Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ενεργειακή οικονομία από το ΕΜΠ


Από εκεί που έλεγα να το κλείσω για την Μεγάλη Εβδομάδα, ή να ασχοληθώ με ανακεφαλαιώσεις και ...οργάνωση, κεραυνός εν αιθρία, κεραμίδα στον κόσμο της αριθμητικής, επανάσταση στις επενδυτικές αναλύσεις, και εμφάνιση του 7ου Νόμου της Θερμοδυναμικής.

Τρέμε Markowitz! Σπίτι σου Fama! Στα σκουπίδια Brealy & Myers!  Ο καθηγητής Κάπρος απέδειξε ότι οι ΑΠΕ όχι μόνο δεν ακριβαίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά το φτηναίνουν!  Όχι μόνο δεν θέλουν επιδότηση, αλλά επιστρέφουν λεφτά και στον καταναλωτή.  Και υποθέτω ότι όλα αυτά στο Καρτεσιανό σύμπαν... Όπου τα μήλα πέφτουν προς τα πάνω, το 40 είναι μεγαλύτερο από το 100, και το 400 πολύ μικρότερο του 40.  Θα έλεγα και για την τσόντα που βλέπει ο ηλικιωμένος στο VCR σε reverse αλλά ο κόσμος δεν έχει πια VCR ούτε βλέπει τσόντες, άρα άκυρον...

Τώρα! Για πρώτη φορά στην ιστορία της προσπάθειας του ανθρώπου να βρει το Ιερό Δισκοπότηρο, το βρήκαν στο ΕΜΠ.  Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με ανθρώπους που από τον von Kármán ανακατεύτηκαν με τον Markowitz ήμουν ευγενής.  Να δούμε αν θα κρατηθώ και τώρα.

Στο scribd, (εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) είναι αυτά  που μοίρασαν σήμερα. Και, με αλλαγή προγράμματος, δεν θα καθαρίσω το ...γραφείο μου, και θα σας πω τις απόψεις μου έως αύριο.

Μέσα σε όλα εθεάθη και ο κύριος Μέργος, της ΝΔ, που από ΓΓ του Αλογοσκούφη και κάπως κάτι και με το ΙΚΑ, τώρα είναι ή στην ΤΕΡΝΑ, ή στον  ΕΣΗΑΠΕ που είναι περίπυο το ίδιο.  Και αναρωτιέστε πώς ή πόσο γίνεται διακομματική η απάτη...


(Γέλασαν και οι δημοσιογράφοι, αλλά δεν τολμάνε να το πούνε...)

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Τι το παιδεύεις? Μια από τα ίδια

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε αρχαιοπτέρυγα να τυλίξουμε το κοκορέτσι! :D
(λόγω μνημονίου, μάλλον θα΄ναι το τελευταίο)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Μπορουμε να το συνδυασουμε και με το Συμφωνο των Νησιων
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_268.html
Πως θα κλεισουν οι δουλειες? Χωρις προωθηση? Βρε, μεχρι και νομους αλλαζουμε.Αμε!!!
Αχ Αχ Αχ ...........και μετα αναρωτιεστε, κυριε αρχαιοπτερυξ: Τα βουνα στην Ελλαδα? Ο Πάρνωνας? Τα νησιά? Η Κρήτη?

-Πως θα "δοθουν" χωρις αξεσουαρ????
ThW

archaeopteryx είπε...

ThW, έχουμε δώσει και πιο πολλά στο παρελθόν, να ένα μικρό δείγμα

http://www.scribd.com/doc/47880272/Kontomari-Chanion-1941

archaeopteryx είπε...

spiral architect

μου έχει μπει μία μικρή υποψία ότι μπορεί και να μας το χαλάσουν φέτος το κοκορέτσι. Ότι κάτι θα μας χαλάσουν από τώρα μέχρι το καλοκαίρι, σχεδόν δεν έχω καμία αμφιβολία.

Ανώνυμος είπε...

Εγω γιατι εχω μια μεγαλη υποψια οτι τον κολιο τον Αυγουστο δεν θα τον γευτουμε????
ThW

archaeopteryx είπε...

εξαρτάται, εάν έχεις συρτή... Πάρ μία τώρα για το καλοκαίρι (αλλά θα μου πεις θέλει και βενζίνη για την βάρκα...)

katalytikos είπε...

Η πράσινη πρόταση, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των πάντων, έχει προγραμματίσει τον Γολγοθά μετά το Πάσχα.
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, στον archaeopteryx και σε όλους τους επισκέπτες του ιστολογίου

Ανώνυμος είπε...

Ο Καθηγητης Κάπρος, γνησιο τεκνο του ΠΑΣΟΚ, διορισμενος 1ος Προεδρος ΡΑΕ από τον Τσοχαντζοπουλο, έχει γίνει πάμπλουτος από τις μίζες του Περιστερη, ήδη από το 2001.
Και ο Περιστερης μέγας απατεωνας εργολάβος έχει το θρασσος να λέει οτι καθε 1 μεγαβατ αιολικού δημιουργει 1 θεση εργασίας. Βρε αλήτη πούστη που παίρνεις και επιδοτήσεις πόσοι τεχνιτες δουλευουν στις ανεμογεννητριες σου στην Ευβοια στους Ζάρακες???? ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!!!!!

archaeopteryx είπε...

Το ζητούμενο είναι τεχνοκρατική αντικρουση, που είναι και εύκολη...

Ανώνυμος είπε...

@ archaeopteryx:

Σ' αυτά που λέει ο Ανώνυμος, 18 Απριλίου 2011 10:38 μ.μ, έχει δίκιο.
(καμμιά φορά οι κομψότητες περιττεύουν, ειδικά για τον Περιστέρη)

Ως προς την τεχνοκρατική αντίκρουση δεν είναι τόσο εύκολη εδώ, γιατί ο Π. Κάπρος στο ΕΜΠ ασχολείται με Οικονομική Ανάλυση Ενεργειακών Συστημάτων και πρέπει να είσαι κομματάκι specialist για να αντικρούσεις.

Δες εδώ: http://tinyurl.com/3eg3yuf

στα δυο τελευταία link, με τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπου ασχολείται ο Π. Κάπρος εμπεριέχουν αναλύσεις με βάση μαθηματικά μοντέλα, τα οποία πρέπει να έχουν σωστές αρχικές παραδοχές, αλλιώς καταλήγουν σε λάθος αποτελέσματα.
(ή "επιθυμητά" αποτελέσματα για κάποιους)

Ας μην ξεχνάμε τα λογισμικά που προήλθαν από μαθηματικούς του Harvard και του ΜΙΤ για τα τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου.
(στον κουβαααά!)

Αλήθεια, πήγες στην Αίγλη?

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Στην απλεπισία τους απλά επαναλάμβάνουν ανοησίες και παραμύθια. Βέβαια οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν και τα γράφουν αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς (και αυτοί φοβούνται για τις δουλειές τους)

ΤΡ είπε...

Ο κ. Περιστέρης ξεκίνησε την ειδίκευσή του με το να παίρνει σβάρνα Τράπεζες με φακέλους μελλοντικών έργων που ΘΑ τον πλήρωναν για να πάρει λεφτά μπροστά. "ΘΑ" τον πλήρωναν. Με καλούς φίλους τον σημερινό της Εθνικής και της Πειραιώς. Είναι ο κλασσικός ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ, πολύ χειρότερος από τον Μπόμπολα. Ο Μπόμπολας παράγει και κανένα δρόμο. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή τι παράγει? Εισπρακτικό παρασιτικό μηχανισμό επιδοτήσεων και μόνο. Ειδικεύεται σε εκδηλώσεις χαρταετών. Τώρα βέβαια ζήλεψε και ο Μπόμπολας.

archaeopteryx είπε...

spiral architect, βρήκα την αρχική μελέτη της Ευρωπαϊκής "ελεταέν". Βασικά αυτή αντιγράφει, μόνο που η Ευρωπαϊκή απεθυνεται και σε Αγγλους και έχει πιο εκτενή λίστα disclaimers. Επίσης, παρουσιάζει στοιχεία που έχει και η RWE, μόνο που παρουσιάζει τα μισά στοιχεία. Θα του αφιερώσω μία ανάτηση, αλλά πώτα στην ΕΣΗΑΠΕ που είναι εύκολη... Ευτυχώς, κάνει ψοφόκρυο εδώ που είμαι...

Ανώνυμος είπε...

Γενικά όλοι οι νέοι μουστερήδες της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΑΠΕτζήδες αλλά και οι συμβατικοί (ΤΕΡΝΑ Θίσβης, ΕΝΘΕΣ Θεσσαλονίκης, Αλουµίνιον της Ελλάδος Βοιωτίας) έχουν τις κατά καιρούς μικρές πικρές τους ιστορίες.

Οι μεν πρώτοι ποντάρουν στην επιδότηση από την τσέπη μας, οι δε δεύτεροι με διαφορές λαμογιές ενετάχθησαν στο Σύστημα Παραγωγής Μεταφοράς.

Χαρακτηριστικό του τελευταίου είναι οι περιπτώσεις της ΤΕΡΝΑ - Ήρων Θερμοηλεκτρική που πήρε αδεία παραγωγής επί Σημίτη και λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 και της Αλουµίνιον της Ελλάδος, όπου μέσα σε μια νύκτα (Μεγάλη Παρασκευή ήταν) επί Κ. Καραμανλή του Βου, γύρισε την άδεια του αυτοπαραγωγού σε ανεξάρτητη παραγωγή. Το αλουμινάδικο (η πρώην ΠΕΣΙΝΕ) δουλεύει με το φτηνό τιμολόγιο ΔΕΗ Α150 και η εντός αυτού μονάδα παραγωγής με καυσιμο Φ.Α. πουλάει ρεύμα στον ΔΕΣΜΗΕ σύμφωνα με την (τεχνητή) Οριακή Τιμή Συστήματος.

Άσε γιατί θα πάρω ανάποδες μέρες που'ρχονται!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

... διόρθωση:

Η "Αλουµίνιον της Ελλάδος" (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) δεν είναι στη Βοιωτία, αλλά στη Φωκίδα (Αγ. Νικόλαος)

Προσθήκη στη β' παράγραφο:

... ενετάχθησαν στο Σύστημα Παραγωγής Μεταφοράς, για να εκμεταλλευθούν (πιέζοντας τους "κατάλληλους" ανθρώπους) τις αυξανόμενες τιμές χονδρικής (που οι ίδιοι κατόπιν "πιέσεων" διαμορφώνουν) του ρεύματος, για να αποσβέσουν σε 3-4 χρονάκια.

(για να βγαίνει πλήρες νόημα από τα γραφόμενά μου)

spiral architect

archaeopteryx είπε...

Η περίπτωση Μυτιληναίου είναι καραμπινάτη. Προσπάθησε να πείσει και άλλουη να συμμετέχουν αλλά βρωμούσε τόσο που κανείς δεν δέχτηκε