Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κανείς δεν νοιάζεται για το "Κλίμα" (και πολλοί δεν πολυπιστεύουν σε "Ευρώπη")


Η "Ευρώπη" έχει Διεύθυνση "Επικοινωνίας" και φαίνεται κάνει και ...δημοσκοπήσεις.  Δημοσκοπήσεις..., όχι δημοψηφίσματα. Κι όταν γίνονται δημοψηφίσματα για θέματα Ευρώπης, δεν γίνονται παρά μόνο εάν είναι θετικό (για την Ευρώπη) το αποτέλεσμα, κι αν τους ξεφύγει , τα ξανακάνουν, μέχρι να βγουν θετικά. Και μην τολμήσετε να πείτε το θέμα "δημοψήφισμα" για την "Ευρώπη", θα σάς ρίξουν...


Αυτό στο οποίο βασικά εστιάζομαι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Κομισιόν, είναι ότι οι "Ευρωπαίοι" χέστηκαν για το κλίμα,  και οι Έλληνες ακόμα πιο ...έντονα.   Μόνο 4% νοιάζεται, και στην Ελλάδα 0%.

Δεν τους νοιάζει...  Κι όμως το βλέπετε σαν θέμα μπροστά σας... Πώς είναι δυνατόν να είναι θέμα κάτι που δεν ενδιαφέρει;  Μόνο εάν κάποιο αόρατο χέρι επιμένει να το κάνει θέμα...

Έχει και άλλα ενδιαφέροντα η δημοσκόπηση. Το πιο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου είναι η παραποίηση της εθνικής και προσωπικής βούλησης με μέσους όρους. Βγαίνει πχ μέσος όρος ότι μια μικρή πλειοψηφία πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά αν δείτε τις μεμονωμένες χώρες, οι μη γερμανόφωνες ή γερμανόφιλες χώρες δεν πιστεύουν πολύ σε "Ευρώπη".

Έχει και παραπλανητικά η δημοσκόπηση:  Έχει σαν μείζον θέμα την απασχόληση (και καλά κάνει), αλλά βάζει την "ενέργεια" μαζί με το "κλίμα". Τι σχέση έχει το κλίμα με την ενέργεια;  Καμία, σάς λέω εγώ. Η ενέργεια και το κόστος της είναι καθοριστική προϋπόθεση για την απασχόληση. Εάν αυτό το καταλάβαινε ο κόσμος, το κόστος της ενέργειας θα ήταν πάνω πάνω στην λίστα...


Το μείζον ερώτημα παραμένει... Τι είναι η "Ευρώπη";  Στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε από την "Ευρώπη", δεν είναι και πολύ σαφές ότι ...υπάρχει. Ή, μάλλον, ότι αρέσει.
Και, θυμήθηκα, είχα φιλοξενήσει εδώ μία εντελώς πρόχειρη "δημοσκόπηση" απόψεων για σχετικά θέματα:  http://aiolikierevna.blogspot.gr/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Λάλας Δημήτριος ορίσθηκε επικεφαλής ομάδας για την κλιματική αλλαγή.

Οι ... "πράσινοι" μυστικοσύμβουλοι της Τίνας

ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΑΛΑ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ???

nestrom είπε...

H απάτη με τις ανεμογεννητριες άρχισε να αποκαλύπτεται.
Πλέον προωθούνται μικρες ανεμογεννητριες σε κλιμακα κατοικίας που φυσικά η όποια παραγωγή ρεύματος θα αγοράζεται πάλι από την ΔΕΗ σε 5πλάσια τιμή για να είναι βιώσιμη η επένδυση (πόσο κάνει ένας έστω και μεγάλος ανεμιστήρας?).
Σαν να βάζει αέριο κανείς στο αυτοκίνητο και ενώ εξοικονομεί πόρους (στην περίπτωση των αυτοκινήτων συμβαίνει όντως) εξασφαλίζει επιδότηση από τα ΕΛΠΕ..

Professor Moriarty είπε...

"Cool the planet and be cool in Paros ! "

.. και μετά ήρθαν οι... Α/Γ !

"Δείτε εδώ " πώς διάφορα θέματα του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής καπελώνονται από την κλιματική αλλαγή και τις ΑΠΕ. (Πάντως προσπάθησα να βρω τι ακριβώς έκανε εκεί ο κος Λάλας, αλλά δεν τα κατάφερα) Αυτή η σύνδεση “ενδιαφέρομαι για το φυσικό περιβάλλον = προωθώ ΑΠΕ” είναι η έντεχνη προπαγάνδα της Πράσινης Διεθνούς – Επενδυτές με τα λεφτά των άλλων ενωθείτε (ή αλλιώς “είναι πολλά τα λεφτά των... φορολογουμένων”)

archaeopteryx είπε...

τον Λάλα τον είχα βρει στην Πάρο με τον ΓΑΠ το 2007. http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/02/2007.html
Εχω ακούσει ότι στις Κυκλάδες το ψηστήρι είχε ξεκινήσει από το 2003-4, και πιο έντονα από το 2007. ΤΟΤΕ πρωτοακουστηκαν τα περί Κοπελούζου εκει (και η Τερνα λίγο παλιότερα)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω που βρέθηκαν το 35% και το 48% που ΔΕΝ πιστεύει πως η ανεργία και η οικονομική κατάσταση είναι σημαντικά προβλήματα στην Ελλάδα...

Από εξωγήινους πήραν το δείγμα για τη δημοσκόπηση;

archaeopteryx είπε...

ααα... δεν ξέρω την απάντηση σε αυτό. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που νομίζουν "ελα μωρέ θα φτιάξουν τα πράγματα"

Ανώνυμος είπε...

Το τι απασχολεί πραγματικά τον κόσμο, και το τι αντιλαμβάνονται οι "λειτουργοί" των ΜΜΕ ότι πουλάει, ήταν πάντα δύο διαφορετικά πράγματα. Δυστυχώς οι ιδεοληψίες μικρών αλλά φωνασκούντων μειοψηφιών μετατρέπονται από τα ΜΜΕ σε πρώτο θέμα.

Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι διάχυτη η άποψη στα ΜΜΕ ότι η οικολογία πουλάει. Και μοιραία μας φλομώνουν στην οικομπαρούφα και όποια βλακεία ψαρέψουν στο Διαδίκτυο.

Η πραγαμτικότητα του 0% είναι αμείλικτη.

Kaymakchalan