Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Η "Κλιματική Αλλαγή" σε καιρό ψοφόκρυου


https://www.boredpanda.com/record-breaking-freeze-low-temperature-cold-weather-north-america/
http://www.andro.gr/zoi/einai-alazoniko-na-pisteuoume-oti-mesa-se-150-xronia-ekviomhxanishs-allaxame-to-klima/

Κατά σύμπτωση, από το 2010 που άρχισα να γράφω, κάνει πολύ κρύο τον χειμώνα. Κάθε χειμώνα.  Πότε στην Αμερική, πότε στην Ευρώπη, πότε στην Ρωσία. Και με τα κανάλια και τα "κοινωνικά μήντια" είναι πολύ εύκολο να δούμε τα ρεκόρ κρύου εκεί, ή αλλού, ή εδώ, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και καμμιά φορά και με θύματα. Το κρύο σκοτώνει.

Την δεκαετία του 1970 είχε επίσης πολύ κρύους χειμώνες. Τότε ο φόβος ήταν -- και δεν υπερβάλω -- ότι έρχεται εποχή παγετώνων και θα ...πεθάνουμε. Δεν βοήθησε ότι είχαμε και το πρώτο εμπάργκο πετρελαίου και το πετρέλαιο θέρμανσης είχε γίνει ακριβό αν όχι δυσεύρετο μεταξύ 1973 και 1980... Και έχω ακόμα ένα αντίγραφο αυτού του βιβλίου.

Την δεκαετία του ΄80 και ΄90 φαίνεται να ζέστανε ο καιρός και με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ανακαλύφθηκε το Θερμοκήπιο. Και την δεκαετία του '00 δρόσισε πάλι ο καιρός και το Θερμοκήπιο μετονομάστηκε Κλιματική Αλλαγή.   Όποτε έκανε κρύο ήταν ο "καιρός". Όποτε έκανε ζέστη ήταν το "Θερμοκήπιο". Είτε έβρεχε, είτε δεν έβρεχε ήταν η "Κλιματική Αλλαγή".

Και έτσι φτιάχτηκε μια μετα-ψυχροπολεμική θρησκεία σχετικά με την "Κλιματική Αλλαγή". Και την βάζω σε εισαγωγικά, επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφιβάλλει ότι το κλίμα της Γης αλλάζει (αλλάζει όσο υπάρχει η Γη, εδώ και 4,5 δις χρόνια. Αλλά η πραγματικές Κλιματικές Αλλαγές δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την πολιτική επιλογή της θρησκείας που ονομάζουμε "Κλιματική Αλλαγή".



Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το ατμοσφαιρικό CO2 ανεβαίνει από το 1800 και μετά.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έκανε κρύο την δεκαετία του '70 και ζέστη την δεκαετία του '90.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αν βάλουμε θερμόμετρα παντού, κάθε χρόνο θα έχουμε μερικά "ρεκόρ" ζέστης και μερικά "ρεκόρ" κρύου. Απλά παρατηρούμε θερμοκρασίες σε νέες τοποθεσίες...
Κανείς δεν αμφισβητεί τις δορυφορικές μετρήσεις (αλλά μην παίρνετε σοβαρά δηλώσεις περί "ρεκόρ από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις"!  Οι δορυφορικές μετρήσεις άρχισαν πριν ...30-40 χρόνια... Αν δείτε άλλες μετρήσεις για πχ 400.000 χρόνια θα αναθεωρήσετε!
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι κάτι δήθεν επιστήμονες μαγείρευαν στατιστικά στοιχεία για να αποδείξουν ...θέρμανση!
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το κλίμα αλλάζει από ένα σωρό παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι και το ανθρωπογενές κομμάτι της ατμοσφαιρική χημείας.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι σε όλο το γνωστό παρελθόν οι κλιματικές αλλαγές ήταν εντονότατες και η ανθρωπογενής ατμοσφαιρική επιρροή ...ανύπαρκτη.

Πολλοί μπερδεύουν τις προβλέψεις μοντέλων με πραγματικότητα, αλλά αρκετοί ξέρουν ότι τα μοντέλα, που υπάρχουν εδώ και χρόνια, δεν έχουν καταφέρει να προβλέψουν την σημερινή κατάσταση. Η πραγματικότητα διαψεύδει τα μοντέλα και τα μοντέλα δεν είναι πραγματικότητα.

Όλοι τσιμπάνε σε δραματικές φωτογραφίες λεγόμενων "ακραίων καιρικών φαινομένων", αλλά μην τσιμπάτε, πριν 50 χρόνια οι φωτογραφικές μηχανές και τα ταξίδια σε εξωτικά μέρη ήταν πανάκριβα... Τώρα με το ιντερνέτ, όλοι βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε.

Και το CO2? Η παρατήρηση ότι το ατμοσφαιρικό CO2 ανεβαίνει μετά το 1800 μπορεί να ερμηνευτεί σε "ααα.. φταίει η βιομηχανία και η ηλεκτροπαραγωγή". Αλλά το ατμοσφαιρικό CO2 πάντα ανεβαίνει όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, και, στατιστικά, άλλοι παράγοντες ανεβάζουν και ρίχνουν την θερμοκρασία και επηρεάζουν το κλίμα... Και το CO2 μάλλον ακολουθεί. Ο Νόμος του Henry?

 Εδώ και καιρό έχω 1-2 θεωρίες. Δεν θα τις πω "υποθέσεις εργασίας" γιατί ποτέ δεν πρόκειται να τις ψάξω: Η λεγόμενη "Κλιματική Αλλαγή" είτε είναι μούφα, είτε όχι, είναι σαφής πολιτική επιλογή πανίσχυρων δυνάμεων:

1) Η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου είναι απαραίτητη για να πέσει η τιμή, είτε για να έχουν λιγότερα έσοδα για εξοπλισμούς κάτι κακοί, είτε επειδή η Αμερική φαίνεται να έχει μειώσει την παρουσία της στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, (μερικοί λένε ότι η Pax Americana μεταξύ περίπου 1990 και 2010 έχει ατονίσει), είτε επειδή η μεταφορά πλούτου σε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες δεν αντέχεται...

2) Η μείωση των εκπομπών  CO2 είναι απαραίτητη επειδή μάς έχουν πηδήξει σε φθηνές εξαγωγές οι Κινέζοι που έχουν φθηνή ενέργεια από κάρβουνου. Και έτσι και πάρουν μπρος και οι Ινδοί, ζήτω που καήκαμε από υπερθέρμανση των τιμών πετρελαίου, χαλκού και άλλων πρώτων υλών... Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν αυτοκίνητα, ψυγεία, βόλτες, ταξιδάκια... Αντι-οικολογικά πράγματα και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα...

3) Από το 1975 και μετά και ειδικά από το 2008 και μετά έχει τυπωθεί ΠΟΛΥ χρήμα και χρωστάμε όλοι και ειδικά οι Μεγάλοι, τ' άντερά μας. Κάπως πρέπει να μαζευτούν λεφτά για την εξυπηρέτηση του χρέους και τον περιορισμό της ρευστότητας. Άσε που είναι καλύτερα να καταστρέφεις Κεφάλαιο ειρηνικά, παρά με πολέμους. Για αυτό λένε "να σώσουμε τον Πλανήτη από την Κλιματική Αλλαγή". Ή "αν σώσουμε τον Πλανήτη ΜΕ την "Κλιματική Αλλαγή".

Και κάτω από αυτές τις θεωρίες αναπτύσσονται ένα σωρό δραστηριότητες, φούσκες, αρπαχτές κλπ... Για την Σωτηρία...  Για τις Γερμανικές εξαγωγές. Για το Ρώσικο αέριο. Για την EDF -- που παλιώνουν τα πυρηνικά της και χρειάζεται ΠΟΛΛΑ κεφάλαια για να τα αντικαταστήσει. Κεφάλαια που πρέπει να μαζευτούν σε καιρό ...ύφεσης και προσπάθειας ελέγχου του πληθωρισμού...

Κάτι ήξερε ο Κωνσταντίνος ο Μέγας και έγινε Χριστιανός...  και έκανε και Συνόδους... Και ο Θεοδόσιος ο Μέγας. Για αυτό τους βγάλαμε "Μεγάλους".  Ενώ τον Ιουλιανό τον βγάλαμε Παραβάτη, όπως λέμε "Αρνητή"... Ξέρετε ποιος Πρόεδρος των ΗΠΑ μου έρχεται κατά νου...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ' όλα αυτά που γράφεις βάλε και ότι το 1800 ο πληθυσμός της γης ήταν σκάρτο ένα δις και τώρα είμαστε γύρω στα 7,5 δις και συνεπώς η ενέργεια που καταναλώνουμε για όλες μας τις ανάγκες από τροφή ως iPhone έχουν πολλαπλασιαστεί αντίστοιχα. Σα πολλοί γίναμε, (προ)βλέπω ότι, όπου να 'ναι, "κάποιοι" θ' απαφασίσουν να μας λιγοστέψουν :-)) :-P

archaeopteryx είπε...

έχει και κάποια δόση απ' αυτό, μόνο που η "ανάπτυξη" συνήθως πάει με "πληθυσμό" και "ενέργεια". ΌΛοι λοιπόν θα θέλουν αποανάπτυξη και εξοικονόμηση ενέργειας (ή προστασία του "Κλίματος") για τους ...ΑΛΛΟΥΣ!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Θρησκεία, ναι. Αλλά καλή θρησκεία για μπίζνες δισεκατομμυρίων

archaeopteryx είπε...

Κατά μια εκδοχή, οι ιδεολογίες φτιάνονται κατ εικόνα και ομοίωση συμφερόντων