Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Βάλτε ΑΠΕ για να πάτε στον Παράδεισο με την αιώνιο ζωή, τα ουρί και τα πιλάφια

 
http://www.theenergycollective.com/cleanenergyleadershipinstitute/2379634/solar-wind-and-prayer

Θρησκεία και άνθρωποι της πίστης για την προώθηση των ΑΠΕ...

Οι ΑΠΕ, 40 χρόνια μετά την "ανακάλυψή" τους, και 25  χρόνια μετά την εφεύρεση της υποχρεωτικής επιδότησής τους μέσω λογαριασμών "ΔΕΗ", και με την δημιουργία του Δράκου του Θερμοκηπίου, και του παραμυθιού ότι οι ΑΠΕ σκοτώνουν τον κακό Δράκο, έχουν πια αποδείξει ότι είναι φούμαρο. Δεν ηλεκτροδοτούν, δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, δεν εξοικονομούν μετρήσιμα καύσιμα, δεν μειώνουν μετρήσιμους ρύπους. Πουθενά. Το μόνο που αποδεδειγμένα κάνουν είναι να ακριβαίνουν το ρεύμα, να ζαλίζουν τα δίκτυα, να βοηθάνε μερικές Γερμανικές εξαγωγές, και να ...ενοχλούν.

Δεν υπάρχει σκεπτόμενος, μη 100% ηλίθιο,ς που να μην έχει καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη -- αν τύχει και ενημερωθεί. Και όλοι ενημερώνονται όταν δούνε τις ΑΠΕ και όταν πάρουν τον λογαριασμό τους. Για αυτό, οι παραδοσιακές μέθοδοι κοροϊδίας και εξαπάτησης, με παραμύθια, παιδάκια και γραφικούς γέρους που παριστάνουν τους επιστήμονες έχουν τελειώσει.  Η κοροϊδία δεν αντέχει μπροστά στην στοιχειώδη πραγματικότητα.

Για αυτό και η μόνη λύση που έχει απομείνει για να γίνει αποδεκτή η κοροϊδία είναι η ...πίστη. Η θρησκεία... Οι προσευχές... Τα συγχωροχάρτια... Η πίστη δεν έχει λογική και δεν χρειάζεται επιστήμη. Ούτε οι ΑΠΕ.


 
 

Ξέρω ότι υπάρχουν ΑΠΕ από το 1974.  Τότε, λίγο μετά τον πόλεμο του 1973 στην Μέση Ανατολή, ο κόσμος γνώρισε την πρώτη μεταπολεμική πετρελαϊκή κρίση.  Η δεύτερη ήταν το 1978-79, με το Ιράν.  Από το 1973 μέχρι το 1981 ήταν γεμάτος ο κόσμος με ιδέες απεξάρτησης από το πετρέλαιο. Τότε εμφανίστηκαν ΟΛΕΣ οι πρασινάδες που κυκλοφορούν σήμερα, από αιολικά και φωτοβολταϊκά μέχρι βιοαέριο από κουτσουλιές και κυματική ενέργεια.   Τότε έγινε της μόδας το κάρβουνο και έγινε επιτακτική η ανάγκη φίλτρων και αποθειωτών.  H ηλεκτροπαραγωγή από πυρηνικά σε μεγάλη κλίμακα είχε ξεκινήσει, αλλά σκάλωσε πρώτα στο Three Mile Island και περισσότερο στο Chernobyl.  Τότε ξεκίνησε και η ιδέα της ενεργειακής αποδοτικότητας, της εξοικονόμησης κλπ.  Από το 1977 είχε φανεί ότι δεν έστεκαν.  Τα φ/β συνέχισαν να βελτιώνονται (πολλοί οι δορυφόροι εκείνο τον καιρό), αλλά με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το πετρέλαιο έπεσε, και οι ΑΠΕ ξεχάστηκαν. Ξεχάστηκαν?

Με το τέλος του Ψυχρού εμφανίστηκε το ...Θερμοκήπιο. Μηχανισμός καταστολής ενός κόσμου, που το 1970-1980 φοβόταν τους παγετώνες, αλλά που είχε υπερθερμανθεί από την χρηματοδότηση του Ψυχρού Πολέμου.  Μέρος της καταστολής (και της ζήτησης και της τρομακτικής ρευστότητας, και των "κακών" που φύτρωσαν με τα πετροδολάρια) οι ΑΠΕ!  Που τεχνολογικά, δεν άλλαξαν από το 1974. Τα μόνα που άλλαξαν ήταν 1) το θεολογικό υπόβαθρο του Θερμοκηπίου, 2) το παραμύθι ότι οι ΑΠΕ σώζουν από υπερθέρμανση και, 3) κυρίως, ο Νόμος ΕΕG:  Οι ΑΠΕ απέκτησαν υποχρεωτικές και κατά προτεραιότητα ποσοστώσεις, αναγκαστική επιδότηση μέσω ταρίφας πληρωτέας στο ρεύμα, συν κίνητρο από τον φόρο άνθρακα.  Αυτά, αρχές δεκαετίας 1990.  Έτσι στήθηκε η μεγαλύτερη ενεργειακή-οικονομική-περιβαλλοντική απάτη που έχω γνωρίσει και ο κλάδος των ΑΠΕ γιγαντώθηκε.

Τώρα είναι 2016. Η καταστολή έχει σχεδόν επιτευχθεί. Το πετρέλαιο έπεσε. Οι "κακοί" ξέμειναν.  Το πετρέλαιο έπεσε τόσο πολύ που άρχισαν άλλες γκρίνιες. Και οι ΑΠΕ?  Αυτές απέδειξαν, πανηγυρικά, πέρα από κάθε αμφιβολία, από την Γερμανία μέχρι το El Hierro, ότι είναι μούφα.  Και ακριβή, ενοχλητική μούφα.  Δηλαδή, είτε σε μεγάλο δίκτυο, είτε σε μη διασυνδεμένο νησί, δεν ηλεκτροδοτούν.  Δεν μειώνουν ρύπους. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ακριβαίνουν απίθανα το ρεύμα -- συνεχίζοντας έτσι την καταστολή, αν αυτό είναι ακόμα ζητούμενο. Και ενοχλούν. Μπορεί κάποιος μαζοχιστής ή, το πιθανότερο, έμμισθος, να λέει ότι του αρέσουν, αλλά δεν αρέσουν.  Όση προπαγάνδα κι αν κάνει ο Σκάει ή ο Γκάρντιαν.

Δεν αρέσουν να τις βλέπεις, να τις ακούς, και στην δική μου περίπτωση, να τις πληρώνω.  Πολλοί, οι ανενημέρωτοι, ή οι αφελείς,  νομίζουν ότι είναι καλές, αλλά όλο και περισσότεροι, βλέπουν τον λογαριασμό, και, ειδικά σε χώρες που τις έχουν υποστεί, ξεσηκώνονται εναντίον.  Και επειδή δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος στην πραγματικότητα, για αυτό οι ΑΠΕτζήδες θέλουν να επιστρατευθεί η θρησκεία.  Πίστευε και μη ερεύνα, να κι ένα συγχωροχάρτι, και θα πας στον Παράδεισο με τα ουρί και τα πιλάφια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: