Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανασκόπηση – 5) «Εάν»


Κάτω από άλλες συνθήκες, αυτά που γράφω εδώ και ένα χρόνο θα ήταν επουσιώδεις και ανούσιες επαναλήψεις του προφανούς:1+1=2, όταν κάνει ζέστη ζεσταίνεσαι, όταν φυσάει, φυσάει , το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά κλπ.

Το 1) Εάν τελικά υπάρχει κάποιο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, διαφορετικό από αυτά που έχουν βγάλει την Γη από τους παγετώνες τα τελευταία …δισεκατομμύρια χρόνια και 2) εάν αυτό το «Φαινόμενο» είναι Ανθρωπογενές, είναι επιστημονικά ερωτήματα. Έχει αποδειχθεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι «επιστήμονες» υποστηρικτές του ΑΦΘ μαγείρεψαν τα συμπεράσματά τους, και οι ενδείξεις είναι ότι ήταν καθοδηγούμενοι και λιγάκι …επηρεασμένοι. Αυτό, από μόνο του, δεν αποδεικνύει, επιστημονικά, ότι έκαναν λάθος, αλλά η μελέτη των Lindzen και Choi  μάλλον κατέρριψε την ιδέα ότι υπάρχει κάποια αόρατη κουβέρτα που παγιδεύει θερμότητα. Η μετάλλαξη του ΑΦΘ σε «Κλιματική Αλλαγή» ή «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι εάν περισσεύουν λεφτά για έρευνες, οι έρευνες θα συνεχίζονται. Κάπου διάβασα ότι κάνουν μοντέλα του ... Ήλιου.

Υπάρχουν όμως άλλα δύο «εάν»: 3) Εάν μπορούμε ή πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και 4) εάν αυτό που «μπορούμε και πρέπει» να κάνουμε, είναι να βάλουμε πολλά αιολικά.

Το τρίτο «εάν» είναι ή πολιτικό, ή θρησκευτικό, ή κοινωνικό:  Το ότι 6-7 δις πληθυσμός αφήνουν ίχνη και ίσως κάνουν ζημιά, δεν το αμφισβητώ, αλλά η ζημιά δεν είναι αναγκαστικά το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.  Και το ερώτημα είναι εάν μπορούν π.χ. 4-5 οικογένειες ή 1-2 κράτη να αποφασίσουν για το τι πρέπει να κάνουν τα 6-7 δις κόσμος! Αλλά και αυτό σηκώνει συζήτηση. (Ίσως διαφωνήσουμε στις οικογένειες ή τα κράτη)

Το τέταρτο «εάν» είναι μία αρλούμπα και μισή, που ούτε προκύπτει ούτε έχει σχέση με τα προηγούμενα τρία.  Ακόμα και εάν απαντήσουμε ρητά και κατηγορηματικά «ναι» στα προηγούμενα τρία «εάν», όλα τα αιολικά του κόσμου δεν πρόκειται ούτε να αποτρέψουν, ούτε να θεραπεύσουν, κανένα Φαινόμενο, Ανθρωπογενές ή μη.  Απλά θα βελτιώσουν τους τζίρους και τα κέρδη των εμπλεκομένων, σε βάρος των ηλιθίων που τα εγκαθιστούν.  Τα αιολικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ισχύ βάσης.  Μπορούν, σε μικρές δόσεις να συνυπάρξουν με το δίκτυο, αλλά η ενεργειακή τους συμβολή  είναι πολύ μικρή σε σχέση με το κόστος τους.  Και εάν κανείς πάει να τα χρησιμοποιήσει για υποκατάσταση ισχύος βάσης, θα ανακαλύψει, όπως οι Γερμανοί, ότι το κόστος θα ανεβαίνει εκθετικά και απαγορευτικά.  Η Ε.ΟΝ το έχει πει από το 2005.

Γιατί λοιπόν τόση φασαρία;  Απλά και μόνο για το επιδοτούμενο ρεύμα. Μερικοί θα πληρώνονται €100 για κάθε (καθ' όλα άχρηστη στο δίκτυο) αιολική μεγαβατώρα.  Και θα εισπράττουν πουλώντας τα δικαιώματα ρύπων, που όμως δεν ανάβουν την λάμπα, όταν ανοίγει κάποιος τον διακόπτη.   Και ποιός τα πληρώνει;  Ποιός άλλος;  Eμείς!  Γιατί;  Μα για να θεραπεύσουμε το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Χωρίς να έχουμε υποκαταστήσει τίποτα.  Εικονικές μειώσεις CO2!

Υπάρχουν και άλλα «εάν». Είναι στο ευφυολόγημα του κυρίου Καθηγητή και του κυρίου ΕΣΗΑΠΕ.  Να σας ξαναθυμίσω τι είπε;  Είπε ότι «εάν» αποφασίσουμε να τριπλασιάσουμε (300%) το κόστος του ρεύματος με πανάκριβο αέριο, τότε, «εάν» φυσάει σε ώρα αιχμής, και «εάν» κάποιος μας έχει χαρίσει υδροηλεκτρικά και διασυνδέσεις και αποψιλώσεις σε δάση, τότε θα μειώνουμε την χρήση του αερίου με διπλασιασμένο (200%) αιολικό ρεύμα (όσο φυσάει σε ώρα αιχμής).  Γιατί, είπαμε αποφασίσαμε να τριπλασιάσουμε το κόστος του ρεύματος;

Έτσι, πέρασε ένας χρόνος από τις 26 Απριλίου 2010... Σας είπα, νομίζω, αυτά που είχα πει στην πρώτη μου ανάρτηση ότι θα σας πω. Αν και είχα γράψει μια-δυο και στο antinews...  Μία ήταν με τα καλαμπόκια... Η άλλη ήταν η απορία μου γιατί τα υδροηλεκτρικά μετράνε για ΑΠΕ σε όλη την Ευρώπη, πλην Ελλάδας!  Τα καλαμπόκια, είναι παλιά ιστορία που έκλεισε. Τα υδροηλεκτρικά παίζουν ακόμα.  Κάποιος πονηρός τα έχει σταμπάρει εδώ και καιρό τα υδροηλεκτρικά... Και είχε πρόσβαση στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης... Που θα μου πας;

Εδώ τελειώνει και η Ανασκόπηση, να δούμε πότε θα φτιάξω έναν πίνακα περιεχομένων της προκοπής.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάνεις! Ο Γκρηνπης λέει ότι εμείς θα γίνουμε κέντρο εξαγωγής τεχνογνωσίας ΑΠΕ. Μονόλογος με ξανθιά. Στην ΝΕΤ

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα περιβαλλοντικά θέματα, καί όχι μόνο η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι ύποπτα. Οπου και να τους πιάσεις είναι βρώμικοι.

Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι ότι αυτοί οι κλέφτες τολμούν να πουν στους υπόλοιπους ότι θα μας σώσουν. Και ακόμη δεν πιάσμε το στυλιάρι! Αλλά ακόμη και οι ορδές των ηλιθίων έχουν όρια στην υπομονή τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν τον είδατε τον Γκρηνπης. Δεν είπε για κλιματική αλλαγή είπε για αποκεντρωμένη ενέγεια και τεχνογνωσία

Ανώνυμος είπε...

"Εκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται από το Βόρειο Σινά και τροφοδοτεί το Ισραήλ και την Ιορδανία, σημειώθηκε σήμερα από δολιοφθορείς, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξαιτίας της επίθεσης αυτής διακόπηκε η ροή του αερίου προς το Ισραήλ και την Ιορδανία."

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961635

Nicholas είπε...

http://se-for-the-planet.googlegroups.com/web/Easterbrook-ICSE2009-part1.pdf?gda=CE51r1AAAAB_mMa646PaGqEVJwRrIm53iXaJi4vIPpSYREH-24pRjKCslx7G_yYty0OAiGNOg02u630GSLRvApGbAhGJqp1JbcVT3VtYGKLco-_l-8AzjQ

Ανώνυμος είπε...

Χε, χε, μ' αρεσει το "if" και ο Newton!

spiral architect

archaeopteryx είπε...

Ξέρεις spiral, σε αυτή την λίγο ανιαρή άσκηση, κοιτάω καμιά φορά τις εικόνες και γελάω...

Τάλως είπε...

Και με τον λιγνίτη, και με τον πλανήτη!

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=397941