Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Οι Πλούσιοι Πρασινίζουν


Υπάρχουν πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο. Δεν έγιναν όλοι πλούσιοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι πλούσιοι. Οι πλούσιοι έχουν δύο βασικά άγχη: 1) Να μην χάσουν τα λεφτά τους και 2) να μην τους φορολογήσουν. Ο κύριος IKEA, για παράδειγμα, έχει την επιχείρησή του σε ...φιλανθρωπικό ίδρυμα. Και φυσικά, επενδύει σε Πράσινη Ανάπτυξη. Του δίνει και άλλες φοροαπαλλαγές, και όσο οι ορδές των ηλιθίων ακριβαίνουν το ρεύμα για να έχει φοροαπαλλαγές, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και ο φτωχός συγγενής με τα 600, και ο Γερμανός που πουλάει την "υψηλή τεχνολογία" και ο Γάλλος ή ο Ισπανός που θα κερδίσει τα δικαιώματα ρύπων.

Να βοηθήσω; Όοοολα αυτά, τα πληρώνουμε εμείς. Η κυρία Μπιρμπίλη, για αυτούς δουλεύει, με το πρόσχημα ότι σώζει τον πλανήτη. Το μάθαμε στο Zug: Making money while doing good. Ο κύριος Zug είναι σε ρούχα, καλά κάνει ο άνθρωπος και προσπαθεί να είναι αφορολόγητος. Βέβαια στους Times του Λονδίνου εμφανίζεται σαν ...Ολλανδός, εγώ τον βρήκα, βασικά, Γερμανό.

Το ότι τους πληρώνουμε με το αυξημένο ρεύμα είναι ένα σκέλος. Εμείς πληρώνουμε φόρους στα λίγα που βγάζουμε (βγάζαμε). Και οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους, αλλά οι πολύ πλούσιοι, το αποφεύγουν. Τα λένε φιλανθρωπίες, ή επί το ορθότερον Πράσινη Αγαθοεργία. Αφορολόγητη ανακύκλωση χρήματος με το αζημίωτο. Καλό για την απασχόληση σε Βορειοδυτικές χώρες. Πληρωμένο από την αύξηση στο ρεύμα και με ντόπιους μεσάζοντες, επίσης με το αζημίωτο. Αναρωτιέμαι αν η κυρία ΥΠΕΚΑ, και ο κύριος Μανιάτης, ξέρουν για ποιόν πραγματικά πασχίζουν... Μα δεν είναι εντυπωσιακή εφημερίδα το Βήμα;

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι παίζεται σε κάθε Κοπεγχάγη και κάθε Κανκούν και που βρίσκει την όρεξη η Γκρηνπής και ασχολείται, και γιατί τα ξανθά παιδάκια και οι μπλε ουρανοί. Ούτε το χαρτοφυλάκιό του θέλουν να δούνε να μειώνεται, ούτε τις αφορολόγητες ευκαιρίες τους.


Εάν δεν το έχετε ήδη δει, δείτε τις Πράσινες επενδύσεις για εκλεκτούς (Μάθημα 2ον). Εξηγεί γιατί οι πλούσιοι, εκτός από πλούσιοι, είναι και "πιό ίσοι" από εμάς: Περιμένουν καλύτερες αποδόσεις στα λεφτά τους, αφορολόγητες εάν γίνεται, και χωρίς ρίσκο, ει δυνατόν.

Η λίστα της εικόνας είναι από το 2009. Η κατάρρευση της Κοπεγχάγης, τα μισόλογα της Κανκούν και τα σύννεφα πάνω από το Κυότο είναι η μόνη μας ελπίδα. Δυστυχώς, είναι λόγω της ύφεσης. Οι κοινοί θνητοί θα φτωχύνουν, οι πλούσιοι δεν θα γίνουν πιο πλούσιοι. Εκτός εάν βάλουμε πολλέεες ΑΠΕ. Το εμπεδώσαμε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Δυστυχώς, είναι λόγω της ύφεσης. Οι κοινοί θνητοί θα φτωχύνουν.."

Αρχαίε μου..Προσωρινό ναι, αλλά όχι λόγω της ύφεσης..Βλέπεις για να γίνει παιχνίδι,τό κάθε παιχνίδι, πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εκάστοτε "ισχυροί" τού κόσμου τούτου.Αλλιώς τό παιχνίδι χαλάει..
..και τώρα είναι στήν φάση πού προσπαθούν να "πείσουν" και τόν τελευταίο μεγάλο παίκτη,αυτόν πού αυτοί έκαναν πανίσχυρο,να κρατήσει και αυτός τον λόγο του,και να συμμετάσχει..Αλλά δυστυχώς(για αυτούς), στην ουσία αυτός τούς έπαιξε καλύτερα.
Καί χωρίς αυτόν...άστα!Τώρα προσωρινά δεν τούς απασχολεί τόσο τό παιχνίδι, αλλά προηγείται τό πώς θα τόν κουμαντάρουν...Αν βέβαια μπορέσουν,αλλά τό βλέπω κομματάκι δύσκολο.
Δεν έχουν τυχαία τήν φήμη ώς "Οι Εβραίοι τής Ανατολής"...και επιπλέον,δέν είναι καιτόσο "ηλίθια αγαθοί" όπως ή Αυτοκρατορία των Καταδίκων.
Και ώς γνωστόν οί "Εβραίοι" είναι ΠΟΥ ΔΕΝ δίνουν πίσω τα λάφυρά τους ποτέ!
Συγνώμη για την πολυλογία.

@ παγωτατζής

archaeopteryx είπε...

χμμμ... για αυτό αρχίζω μια νέα κατηγορία συνδέσμων... Σε ένα σύνδεσμο βρήκα, νομίζω, την βοειροευρωπαϊκή εκδοχή του Desertec

http://defense-and-freedom.blogspot.com/2009/07/desertec.html#comment-form

Αντκαν είπε...

"Η ΔΕΗ ήδη από 1ης Σεπτεμβρίου και σε ένδειξη καλής θέλησης για την ομαλή λειτουργία της αγοράς έχει αναθεωρήσει το κόστος του λιγνίτη και το έχει αυξήσει κατά 4 ως 5 ευρώ. Σύντομα πιστεύουμε» συμπληρώνει ο ίδιος «ότι θα επιλυθεί και το ζήτημα του διοξειδίου του άνθρακα που θα υπολογίζεται με μεγαλύτερη τιμή και άρα υψηλότερο κόστος στην οριακή τιμή του συστήματος.Εμείς βλέπουμε με θετικό μάτι τις αλλαγές και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της ΔΕΗ».

Αν αυτή η δήλωση του Ζερβού δεν αποτελεί δήλωση ανθρώπου που επιθυμεί να ζημιωθεί η εταιρεία δημόσιου συμφέροντος που προΐσταται προς εξυπηρέτηση της αιολικής βιομηχανίας, τότε δεν γνωρίζω τι άλλο να πω σχετικά. Για όνομα του Θεού.. Είναι αδίστακτοι.

Ανώνυμος είπε...

Για «κλίμα κατασυκοφάντησης» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κάνουν λόγο τρεις φορείς της αγοράς ΑΠΕ, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ

Να πάτε να ψοφήσετε αλήτες! Μιλάνε οι κλέφτες!