Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Χαιρετίσματα από την Ισπανία


Μα γιατί διαμαρτύρονται οι Ισπανοί… Εναντίον της ανεργίας και διαφθοράς; Δεν τους καταλαβαίνω… Τόση Πράσινη Ανάπτυξη έχουν… 20.000 εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ! Τον Μάρτιο που φύσηξε έβγαλαν και ρεκόρ ρεύματος! Εεεε… εντάξει κομματάκι ακριβό, αλλά Πράσινο! Και τόσες Πράσινες θέσεις εργασίας… Και Σοσιαλισμός… Που βρέθηκε 21% ανεργία; Μα δεν έλεγαν (σαν τα βούρλα τα δικά μας) ότι θα καταπολεμήσουν την ανεργία με Πράσινη Ανάπτυξη;

Από το 2000, για κάθε Πράσινη θέση εργασίας, η Ισπανία ξόδεψε €600.000, και για κάθε αιολική θέση εργασίας €1.000.000.  Και για κάθε Πράσινη θέση εργασίας χάθηκαν 2,2 φυσιολογικές θέσεις. Και αυτό χωρίς να μετρηθούν οι απώλειες από μετακίνηση της βιομηχανίας λόγω του ακριβότερου Πράσινου ρεύματος. Και το CO2; Πάνω 50% από τότε που άρχισαν οι Πράσινες θέσεις εργασίας. Αυτά από την μελέτη του Gabriel Caltaza του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και από εδώ.

Στο δικό μας μέτωπο, κάποια Inge Bernaerts, τάπωσε την καημένη την Μπιρμπίλη στο συνέδριο του Economist. Η δικιά μας είπε τις γνωστές αιολικές αρλούμπες, αλλά, άγνωστο γιατί «προανήγγειλε ότι θα θέσει και στα ευρωπαϊκά όργανα θέμα να αποσυρθεί η πυρηνική ενέργεια από το προωθούμενο μείγμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ως μη αειφόρος επιλογή. Στο ακροατήριο όμως υπήρχε και η επικεφαλής της DGTREN (Directorate General Transport Energy) Inge Bernaerts, η οποία αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι έχει διαφορετική άποψη. Υπάρχει αιολικό δυναμικό στα νησιά, όμως κάποια στιγμή δε φυσάει. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει εφεδρεία ενεργειακών πόρων και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και με πυρηνικά εργοστάσια, ήταν η απάντηση του στελέχους της Κομισιόν». Εγώ που δεν είμαι στέλεχος της Κομισιόν και δηλωμένος Ευρωσκεπτικιστής, το έχω πει στις Ενεργειακές Επιλογές:  Εάν δεν θες ρεύμα και εάν έχεις πολλά περισσευούμενα λεφτά για πέταμα, τα αιολικά είναι ΟΚ (εάν δεν σου αρέσουν τα βουνά και τα νησιά). Εάν θες ρεύμα, τα πυρηνικά είναι ΟΚ και το κάρβουνο πολύ φτηνότερο. Για την ΥΠΕΚΑ, ανησυχώ λιγάκι… Ταγμένη είναι, φαίνεται. Αλλά μπορεί να είναι και λίγο άσχετη.

Την σκυτάλη στην αρλουμπολογία την παρέλαβε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Μανιάτης. Αυτόν, τον είχα για σοβαρό. Αλλά από την εμπειρία του με τον ΣΕΚΑ... τι να πω; Τώρα βλέπει 15.000 θέσεις εργασίας στο Εξοικονομώ. Χλωμό σύντροφε, χλωμό. Εάν καταργήσεις 60.000 εργάτες, μπογιατζήδες και αλουμινάδες, και βρεις πολλά τσάμπα λεφτά να βαφτίσεις 15.000 από αυτούς Πράσινους εργάτες, ίσως. Ειδεμή, ας μείνουμε στο Πράσινο τραγούδι, αμάν αμάν:




Η Ισπανία είναι #30 στην κατάταξη διαφθοράς. Εμείς #75.  Ίσως για αυτό αυτοί διαμαρτύρονται και εμείς είμαστε χαλαροί. Κανείς δεν θέλω για να 'ρθει καντήλι να μ' ανάψει... Δεν είναι να βάζω τέτοια μουσική νυχτιάτικα...

Το πράσινο μπαλόνι ξεκίνησε από εδώ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη: Τρίφυλλες τζιβάνες

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Μπορείη διαφθορά στην Ισπανία να είναι λιγότερη από εδώ, όμως εκεί κατάφεραν κάτι το πρωτοφανές: φωτοβολταϊκά που παράγουν ρεύμα στις 2 το πρωί. Ολέ!

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:

Ο καλός απατεώνας δεν έχει πατρίδα!

spiral architect

archaeopteryx είπε...

Οι δικοί μας δεν χειάζεται καν να παράγουν ρεύμα. Κερδίζουν ένα 50% σε μετρητά, μπροστά, με το καλημέρα. Για αυτό είμαστε 72 και η Ισπανία 30.

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη είναι αναλώσιμη και έχει κιολας τελειώσει. Πέρασε τον νόμο έδωσε άδειες τώρα πάει για αγρανάπαυση.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε,

Σημειωτέον η κυρία που 'τάπωσε' τη Μπιρμπίλη είναι η ίδια στο άρθρο του αντινιουζ για τη δεη.. όπου κι εκεί δεν είπε τίποτα το εγκληματικό..

victoria