Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το δικαίωμα του κόσμου να ορίζει το πεπρωμένο του


http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results

Το κίνημα για το Brexit το παρακολούθησα επειδή όλοι όσους γνωρίζω ότι είναι κατά των αιολικών στην Αγγλία ήταν και υπέρ του Brexit. Τα αιολικά, είναι μέρος του ευρω- και αντιευρω-σκηνικού.  Οι ευρωλιγούρηδες τα θέλουν οι γλύφτες για ΕΣΠΑ τα θέλουν, οι ιδιοκτήτες Ελληνικών βοθροκάναλων τα θέλουν, οι ΑΠΕτζήδες, μικροί και μεγάλοι είναι μενουμευρωπάκηδες κλπ.

Δεν ξέρω και δεν με πολυαφορά τι θα κάνει η Αγγλία. Εικάζω ότι δεν θα γίνει κάτι δραματικό.  Το να πέσει η στερλίνα δεν είναι αναγκαστικά κακή είδηση:  Θα συμφέρει να φτιάχνουν αυτοκίνητα αντί να φέρνουν Γερμανικά.  Οι Άγγλοι είχαν ήδη ξεχωριστό νόμισμα, αλλά το νόμισμα, το ευρώ, είναι ένας μόνο μηχανισμός δημιουργίας πλεονασμάτων για την Γερμανία. Μαζί με αυτό τον μηχανισμό υπάρχουν απίθανοι νόμοι και κανόνες που σαν μόνο σκοπό έχουν να ψωνίζουμε Γερμανικά (και Γαλλικά) προϊόντα.

Οι Άγγλοι, και ειδικά οι Σκωτσέζοι, δεν θα γλυτώσουν από την μια μέρα στην άλλη από τα αιολικά τους. Η Σκωτία που είναι γεμάτη, με τα αιολικά της έχει εκχωρήσει την αυτονομία της. Κάποιος (οι πολύ περισσότεροι Άγγλοι) πρέπει να πληρώνει τις επιδοτήσεις, και κάποιο δίκτυο, πολύ μεγαλύτερο από το δικό της (αυτό της Αγγλίας) πρέπει να παίρνει τις "εγχύσεις". Εάν η Σκωτία αποχωρήσει, οι Άγγλοι δεν θα αισθάνονται υποχρεωμένοι να πληρώνουν ...ΕΤΜΕΑΡ σε Σκωτσέζους, και οι Σκωτσέζοι θα εμπεδώσουν ότι τα αιολικά είτε δεν ηλεκτροδοτούν, είτε καίνε δίκτυα.

Το αποτέλεσμα άρεσε στον Τραμπ.  Ο Τραμπ δεν αρέσει, επειδή είναι βασικά υπέρ του Εθνικού Κράτους και κατά των πολλών πολλών διεθνών υπεροργανισμών και της πολλής πολλής παγκοσμιοποίησης.   Πολλά τα λεφτά στην παγκοσμιοποίηση (και ο μέγας κερδισμένος είναι η Κίνα που εξοπλίζεται από αυτήν). Δεν θα εκπλαγώ εάν και ο Τραμπ, τελικά τα καταφέρει, εάν και τα ΜΜΕ προβλέπουν το αντίθετο.  Ίσως για αυτό...

Να περιμένω κίνημα "ας πάρουμε πίσω την Ελλάδα";  Φοβάμαι ότι αργεί... Όπως γράφτηκε, στο τέλος οι μόνοι που θα νομίζουν ότι είναι "Ευρωπαίοι", θα είμαστε εμείς, οι Έλληνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάρε και το κίνημα...

https://dieexodos.wordpress.com/