Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Γιατί συνέλαβαν τον αστρολόγο και όχι τους παπΑΠΕτζήδες;


http://www.topontiki.gr/article/168982/synelifthi-o-gnostos-astrologos-nikos-hortareas-gia-apati

Τον συνέλαβαν (λέει το άρθρο) επειδή υποτίθεται ότι εξαπατούσε και έπαιρνε λεφτά "με ψευδείς παραστάσεις", και ζήτησε από μια αστυνομικίνα (που εστάλη επι τούτου) €2.000 για να διώξει την ερωμένη του δήθεν άντρα της (και η αστυνομικίνα δεν ήταν καν παντρεμένη).

1. Σημειώστε παρακαλώ ότι κανείς δεν πήγε με το ζόρι να δώσει λεφτά στον αστρολόγο.  Όλοι πήγαιναν εκουσίως.  Ήθελαν και πήγαιναν. Εάν η αστυνομικίνα έδινε €2.000, θα το έκανε με την θέλησή της και όχι επειδή εκβιάστηκε ή απειλήθηκε για να τα δώσει.  Σε αντίθεση, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε ΑΠΕτζήδες, και με τρόπο που δεν έχουμε επιλογή, όσο θέλουμε να είμαστε συνδεδεμένοι με την ΔΕΗ και να έχουμε ρεύμα. Θες ρεύμα;  Πλήρωνε ΑΠΕτζήδες, θες - δεν θες.

2. Έπαιρνε λεφτά με ψευδείς παραστάσεις.  Κι όμως, είμαι πολύ πιο σίγουρος, και μπορώ να αποδείξω ότι τα λεφτά που πληρώνουμε για ΑΠΕτζήδες είναι πεταμένα λεφτά, και είναι 100% ψευδείς οι παραστάσεις τους, ενώ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι με κατάλληλα μαντζούνια δεν ρίχνεις γκόμενες ή δεν τσακώνεις κερατάδες.   Δεν αποδεικνύεται εύκολα, ή δεν έχει μετρηθεί και αποδειχθεί ότι δεν συμβαίνει, αντιθέτως, με ορισμένα μαντζούνια, όπως πχ ρακιές, και γκόμενες πέφτουν, και κερατάδες εκτίθενται.  Αποδεικνύεται ευκολότατα ότι τα λεφτά που δίνουμε σε ΑΠΕτζήδες δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή και δεν εξοικονομούν καύσιμα (και, υπογράφω,  100% όχι αυτά που αντιστοιχούν σε αυτά που πληρώνουμε) και δεν μειώνουν κανένα ρύπο (και για αυτό πάω μάρτυρας σε δικαστήριο), και, αφού δεν μειώνουν κανένα "ρύπο", δεν σώζουν κανένα Κλίμα (όπως παριστάνουν, ψευδώς, οι ΑΠΕτζήδες).

3.  Δεν ήταν παντρεμένη η αστυνομικίνα... Και που ξέρω εγώ ότι δεν είχε γκόμενο που την απατούσε με άλλη ερωμένη, και επομένως ήταν θεμιτή η ανησυχία της να μαυρίσει την ερωμένη;  Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω, είναι ότι είναι λιγότερο προφανές ότι το Κλίμα αλλάζει, τώρα δα, με κάποιον τρόπο διαφορετικό από αυτόν που αλλάζει εδώ και ...4,5 δις χρόνια, και επομένως, ψεύδονται οι ΑΠΕτζήδες  όταν μου πουλάνε ότι σώζουν το Κλίμα. Ποιο Κλίμα;

Θα μου πείτε ότι δεν ψηφίστηκε από το Πασοκ και την ΝουΔου Νόμος Μπιρμπίλη υπέρ των αστρολόγων... Σωστά. Ποιός είναι όμως πιο γίδι; Οι 200 "Βουλευτές" που ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη ή οι 100άδες 1.000άδες που πάνε σε ψυχοθεραπευτές και μέντιουμ και αστρολόγους για, να μην πω τίποτα πιο ευαίσθητο, για να βρουν γκόμενα, ή να ξορκίσουν τα κακά;  Η πλειοψηφία υπερισχύει.

Ο αστρολόγος είναι αθώος -- σε σχέση με τα λαμόγια που είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε για τις ψευδείς τους παραστάσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HELP
Αγαπητέ αρχαοπτερυγα, σε διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου.
Ηρθε η ώρα να σου ζητήσω την βοήθειά σου, για να προστατευτεί όσο γίνεται, το αγαπημένο μου νησί η Κύθνος,έχω την εντύπωση πως ετοιμάζεται κι εδώ ότι έχει γίνει σε άλλα νησιά. Σήμερα αναρτήθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου από τον αντιδήμαρχο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΚΤΥΟ ΔΑΦΝΗ
ΘΕΜΑ: Επίσκεψη στην Κύθνο των εκπροσώπων του Δικτύου ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου
Τις ημέρες του Πάσχα εκπρόσωποι του δικτύου ΔΑΦΝΗ και του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων στην Κύθνο με σκοπό την ενημέρωση του Δημάρχου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, του Προέδρου του δικτύου και Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ηλιού και λοιπών στελεχών και αιρετών του Δήμου σχετικά με δράσεις των δύο οργανισμών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κύθνο.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκε σειρά προτάσεων που υποβλήθηκαν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Horizon 2020, Interreg Ελλάδα – Κύπρος και Erasmus+) τα οποία, αν εγκριθούν, θα έχουν σημαντικά άμεσα ή έμμεσα οφέλη για την Κύθνο και τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου ΔΑΦΝΗ.
Συγκεκριμένα, η Κύθνος συμμετείχε μέσω του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου στη πρόταση WiseGRID (Wide scale demonstration of Integrated Solutions and business models for European smartGRID) η οποία υποβλήθηκε στην πρόσκληση LCE-02-2016: “Demonstration of smart grid, storage and system integration technologies with increasing share of renewables: distribution system” του τομέα “Secure, Clean and Efficient Energy’ του προγράμματος Horizon 2020. Οι λοιπές προτάσεις που υπεβλήθησαν καλύπτουν τις θεματικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων, της διατήρησης και ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής μέσω της σύζευξής της με μέτρα ενεργειακής απόδοσης, του βιώσιμου τουρισμού, των βιώσιμων μεταφορών και της προώθησης της αειφόρου ενέργειας στην εκπαίδευση
.
Σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης των προτάσεων, τα έργα που θα υλοποιηθούν θα δώσουν λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά σήμερα, ενώ θα συμβάλλουν και στην απόκτηση τεχνογνωσίας και εμπειρίας του Ενεργειακού Γραφείου και δικτύου ΔΑΦΝΗ, η οποία θα μετουσιωθεί σε περαιτέρω υποστήριξη των μελών του δικτύου.
Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύθνο το δίκτυο ΔΑΦΝΗ και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου συντόνισαν, σε συνεργασία με το Δήμο, τις λεπτομέρειες της επίσκεψης 7μελούς αποστολής της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στην Κύθνο την Τρίτη 17 Μαΐου. Η ΕΟΚΕ αποτελεί φορέα με συμβουλευτικό / γνωμοδοτικό ρόλο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους φορέων από το νησί και ενεργούς πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούμε να προσκαλέσουμε την τοπική κοινωνία του νησιού να λάβει μέρος στη συζήτηση, προκειμένου να ακουστεί η φωνή των κατοίκων σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμούν να δουν να προωθείται στην Κύθνο.
Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του έργου της ΕΟΚΕ με τίτλο "Έξυπνα Νησιά στην Ευρώπη" και σκοπό την αποτύπωση καινοτόμων λύσεων στους τομείς της διαχείρισης της ενέργειας, των υδάτων, των απορριμμάτων, του τουρισμού κ.ά.. σε διαφορετικά νησιά της Ευρώπης.
Από την Ελλάδα επελέγη η Κύθνος, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό σημαντικών πιλοτικών καινοτόμων εφαρμογών στην παραγωγή και διαχείριση πράσινης ενέργειας (1ος αιολικός σταθμός στην Ευρώπη, υβριδικός σταθμός και Μικροδίκτυο Γαϊδουρόμαντρας) αλλά και δεδομένης της προσπάθειας του Δήμου να προωθήσει έργα καινοτομίας στη διαχείριση των υποδομών ενέργειας, υδάτων, απορριμμάτων, λυμάτων, φωτισμού και μεταφορών.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΙΑΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ(ΔΑΦΝΗ)
ΗΛΙΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ γράψε μου στο georpas@gmail.com

archaeopteryx είπε...

Η λερνάια ύδρα... Απόψε

Professor Moriarty είπε...

Επειδή υποθέτω ότι τα κουφάρια κάτι Α/Γ και των πάνελς του παλιού υβριδικού πάρκου σαπίζουν ακόμη επάνω στην Κύθνο, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει το δίκτυο Δάφνη είναι να στείλει τα μέλη του και τους “ερευνητές” του να πάνε να τα ξηλώσουν. Το πείραμα των ΑΠΕ στο νησί έγινε (άρχισε την δεκαετία '80) και τέλειωσε πριν περίπου 10 χρόνια... και άφησε πίσω του σκουριασμένα σκουπίδια. (Και να κάνουν τον κόπο να φέρουν τον απολογισμό, με αριθμούς.)