Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το κλιματολογικό βαρίδι


Εδώ και καιρό, μου έχει μπει η ιδέα, ότι κάτι περίεργο παίζεται στην Αμερική με την Πράσινη Ανάπτυξη. Να ένα άρθρο στο Foreign Policy: Green techies want to shake climate baggage (οι πράσινοι τεχνολόγοι θέλουν να ξεφορτωθούν το κλιματολογικό βαρίδι). Με τίτλο "Ενεργειακή Καινοτομία 2010" οργανώθηκε ένα συνέδριο, με επιφανείς και σπουδαίους όπου λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν ότι πρέπει η προώθηση της "καθαρής" ενέργειας να απεμπλακεί από τα politics της κλιματολογίας. Και πρέπει η καθαρή ενέργεια, να προωθηθεί με σύνθημα την ...Ισχυρότερη Αμερική.

Εδώ και καιρό φωνάζω (ένας από πάρα πολλούς) ότι η Κλιματολογία είναι μία μπαρούφα και μισή (στον βαθμό που χρησιμοποιείται με τέτοιον χυδαίο τρόπο να πουλήσει εξαρτήματα και ανταλλακτικά Siemens και ΑΒΒ και Vestas κλπ)... Και χλευάζω και τον Πρωθυπουργό και την Μπιρμπιλοπαρέα που κλαίνε για τις αρκούδες της Ανταρκτικής (δεν έχει αρκούδες η Ανταρκτική) και προσβάλουν την νοημοσύνη μου, ιδρύοντας Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής... Και να συνέδριο που το παραδέχεται: Βαρίδι το Κλιματολογικό στην Πράσινη Ενέργεια.

Αλλά ποιοί ήταν οι διοργανωτές του Συνεδρίου; 1) Κάποιο Information Technology & Innovation Foundation και 2) κάποιο Breakthrough Institute. Διάβασα όλα τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ και των experts του πρώτου. Ο Πρόεδρος έχει στο βιογραφικό του "appointed by President Clinton to the Commission on Workers, Communities, and Economic Change in the New Economy". Η Αμερικάνικη εκδοχή του νεοπασοκισμού.


Και το Beakthrough Institute? Bingo! Δείτε τα χρώματα της ιστοσελίδας. Να τα τα πράσινα παπαγαλάκια... Post Partisan Power... Και, βεβαίως, και στην Ευρώπη... Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε...

Πουλάκια μου... Έχετε εισβάλει και στην Αμερική, και μπορεί και να υποτιμούν τι πονηρά κεντροευρωπαϊκά παπαγαλάκια είστε... Κεντροευρωπαϊκοί χαμαιλέοντες! Αλλά απολαμβάνω να σας διαβάζω να ζορίζεστε.


Μετά την Κοπεγχάγη και την Κανκούν, το marketing θα αλλάξει. Μετράτε μέρες να αλλάξει τροπάρι και η Μπιρμπιλοπαρέα... Με το όνομα του Υπουργείου "Κλιματικής Αλλαγής" να δούμε τι θα κάνουν...

Δείτε παρακαλώ και την πρόσφατη ανάρτηση του Νοών...Νοείτω... Πώς ψήφισαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο άλλο φαινομενικά άσχετο αλλά μάλλον Νεοταξικό θέμα, και θα καταλάβετε γιατί φωνάζω: Ξεχάστε τις παλιές πολιτικές ταμπέλες... Κάτι σοβαρό έχει αλλάξει από το 1990 και μετά, και λέγεται η επιστροφή σε ανελεύθερο status quo ante και δεν είναι εκεί που θα το περιμέναμε, με τους "συντηρητικούς", είναι με τους ...άλλους. Νεοσοσιαλισμός και οικοφασισμός. Δεν τους βγαίνει η Κλιματολογία, αλλά θα επανέλθουν. Και οι χαμαιλέοντες, πράσινοι είναι.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aλλαγή πορείας στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζήτησε την Tρίτη ο Aντ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στην «κορυφή» των προτάσεων της N.Δ. μπαίνει πλέον το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Στο οικονομικό επιτελείο της Pηγίλλης επεξεργάζονται το τελευταίο δεκαπενταήμερο τρεις λίστες με…Τa ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή της KEΔ, κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών φορέων (κυρίως του IKA) συνολικής αντικειμενικής αξίας περίπου 335 δισ. ευρώ, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίησή τους, η οποία θα έχει ως άξονα την παραχώρηση και εκμετάλλευσή κάποιων μεγάλων εκτάσεων μέσω Συμβάσεων Δημόσιου και Iδιωτικού Tομέα (ΣΔIT), ενώ θα συμπεριλαμβάνει και την πώληση κάποιων αστικών κτηρίων.

KALA KRASIA

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Καλά το υποψιαστήκατε.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη κατά της ανθρωπότητας απο καταβολής κόσμου.

Ο λόρδος Κρίστοφερ Μόνκτον μεταξύ πολλών άλλων, τα εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ πριν την Κοπεγχάγη.

O καθηγητής του πανεπιστημίου της Γουίνιπεγκ, Τιμ Μπωλ εδώ πάει ακόμα πιο βαθιά στην υπόθεση.

Το όλο σχέδιο επιβλέπεται και προωθείται απο τον ΟΗΕ και χιλιάδες οργανώσεις που είτε ιδρύθηκαν για αυτόν τον λόγο είται υπήρχαν και κατακτήθηκαν μεσω δανεισμών δωροδωκιών εκβιασμών κτλ όπως η Γκρηνπις.

Το χρήμα είναι ο λόγος για αυτούς απο τους χειριστές της απάτης που βλέπουμε και γνωρίζουμε όπως οι Αλ Γκορ και Μπιλ Γκέιτς.

Αλλά, αν διαβάσετε προσεκτικά την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ θα δείτε πως στην πραγματικότητα οι κύριοι του ΟΗΕ έχουν σαν στόχο τους τον πλήρη έλεγχο του πλανήτη, μέσω της μετακίνησης όσων επιζήσουν την τρέχουσα κρίση, σε πόλεις κράτη σε στυλ "Γεναίου Νέου Κόσμου" του Άλντους Χάξλεϊ, ο αδελφός του οποίου, Τζούλιαν Χάξλεϊ, "εντελώς συμπτωματικά" ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής της Ουνέσκο.

Ολα τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ, οι κεντρικές τράπεζες, οι βιομηχανίες όπλων, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι εκπεδευτικοί οργανισμοί, η ιατρική βιομηχανία με πρωτεργάτη τον καρκίνο, και βέβαια η εκκλησία, ανήκουν στις ίδιες αυτές οικογένειες που χρηματοδότησαν τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Χίτλερ, τον Φράνκο, τον Πινοσέτ κτλ κτλ μέχρι και τον "Ηγέτη" που μας έλαχε. Οχι δηλαδή πως θα άλλαζε τίποτα αν στη θέση του ήταν κάποιος άλλος αφού η ατζέντα ορίζεται απο ψηλά.

archaeopteryx είπε...

Γιώργο Αντωνίου, συγγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησης των σχολίων. Φαίνεται ότι μπαίνουν από μόνα τους σε "επιτήρηση" εάν έχουν links... Να κάτι που δεν ήξερα!...

Και σωστή η παρατήρησή σου, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως οι λεγόμενοι "δεξιοί και συντηρητικοί" είναι κατά αυτού... Τα πάνω κάτω.. Όπου οι ρεπουμπλικάνοι είναι πιο φιλελεύθεροι από του δημοκρατικούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μόνκτον τα λέει εδώ και 1-2 χρόνια. Δεξιό τον ανέβαζαν πουλημένο τον κατέβαζαν και πάντα έλεγε αυτά που έλεγε με επιχειρήματα στοιχεία και διαγράμματα. Κάπου υπάρχουν στο utube θα τα βρω και θα τα γράψω.

Φυσικά τώρα αποκαλύφθηκε η κλιματολογική απάτη και θα το γύρίζουν σε ωκεανούς και βιοιποικιλότητες και άντε να καταλάβει ο μέσος άνθρωπος τι γίνεται.

Ευτυχώς η Μπιρμπίλη τους ξεσκέπασε. Να ανεβάσει το ρεύμα θέλει για να βγάζει κάτι και ο Περιστέρης και η Βέστας (η Βέστας πήρε το κτίριο της Πειραιώς στην Κηφισσίας)

Ανώνυμος είπε...

carbon capture

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 10:46 και με το δικό σου σχόλιο κάτι έγινε! Το είδα να εμφανίζεται, είδα το βίντεο, μετά το σχόλιό σου χάθηκε, και το βρήκα στα "ανεπιθύμητα" (από όπου και οτ ξαναέφερα...)

Ή το blogger έχει συμπεριφέρεται με άγνωστους τρόπους, ή κάποιος έχει τον ...κωδικό μου.

O a.horribilis π.χ. έχει πρόσβαση στο να γράφει, αλλά όχι στα σχόλια...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα Αρχαιοπτέρυγα.
Δες και αυτό.
http://www.newswithviews.com/DeWeese/tom185.htm

archaeopteryx είπε...

Το ότι η Exxon έχει στηρίξει την αντικλιματολογία, είναι γνωστό. Δεν ισχύει το ίδιο με Shell και BP, τουλάχιστον όχι εμφανώς.

Το ότι η Greenpeace επίσης ελεγχεται από Γερμανογαλλικά συμφέροντα, έχω πρωτογενή άποψη.

Βέβαια, είναι λάθος να γενικεύσει κανείς γιατί αυτές οι συμμαχίες και οι χρηματοδοτήσεις τους αλλάζουν επικαλύπτονται και έχουν ένα σωρό συμφέροντα που δεν είναι προφανή.

Sustainable development θέλουν οι πάντες, και η ...Exxon. Εξαρτάται πως το ορίζεις, και σε τίνος κάλους πατάς

Έχω την υποψία, αλλά πάει μακριά η βαλίτσα να το ψάχνω, ότι έχει πολύ σχέση με το ποιός ελεγχει τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου ή του κόσμου. Το πετρέλαιο, εύκολο, βολικό... μεταφέρεται, αποθηκεύεται.. Από το 1900 το ελέγχουν περίπου οι ίδιοι, και δεν είναι οι υποστηρικτές της Γκηνπης...

Βέβαια, η Exxon δεν ασχολείται με κάρβουνο... Κτυπώντας το κάρβουνο κτυπάς την Αμερική (και την Κίνα, αλλά αυτή δεν χαμπαριάζει). Θα μου πεις και ο Γκορ, πώς δένει; Ελα ντε... Λες;

nikos είπε...

μαθαίνω πως την εξαγγελία για την 5 Μονάδα ..ο Αρθούρος Ζερβος ..την πάει πείσω ένα μήνα

Ανώνυμος είπε...

Απλοποιημένα γίνεται η αποκάλυψη της απάτης.
Βέβαια, τί τους θέλουν όλους αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους πια?
http://www.youtube.com/watch?v=2DX3lZ8peBU&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε,έχεις ακούσει για τον Frederic Hauge ιδρυτή τού Bellona Foundation,πού είναι και ένας από τους εταίρους στο Sahara Forest Project?
Αφορμή πήρα από αυτό
"Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2011 για εταιρείες και 8 Μαΐου του 2011 για τα κράτη μέλη, είναι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα NER 300 που αφορά σε καινοτόμες επενδύσεις ΑΠΕ ή Carbon Capture & Storage (CCS). Τι είναι το περίφημο πρόγραμμα NER 300; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 4,35 δις ευρώ (με τις σημερινές τιμές των δικαιωμάτων ρύπων), μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται πρωτοπόρα project στον τομέα της διακράτησης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (Carbon Capture & Storage). Τα κεφάλαια προέρχονται από το σύστημα εμπορίας ρύπων και την πώληση συνολικά 300 εκατ. δικαιωμάτων, που έχουν τρέχουσα αξία 14,25 ευρώ (9/11). Στο σύστημα εμπορίας ρύπων συμμετέχει και η Ελλάδα καταβάλλοντας ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αγορά δικαιωμάτων εκπομπής. Ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί επενδυτική πρόταση, προκειμένου να επωφεληθούμε ως χώρα, με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταλήγουν σε εκείνα κράτη μέλη της Ε.Ε. που υλοποιούν έργα CCS.

Ποια όμως είναι τα πιλοτικά έργα εμπορικής επίδειξης σε συγκεκριμένες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να προωθήσουν ιδιώτες επενδυτές για χρηματοδότηση μέσω του NER 300;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στη ΔΕΗ πραγματοποιούνται σε διμηνιαία βάση σεμινάρια του μη κυβερνητικού οργανισμού Bellona Foundation στα οποία εξειδικευμένα στελέχη κάνουν παρουσιάσεις για το τι είναι το CCS και το πρόγραμμα NER 300.

Θα βρείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αν ψάξεις τόν τύπο,από περιβατολλογικό ήρωα τό 2007 κατα TIME,μέχρι και κατηγορίες για "οικιοποίηση" οικολογικών χρηματικών δωρεων σε προσωπικές του εικονικές εταιρίες συμβούλων(!),τό 2001.
Ενδιαφέρων τύπος και μυστήριο παρελθόν, με γραφεία στο Washigton DC,μεταξύ άλλων.
Μερικά links:
1) http://www.bellona.org/subjects/1140449074.91/aboutussection_view
2)http://www.english.paalfrisvold.eu/?tag=bellona
3)
http://saharaforestproject.com/#
4)http://www.time.com/time/specials/2007/article/0,28804,1663317_1663320_1669923,00.html

Συγνώμη για το σεντόνι...
@ παγωτατζης

archaeopteryx είπε...

Ενδιαφέρον... Οι Γερμανοί έχουν παρέα. Αναρωτιέμαι τι άλλο έχει η Σαχάρα εκτός από έρημο, άμμο, λιακάδα,αέριο και χώρο...