Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Θάψιμο στα αιολικά από φωτοβολταϊκό ΑΠΕτζή


http://www.realclearenergy.org/charticles/2016/06/23/elon_fwiw_is_not_keen_on_wind_109176.html

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, και οι ΑΠΕτζήδες ποτέ δεν κακολογούν ο ένας τον άλλο.  Απλά δεν γίνεται. Αυτοί είναι οι άγγελοι που θα σώσουν τον πλανήτη, και οι άλλοι, αυτοί με τα ορυκτά καύσιμα είναι οι κακοί.

Έγινε λοιπόν σούσουρο στις ΗΠΑ, όταν ο Elon Musk (ο κύριος Tesla με τα προβληματάκια του) είπε ότι δεν διαβλέπει αιολικά στον όμιλό του, και ότι ο Ήλιος είναι υπεραρκετός για λαμπρό μέλλον με ΑΠΕ και ότι τα φωτοβολταϊκά, σε σχέση με τα αιολικά είναι πιο προβλέψιμα και λιγότερο κουτουρού.  Χαμός.

Στις επενδύσεις σε ΑΠΕ στις ΗΠΑ υπάρχει μια σαφής κυκλικότητα ανάλογα με τις εγκρίσεις επιδοτήσεων, και το 2106 ξεκίνησε πτωτικό για τα αιολικά.

Τα φ/β είναι γενικά ακριβότερα από τα αιολικά, αλλά δεν είναι το αρχικό κόστος το πρόβλημα. Το πρόβλημα με όλες τις ΑΠΕ είναι ότι είναι μεταβλητές και αναγκάζουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή να είναι και αυτή μεταβλητή (και λιγότερο αποδοτική). Με την διαφορά ότι τα φ/β είναι σχετικά προβλέψιμα, ενώ τα αιολικά εντελώς κουτουρού, ακόμα κι όταν φαίνεται να φυσάει σταθερά (υπάρχει κάτι που λέγεται "τυρβώδης ροή" που επηρεάζει την αιολική απόδοση και την σταθερότητα των δικτύων).

Ότι και να λένε οι παπαγάλοι όλες οι ΑΠΕ έχουν αποδειχθεί μάπα και εξακολουθούν και είναι ασήμαντες.  Τα φ/β αναγκάζουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή σε μεταβλητή λειτουργία, ενώ τα αιολικά βασικά ψάχνουν για ...γείτονες με υδροηλεκτρικά για απόρριψη. Πεταμένα λεφτά, με πρόσθετο κόστος. Αν δεν το καταλαβαίνετε, να πάτε πίσω μερικές αναρτήσεις, να δείτε τα τελευταία με την Γερμανία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακου τι λέει ο κύριος για την φωτιά στα Δερβενοχώρια απο το 20.40 και μετά

http://www.skai.gr/mobile/tv/video?MMID=275948

nikos είπε...

ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΣ ΜΙΑ ΠΛΑΚΕΤΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ 50 ΦΟΡΡΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΝΑΛΑΣΣΩΜΕΝΟ..ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΩΝΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50 ΗΕΡΤΖ ΠΟΥ ΚΑΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΛΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ