Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Nομίζετε ότι κάνει πρωτοφανή ζέστη... Λάθος...


http://www.hellasgr.net/heatwaves.htm
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/06/738.html
Τι έλεγε η ΕΣΤΙΑ το 1900

13 σχόλια:

spiral architect είπε...

Να ήταν μόνο η ζέστη; Τι θυμήθηκα τώρα:
The Russians Need More Shock Therapy, Not Less
Όπου "Russians" βάζεις "Greeks" (ή ότι άλλη εθνικότητα γουστάρεις) και το μοντέλο τρέχει μια χαρά!

Ξέρεις τι σημαίνει υστεροβουλία;
Γιατί η ζέστη θα κρατήσει λίγο και ίσως σκοτώσει μερικούς ηλικιωμένους, η Shock Therapy όμως θα κρατήσει πολύ και θα σκοτώσει πάρα πολλούς ηλικιωμένους, μεσήλικες, νέους παιδιά.

Αντώνη, Βαγγέλα, μπαρμπα-Φώτη μην κρύβεστε. Σας είδαμε!

Ανώνυμος είπε...

Τότε όμως δεν υπήρχε ο ΑΛ ΓΚΟΡ!!
Δυστυχώς αυτές τις ημέρες και για τους κατοίκους της Αττικής κυρίως, ο καύσωνας θα συνοδεύεται και από ΝΕΦΟΣ (κυρίως κακό ΟΖΟΝ). Πρόβλημα σοβαρό για κάποιες ευπαθείς ομάδες!!!
Η πολιτεία ....ύπνο βαθύ!!!
@katalytikos

nikos είπε...

Επειδή το θέμα έχει σχέση με το χωράφι της ερασιτεχνικής μου ποια απασχόλησης μου το μεταφέρω Παρακαλώ τον archaeopteryx που χρόνια εκτιμώ για τον πατριώτησμο ηθική και επαγγελματισμό για ξεχωριστή ανάρτηση

Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα ενεργειακά συμφέροντα της Κύπρου

Ιουλίου 10, 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενήμερη για τις απειλές της Τουρκίας… αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και εκφράζει την ετοιμότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα.
Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος έλαβε μέρος στη διήμερη σύνοδο των προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λεμεσό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και ότι τα συμφέροντα της Κύπρου είναι σημαντικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Έτινγκερ είπε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, το Ισραήλ και ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και επισήμανε ότι μόλις εξακριβωθούν οι ακριβείς ποσότητες των ενεργειακών πόρων των κοιτασμάτων, θα προχωρήσει ο προγραμματισμός και η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής για εξόρυξη και μεταφορά.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που απαιτούνται για την εξόρυξη υδρογονανθράκων..

Προσωπικά περιμένω με αγωνιά παρόμοια δήλωση για την Ελλάδα .. ζητάω πολλά είμαι σίγουρος ότι και για την Μαρία , Αποστόλη, Γιάννη Θανάση που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με δεκάδες αναρτήσεις και επιτόπιες επισκέψεις …για εσάς τους άλλους …..δεν γνωρίζω(ataktos)

nikos είπε...

Τοποθέτηση Ραχήλ Μακρή για τις προγραμματικές Σαμαρά σχετικά με την ΔΕΗ και την επίσκεψη Φούχτελ στην Πτολεμαίδα
10 Ιουλίου, 2012 01:20 ΜΜ | Επικαιρότητα
Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου και με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προχωρά στην άνευ όρων εκποίηση της ΔΕΗ. Μια ενέργεια που θα στοιχίσει στη χώρα κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά αφού η επιχείρηση αποτελεί πυλώνα κοινωνικής συνοχής και συμβάλει στην διαφύλαξη της Εθνικής κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας στη χώρα ενεργειακή επάρκεια. Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που από τη φύση της θα μπορούσε να αποτελεί υπόδειγμα ευρωστίας και ευμάρειας. Δυστυχώς, οι πολιτικές των κ. Χατζηδάκη, που διετέλεσε Υπουργός επί κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή και σήμερα του κ. Σαμαρά, και Παπακωνσταντίνου συνετέλεσαν, ώστε η επιχείρηση να γνωρίσει δημοσιoοικονομικό εκτροχιασμό και ουσιαστικά να έχει χρεοκοπήσει. Σήμερα, έχοντας συστηματικά απαξιώσει την επιχείρηση την ξεπουλάνε στην κυριολεξία και εκχωρούν το αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνουν φθηνή και επαρκή ενέργεια.

Οι συνθήκες γίνονται ακόμη χειρότερες για τους εργαζομένους στην επιχείρηση αλλά και στους πολίτες της Κοζάνης, της Φλώρινας, του Αμυνταίου και της Μεγαλόπολης που βιώνουν τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης βιώνουν τον κατακερματισμό των αποδοχών τους με συνέπεια να μην ανταμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ενώ όπως όλα δείχνουν η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο με τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας αυξάνουν την ανεργία σε απελπιστικά επίπεδα. Ποιος εγγυάται ότι αύριο ο ιδιώτης επενδυτής και «στρατηγικός επενδυτής» συνέταιρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, δεν θα προσλάβει αλλοδαπούς με αποδοχές πείνας για να δουλέψουν στην επιχείρηση; Κανένας λόγος δεν γίνεται για την περιβόητη αποκατάσταση των εδαφών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Γερμανικού οικονομικού επεκτατισμού ο μεσολαβητής της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα κ. Φούχτελ συνεχίζει τις επισκέψεις του, αυτή τη φορά σε συνέδριο του δικτύου ενεργειακών Δήμων της χώρας που συνδιοργανώθηκε με το Γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Γιατί άραγε οι επισκέψεις και οι συνδιασκέψεις πραγματοποιούνται μόνο με Γερμανούς αξιωματούχους και όχι και με άλλων κρατών εκπροσώπους, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας, χώρες που επίσης διαθέτουν άριστη τεχνοτροπία στα ενεργειακά ζητήματα; Μήπως οι παρεμβάσεις από τους αξιωματούχους της συγκεκριμένης χώρας πραγματοποιούνται εκ του πονηρού και εξυπηρετούν συμφέροντα που στοχεύουν στην εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας γνώση των συνεπειών των ενεργειών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε την εκποίηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες με όρους ξεπουλήματος.

Δεν θα ανεχτούμε την διάλυση της ενεργειακής ραχοκοκαλιάς της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε επικίνδυνες εποχές.

Δεν θα ανεχτούμε τα παιχνίδια σε βάρος της κοινωφελούς επιχείρησης από επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους σε συνεργάτες και Υπουργούς του κ. Σαμαρα.

Ο τυχοδιωκτισμός, η ανεπάρκεια, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά δεν πρέπει να αποτελέσ

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, έγκλημα έκανες με την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Με τέτοια ζέστη γιατί μας θυμίζεις και εσύ τη ζέστη;

Θα μπορούσες να γράψεις για ζέστη (και να παραθέσεις όλα αυτά τα ωραία στατιστικά στοιχεία) άλλη εποχή. Για παράδειγμα όταν θα χιονίζει και δεν θα έχουμε πετρέλαιο!
Χιούμορ κάνω. Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί μια λεπτομέρεια που ξέχασες: διαφορετικά αντιμετωπίζεται η ζέστη εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Δηλαδή, σε μια πλατεία χωριού σκεπασμένη με πλατάνια ή δίπλα στη θάλασσα ή στο εσωτερικό ενός δροσερού πέτρινου σπιτιού με πολλά παράθυρα όπως τα έφτιαχναν παλιά δεν νιώθεις και τρομερά άσχημα
Δραματικά όμως νιώθεις όταν – χωρίς να το έχεις προβλέψει - βρεθείς εγκλωβισμένος στο κέντρο της Αθήνας μεσημεριάτικα, μέσα σε ένα αυτοκίνητο!
Κατά τη γνώμη μου, σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν προκαλείται από την υψηλή θερμοκρασία, αλλά όλα τα άλλα που επιβαρύνουν την «καυτή» ατμόσφαιρα. Δηλαδή πολλά και διάφορα σύνθετα στοιχεία (όπως π.χ.ρύποι, αιωρούμενα σωματίδια κλπ, που τελικά – και λόγω ζέστης – κάνουν τον αέρα που χρειαζόμαστε για να αναπνεύσουμε, αποπνικτικό ή επικίνδυνο δηλητήριο!
http://archivehealth.in.gr/environ/Article.asp?ArticleId=18440&CurrentTopId=18436&IssueTitle=%D4%EF+%D0%E5%F1%E9%E2%DC%EB%EB%EF%ED+%EC%E1%F2

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει νομίζω να συμπληρώσω και αυτό, και ας είναι εκτός θέματος!

Αποδεικτικά στοιχεία για την αλληλεπίδραση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και υψηλής θερμοκρασίας στην πρόκληση της υπερβολικής θνησιμότητας.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8357272
ή σε πιο εμπλουτισμένο
http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8357272

nikos είπε...

Ανώνυμος-παρακαλώ μην άδικης τον arch με την ανωνυμία σου ,αν έχεις στοιχειά παρουσίασε τα αλλιώς κοφτώ , στο χωριό μου λένε ένα μασσαλι ... για να βρωμίσει η ουρά το κεφάλι σάπισε ..σε μας το κεφαλι είναι ο αντωνακης ο μπενη ο καρολος ο φωτακης
ο γιωργακης Καλημερα

nikos είπε...

ανωνημε -με το θέμα αυτό έχει ασχοληθεί διεξοδικά και καταγράψει σε διδακτορική διατρίβει στο Πολυτεχνείο της Πολωνίας ο Οδυσσέας Νίκος Πλανακης εκ Στρατωνι σύμβουλος του Αν.Τρητσι

nikos είπε...

ανωνημε για την σημερινή μα@@@ δεν φταίει και άλλωστε πως και γιατί ο αρχαιος ..το όνομα του είναι Βασος

nikos είπε...

ένα τελευταίο για σήμερα μην μονοπωλώ παλι ..το 1986 μήνας μαρτης στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης συμμετείχα ενεργά ως εργάτης στην ομάδα Λυπιριδη ,Πολυζοιδη Κυριαζιδει όλοι τους ένας και ένας Ειχαν εκπόνηση μελέτη και καταγράψει με λεπτομέρειες την επιδράσει αυξήσεις μείωσης θερμοκρασίας στην ζήτηση Η/Ε έτσι έλυσαν με το λεγόμενο σπάσιμο του νυχτερινού το τότε πρόβλημα "ενεργειακού βομβαρδισμού" στους ΑΗΣ το πρωτότυπο της μελέτης ειναι και στα αρχεία μου

Ανώνυμος είπε...

@ nikos
"Ανώνυμος-παρακαλώ μην άδικης τον arch με την ανωνυμία σου ,αν έχεις στοιχειά παρουσίασε τα αλλιώς κοφτώ , στο χωριό μου λένε ένα μασσαλι ... για να βρωμίσει η ουρά το κεφάλι σάπισε ..σε μας το κεφαλι είναι ο αντωνακης ο μπενη ο καρολος ο φωτακης
ο γιωργακης Καλημερα"

nikos, αν το σχόλιό σου σχετίζεται με τα μηνύματα: "Ανώνυμος 3:03 μ.μ. & 3:14 μ.μ." πρέπει να πω ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις συνδέσεις που προώθησα ή σε αυτά που έγραψα στα σχόλια;

Για το θέμα που αναφέρθηκες δεν γνωρίζω τίποτα. Ούτε για την μελέτη του καθηγητή που έχει ασχοληθεί γνωρίζω.
Το σχόλιό μου αφορούσε τη ζέστη, τις μεταβολές της θερμοκρασίας και τα αποτελέσματά της (στην υγεία μας τελικά).
Για αυτά που λέει ο ΑΛ ΓΚΟΡ υπήρχαν και πιο παλιά αναρτήσεις και σχόλια με πολλές συμπληρωματικές πληροφορίες. Εγώ σε αυτό που νιώθω στα πνευμόνια μου όταν κατεβαίνω στο κέντρο της Αθήνας τώρα το καλοκαίρι ήθελα να σταθώ. Γιατί νομίζω ότι κατάσταση με το ΟΖΟΝ στην ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων, φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να διορθωθεί ούτε τα επόμενα χρόνια.

nikos είπε...

επειδή πάλη γω φταίω να διευκρινίσω...
στης μεγάλες πόλης της ελλαδας υπαρχή πρόβλημα με Τα οξείδια του αζώτου που ειναι πολύ σημαντικό πρόβλημα και για για την Ευρώπη βλέπε πρόσφατ http://www.eea.europa.eu/highlights/nitrogen-oxide-emissions-still-aο οπως στην Πτολεμαΐδα η ατελείωτη σκόνη λόγο εξάντλησης κοιτάσματος λιγνίτη και εγκληματικών πράξεων της κάθε.... αστό στο διάβολο αλλοι δεν υπάρχουν να μιλησουν επιτέλους . σε αυτον το ντουνια μονο για ντερλικομα γεννηθηκαν Για

Ανώνυμος είπε...

1901: Αφόρητη ζέστη πλήττει την Αθήνα. Ο υδράργυρος αγγίζει τους 44 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2306#ixzz225wvJYXj