Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πολιτική Δύναμη


Εδώ και λίγο καιρό, προσπαθώ να καταλάβω τα αίτια του παραλογισμού στην λεγόμενη "Πράσινη Ανάπτυξη". Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι παραλογισμός, αλλά οργανωμένος παραλογισμός στον οποίο συμμετέχουν δυνάμεις μεγαλύτερες από εμένα, είναι πιο δυνατός από τον κοινό νου, ή τα βιβλία της επιστήμης, ή της απλής αριθμητικής, του 1+1=2. Για να μην με παρεξηγείτε, είμαι κατά της σπατάλης ενέργειας, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, ενάντια στην χημική ή άλλη ρύπανση, βλέπω την ζημιά της αστικής ζωής… Αλλά κάτι άλλο παίζει εδώ.

Είναι εύκολο να πω ότι ο Πρωθυπουργός είδε περίεργα όνειρα και ονειρεύεται κάποια Νέα Πράσινη Εδέμ. Είναι εύκολο να πω ότι μερικοί έμποροι είδαν πως θα βγάλουν εύκολα λεφτά πουλώντας αιολικά πάρκα, πείθοντας 3-4 ηλίθιους να τους χαρίσουν την Ελληνική γη. Είναι εύκολο να εντοπίσω ότι η απάτη χρηματοδοτείται από αύξηση στα μελλοντικά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι εύκολο να υποθέσω ότι υπάρχουν απώτερα σενάρια του Δυτικού κόσμου να υποτάξει με αρλουμποθεωρίες εμάς (και άλλους) τριτοκοσμικούς ανθρώπους, προκριμένου να κρατήσει το πολύτιμο πετρέλαιο για πάρτη του. Είναι εύκολο ακόμα και να δω θεωρίες συνομωσίας, για αποδόμηση της παλαιάς θρησκείας και δημιουργία νέας, όπου θα προσκυνούμε τον αέρα, και θα πληρώνουμε για το κάρβουνο… Ο απόλυτος φόρος.

Ωστόσο, πάλι κάτι δεν δένει… Μου βρωμάει ότι, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος είναι αυτονόητη, αυτή η Πρασινάδα κάπως τείνει να μονοπωλείται από σοσιαλιστές και σοσιαλίζοντες του Δυτικού κόσμου. Κανένας Κινέζος, Ρώσος, ή Ινδός δεν συμμερίζεται αυτές τις αρλούμπες. Μου βρωμάει επίσης επειδή μου θυμίζει κάτι χιππίζοντες και αριστερίζοντες ακαδημαϊκούς (οικονομέτρες και προγραμματιστές που βαφτίστηκαν systems dynamicists) της δεκαετίας του ’70 που προανήγγειλαν το τέλος του κόσμου, μέχρι το …1990, αλλά το αναθεωρούν κάθε τόσο και το μεταθέτουν πιο πέρα.


Και με τρομοκρατεί, επειδή την προώθηση αυτών των αριστεριζουσών, νέο-χίππικων, αλλοπρόσαλλων δοξασιών, τις προωθεί ικανή και σημαντική μερίδα των Δυτικών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων δήθεν αξιόλογων εντύπων όπως το Scientific American και το National Geographic (που συμπτωματικά εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον ΔΟΛ). Για την ακρίβεια, δεν το προωθεί, το προωθούσε. Με αποκορύφωμα της παραμονές της Κοπεγχάγης, το φθινόπωρο, οπότε και έσκασε (δεν έχω αμφιβολία ότι δεν έσκασε τυχαία) και όλο το θέμα με το Climategate.

Οι αρπαχτές είναι προφανείς. Οι κρατικοδίαιτοι φαίνονται ξεκάθαρα. Οι άσχετοι, οι παραμυθιασμένοι, οι πουλημένοι, επίσης. Κάτι άλλο παίζει. Τώρα που μου έχει μπει στο κεφάλι, αρχίζει και εξηγεί πολλά. Εξηγεί, ας πούμε, τον απερίγραπτο Al Gore που αφού έχασε τις εκλογές στον άλλο περίεργο, ανέβηκε στον άμβωνα και έπεισε την υφήλιο ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται, ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου, ότι φταίμε εμείς, οι άνθρωποι, και πρέπει να μετανοήσουμε κάνοντας διάφορα πράγματα που έχουν μία κατάληξη: Να πληρώνουμε φόρο ύπαρξης. Και σε μερικές περιπτώσεις, να πληρώνουμε εκούσια, με την θέλησή μας!


Ψάχνοντας σύνδεση ωστόσο μεταξύ του Club of Rome , που ήταν πίσω από το Limits to Growth , με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, (που μάλλον δεν έχει, αν και η Λέσχη φαίνεται να χρησιμοποιεί κάτι ίδιες ιδέες), βρήκα αυτό: Η Αρχιτεκτονική της Σύγχρονης Πολιτικής Δύναμης.

Δεν το έχω διαβάσει όλο, δυστυχώς είναι στα αγγλικά, και όσο έχω διαβάσει, περνάει το τεστ του κοινού νου, και όταν το έχω διαβάσει όλο, θα σας πω. Ωστόσο, σας συνιστώ να το δείτε… Λέει, π.χ., κάπου ότι τα δημητριακά που χρειάζονται για να γεμίσουν το ντεπόζιτο ενός μεγάλου αυτοκινήτου με αιθανόλη, φτάνουν για να ταϊσουν έναν άνθρωπο, έναν χρόνο… Λέει και άλλα, πολύ πιο ενδιαφέροντα, για τον σοσιαλισμό, την ανελευθερία, και την προσπάθεια να αρπάξουν μερικοί πολλή εξουσία. http://www.mega.nu/ampp/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_790.html

"Αγαπητό Καφενείο, μπράβο σου που έχεις αναδείξει, άγνωστα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, προβλήματα με τις καταπατήσεις εκτάσεων και τις αλητείες που γίνονται από εργολάβους αιολικών πάρκων και πολυεθνικές. Εμείς προσθέτουμε οτι καταπατάει και η ίδια η ΔΕΗ. Όπως ξέρεις η Λευκάδα, είναι 100% τουριστικό νησί με μοναδικές παραλίες. Μια απ’ αυτές είναι το Πόρτο Κατσίκι, επισήμως μια από τις ωραιότερες παραλίες του πλανήτη. Χωρίς να μας εξηγούν ποτέ το λόγο, τόσο η ΔΕΗ, όσο και μια αλήτικη ισπανική πολυεθνική που λέγεται Gamesa, θέλουν σώνει και καλά να βάλουν ανεμογεννήτριες και υποσταθμούς, στη νότιο Λευκάδα, ακριβώς πάνω από το Πόρτο Κατσίκι…για να στέλνουν ρεύμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από ότι έχουμε καταλάβει, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους-δυνάμεις του κακού για τον τουρισμό μας. Για να το πετύχουν κάνουν αλητείες, από καταπατήσεις ιδιωτικών εκτάσεων που τις μεθοδεύουν με το Δασάρχη δημόσιες, έως λαδώματα σε όποιον άλλο υπάλληλο ή Δήμαρχο βρουν μπόσικο. Στην εποχή των πατεράδων μας η ΔΕΗ έκανε κοινωνικό έργο, πηγαίνοντας ρεύμα στα απομακρυσμένα χωριά. Τότε όλες οι πόρτες άνοιγαν και οι κάτοικοι τους φίλευαν νερό, κολατσιό και κρασί. Στη δική μας εποχή, μας θεωρούν αποβλακωμένους μαλάκες και μας πιπιλίζουν ότι το αιολικό πάρκο είναι ωραίο θέαμα , που θα γίνει τουριστική ατραξιόν και θα θέλουν να βλέπουν και οι ξένοι τουρίστες! Βρε κερατάδες , γ@@@ τον Αι Γεράσιμό σας, έχουμε ρωτήσει πάνω από 500 Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες και ούτε ένας δεν θέλει να τις βλέπει. Και όλοι λένε να μην καταστρέψουμε το όμορφο νησί μας με «γουιντμιλς» όπως τις λένε αυτοί. Για να μην σας κουράζουμε άλλο, σας ενημερώνουμε πως την περασμένη βδομάδα ήρθε στα μουλωχτά τοπογραφικό συνεργείο της ΔΕΗ να μετρήσει τα οικόπεδα (ποια οικόπεδα;) του αιολικού πάρκου, ενώ ξέρουν ότι η Λευκάδα αντιστέκεται , αφού τα είχαμε πει και στην προηγούμενη διοίκηση τη

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αρχαίες. Η χίπικη μαστουρολογία, μεταλάχθηκε στην "πράσινη" τρομοκρατία.
Βέβαια με όχημα την πρασινάδα υπάρχουν παρελκόμενα, που μόνο φασισμό θυμίζουν.

nikos είπε...

Έναν Έλληνα Ομπαμα χρειαζόμαστε …και να δεις τι θα γίνει...Στο μπασκετ τον βρήκαμε

Ανώνυμος είπε...

Μα φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Σοβαροί άνθρωποι πρασίνισαν. Κατά σύμπτωση το χρώμα των μουσουλμάνων και του ΠΑΣΟΚ

nikos είπε...

Τα σενάρια του 1992 για το "σπάσιμο" της ΔΕΗ επιβεβαιώνονται σήμερα δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης κ. Ζερβού( εκ κόκκινου χωρίου Κέρκυρας ..λέτε να έχει σχέσει με Γκερεκου χιχχιχι)... τόσο απλά.... και μάλιστα το λέμε "Κοινοτική Οδηγία"...

nikos είπε...

Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΔΕΗ.... μάλλον δεν υπήρχε ανταπόκριση και ο χρόνος μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν μεγάλος.... οπότε, ανέκρουσαν πρύμναν.... ή τα βρήκαν με το Υπουργείο....λέτε ο "σύντροφος" Ρ.Ρίζος ΣΑΔ/ΔΕΗ /ΕΤΕ ..να έχει τέτοια δύναμη...Αλέξη ακούς...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, αν δεν το πήρες είδηση, ο "τιμονιέρης" μας δήλωσε από τη Μαδρίτη -κάπως έτσι αν όχι επακριβώς- ότι "η απόφασή μας για πράσινη ανάπτυξη είναι μονόδρομος. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ) ΛΟΓΟΥΣ".

Προφήτης

archaeopteryx είπε...

Ε... με ξένα λεφτά (για να μην πω τίποτα χειρότερο...)

Τώρα βέβαια βαφτίζει και τα σκουπίδια πρασινη ανάπτυξη, και την ελληνολιβανέζικη φιλία κλπ...

Κάποια στιγμή θα δει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ δεν θα εχει να πληρώνει και ο λαουτζίκος και αυτός δεν θα έχει. Περίεργοι καιροί.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη. Στόχος είναι τα γονίδια, καθώς αυτά είναι υπεύθυνα για την διαφοροποίηση μας. Οι διεθνιστάδες και κουλτούρα της πολυπολιτισμικότητας είναι ενάντια στην γενετική ποικιλομορφία. Είναι ενάντια σε ότι μας κάνει ξεχωριστούς τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Γνωρίζετε όλοι το μίσος που εκτοξεύουν όταν η συζήτηση πάει στο επίπεδο των γονιδίων. Είναι αυτό που τους καίει, καθώς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κυλτούρας του μίσους απέναντι στην συλλογική επιτυχία ανθρώπων με κοινά γονίδια, που φαινοτυπικά εκφράζονται ως ήθη και έθιμα, παραδόσεις, γλώσσα και θρησκεία.

Orestios

Ανώνυμος είπε...

orestios
Αρχαίε, το σχόλιό μου είναι συνέχεια του σχολίου στο άρθρο για την γη της επαγγελίας και τον ουτοπικό σοσιαλισμό.