει γεννήτρια και κάνει ζημιά.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που οι περισσότεροι σχολιαστές ξεκινούν θεωρώντας εκ προοιμίου τους δικαστές του ΣτΕ ως "καλών προθέσεων".

Δεν είναι καλών προθέσεων, πρόκειται για τύπους εξαιρετικά καθεστωτικούς, που κάθονται και επάνω στο καλάμι "είμαι η δικαιοσύνη προσωποποιημένη".

Το άκρον άωτον της ελλαδικής παρακμής είναι το συγκεκριμένο "δικαστήριο".

Που δεν είναι δικαστήριο, αλλά φορέας διεκπεραίωσης διαφόρων εξυπηρετήσεων. Μην τσιμπάτε στη μπλόφα ότι τάχα είναι "δικαστήριο".

Δεν θα περίμενα διαφορετική απόφαση για τις ΑΠΕ. Και νομίζω ότι οι τύποι κάνουν ό,τι και ο Αλαφούζος: Απέκτησαν φήμη "περιβαλλοντιστή" για να μπορέσουν μετά να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν διάφορες δουλίτσες ανενόχλητοι...

Το ψέμα έχει γίνει πολύ sophtisticated στις μέρες μας και αδυνατεί να το αντιληφθεί ο απλός λαός...