Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η αποτυχία των αιολικών σε όλο της το μεγαλείο στην Ισπανία


http://instituteforenergyresearch.org/analysis/spains-green-energy-experiment/
http://instituteforenergyresearch.org/wp-content/uploads/2014/08/Renewables-in-Spain.pdf

Για την Ισπανική "αιολική υπερδύναμη" (χαχαχαάαααχαχα!) έχω γράψει, κατά καιρούς, μεταφέροντας τις σχετικές ειδήσεις. Τώρα σε μία μελέτη, και με τα ίδια συμπεράσματα που είχα εγώ και πολύ πιο καλογραμμένα. (Προφανώς οι ειδήσεις είναι οι ίδιες).

Προώθηση των ΑΠΕ από το 2000
Τρύπα (αντίστοιχη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ) €30 δις
Κόστος ρεύματος +92% από το 2005 έως το 2011
Πολλοί Ισπανοί ζούνε μόνο και μόνο για να πληρώνουν το ρεύμα
Παρά τις επιδοτήσεις και τις Πρασινάδες, οι εκπομπές CO2 +34,5% από το 1994 μέχρι το 2011

Και σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει, "εκπομπές CO2" σημαίνει κατανάλωση καυσίμων. Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να εξοικονομούν καύσιμα.

Και οι Ισπανοί εξάγουν ΑΠΕ σε ηλίθιους σαν του λόγου μας (κατακαημένο Ανατολικό Αιγαίο...).  Όσα καύσιμα εξοικονόμησαν οι Ισπανοί, άλλα τόσα θα εξοικονομήσουμε και εμείς. Εμάς θα μας κοστίσει κάτι παραπάνω, αφού εμείς δεν εξάγουμε αιολικά σε Ισπανούς (ή Γερμανούς ή Δανούς).

Για κάθε 4 νέες Πράσινες θέσεις εργασίας, οι Ισπανοί έχασαν 9 θέσεις εργασίας. Να το ξαναπώ, ή γίνομαι ...βαρετός;  Έχασαν 2,2 θέσεις εργασίας για κάθε Πράσινη. Και αυτοί εξάγουν τα αιολικά τους. Εμείς τα εισάγουμε.

Παρακαλώ, όποιον ξέρει κανένα κακομοίρη μέτοχο της ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ (ή κανέναν στην ΡΑΕ ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ενέκριναν τέτοια πράγματα -- με πλήρως γνωστές τις συνέπειες) να τους στείλει την μελέτη. Βάστα Ρόμελ να μην μας πάνε μέσα -- αν και δεν θυμάμαι κανένα μέσα για αντίστοιχα...

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μπα, το παραμύθι των ΑΠΕ πλέον έχει αποκαλυφθεί. Δεν μπαίνει πια κανένας μέσα, γιατί φοβούνται ακόμα και τις υποσχόμενες ταρίφες.
(πέρασα ένα υπέροχο καλοκαίρι, είδα κάποια πράματα από πιο κοντά κι έμαθα)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε archeopteryx, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι για το φονικό ΔΕΝ φταίει το όπλο αλλά ο άνθρωπος.
Δεν υπάρχει πράσινη απάτη αλλά μόνο πράσινοι, μπλε και ότι άλλο θέλεις απατεώνες.

archaeopteryx είπε...

Δεν αναφέρομαι σε κόμματα. Γενικά, έχεις δίκιο. Ειδικά, θεωρώ ότι το να παριστάνουμε ότι με τυχαίες, μεταβλητές και διάσπαρτες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούμε να συντηρήσουμε δίκτυο, με ισχύ που να καλύπτει κάποια ζήτηση, και με σταθερή συχνότητα, είναι απάτη. Το χρώμα είναι αδιάφορο. Το "Πράσινη Απάτη" αναφερεται στην Πρασινη Ανάπτυξη. Αν μου έλεγες "εισαι φτωχός ρε, δεν θα έχει ρεύμα, θα με ενοχλούσε λιγότερο". Αλλά να μου λες "δεν θα έχεις ρεύμα και θα πληρώνεις και σου πηδήξω το βουνό, για να μην ζεσταθεί η Γη"... Εεεεε... θίγομαι.

Θωμάς Α. είπε...

εδώ πάντως σπεύδουν οι ΑΠΕτεώνες:
"Ενεργειακοί συνεταιρισμοί στα νησιά" λέει...
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=445323

archaeopteryx είπε...

η Λερναία Υδρα φοράει τουπέ και μιλάει Γερμανικά