Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παπαγαλάκια, ποντικάκια, τυράκια, κουβαδάκια... και €1.107.968 σε 5,5 μήνες


Με ρώτησε κάποιος εάν ξέρω για τα έργα και τις ημέρες του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).  Το ΚΑΠΕ το ήξερα σαν ένα κτιριάκι στα Μεσόγεια, πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, όταν ακόμα ήταν ερημιά η περιοχή, πριν την Αττική Οδό, πριν γίνουν πλούσιοι οικοπεδούχοι οι αμπελουργοί και οι βοσκοί στα Σπάτα και το Πικέρμι.

Το κτιριάκι ήταν σαν έκθεση-παράγκα της δεκαετίας του 70 για ηλιακά και τέτοια.  Με 10 λεπτά ψάξιμο βρήκα ότι το ΚΑΠΕ, βρήκε αφεντικό που ήταν πράσινος εκφωνητής τόσα χρόνια, και τώρα, με λεφτά που κόβουν από συντάξεις (ανθρώπων που τις έχουν πληρώσει), βρέθηκαν τυράκια για να τρων τα ποντικάκια.  Θα μαζέψω publicly available information, και θα σας αφήσω να κρίνετε.

Γίνεται ένα έγκλημα στην χώρα μας.  Το ίδιο έγκλημα που γίνεται 30 τουλάχιστον χρόνια τώρα.  Μόνο που τώρα γίνεται σε καιρό ανέχειας.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κόβουμε συντάξεις από γέρους και άμαχο πληθυσμό (για να κλέψω την έκφραση της Κανέλλη) για να αγοράζουμε Πράσινα Κουβαδάκια για να παίζουν τα δικά μας παιδάκια.

Η εικόνα είναι από εδώ. Όπως είπα χτές, εδώ καράβια χάνονται, και αυτοί τα κουβαδάκια τους...  Να την ακούσετε την Κανέλλη, ασχέτως φρονημάτων.


"Σε 5,5 μήνες το ΚΑΠΕ έχει καταχωρήσει 471 αποφάσεις δαπανών σε σύνολο 541 αποφάσεων, με συνολικό ύψος 1.107.968 ευρώ".   Τα 202 ευρώ για καφέδες και ελαφρύ γεύμα είναι από το http://envthink.blogspot.com/2011/03/blog-post_04.html (τα αστακουδάκια πρέπει να ζυγίστηκαν καθαρισμένα για να είναι ελαφριά... Κόψε την σύνταξη του παππού). Πλούσια χώρα η Ελλάς. Λεφτά υπάρχουν.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι το πιλοτικό πρόγραμμα του ΚΑΠΕ. Διακοποδάνειο πληρωμένο στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πάει καιρός που έχω αναφερθεί στο ¨μεγάλο φαγοπότι¨, κυριολεκτικά, αλλά το ιστολογιάκι είναι μικρό και δεν τους καίγεται καρφί.
http://envthink.blogspot.com/2011/05/n-i.html
http://envthink.blogspot.com/2011/03/blog-post_04.html
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

Και μετά σου λέει ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι το Πρόβλημα. Αυτοί δεν μετράνε σαν Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Φακ Κωστας είπε...

Aρχαίε,

Έχεις αναδείξει το θέμα της πράσινης απάτης (πρωτος στην Ελλάδα από τοτε που τα παρακολουθώ)
και σε ευχαριστούμε που μας ανοιγεις τα μάτια..(ούτε ξέρεις πόσοι σε διαβάζουν!!)

Κλεψιές έχουν ξαναγίνει και θα γίνονται..αλλά με τόσο ανήθικο τρόπο, να καλύπτονται με πέπλο ενδιαφέροντος για τον κόσμο και το περιβάλλον αγγίζει τα όρια της εχροπραξίας εναντίον των πολλών..

Πέρα από αυτά που αποκαλύπτεις, θα σου πρότεινα (νομικές γνώσεις δεν έχω) να στραφείς και προς την κατεύθυνση της νομικής τιμωρίας..Δεν αρκεί σε κανέναν να σταματήσουν όλα αυτά αλλά και να δημευθούν τα κλεμμένα...τότε θα έχουν δεχθεί ολοκληρωτικό χτύπημα..

Τέλος, θα θυμίσω και τον σιχαμερό ρόλο "καθηγητών" πανεπιστημίου, υιών καθηγητών κατά προτίμηση, που εκμεταλλεύονται ερευνητικά προγράμματα, εκπονούν μελέτες επι μελετών για να ζούν οι ημέτεροι (βλέπε Κορώνια, δεκάδες μελέτες, σκορπισμένα λεφτά και η λίμνη στερεύει)..Οι περιβαλλοντικές μεγαλεπίβολες προτάσεις δεν θα πρέπει να συνδέονται και με τα τελικά τους αποτελέσματα?..

porta porta είπε...

Πρέπει να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν μπορούν από μόνα τους να επιλύσουν το πρόβλημα , υποστηρίζει ι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Χάντελσμπλατ.

Ως παράδειγμα αναφέρει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη ηλεκτρικό δίκτυο.

αχχααααααααααααααααχαχχα

ΠΠ - αφιερωμενο ! με αγαπη

archaeopteryx είπε...

Γιατι να πληρώνουμε τόκους; Θα πληρώνουμε φόρο άνθρακα, και θα δουλέυον τα εργοστάσιά τους... Υποτιμούν πόσο ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι το παιχνίδι με τις ΑΠΕ, και δεν τους έχω ανοίξει ...εγώ τα μάτια, ο Ριζοσπάστης τα λέει εδώ και καιρό...

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6185004&textCriteriaClause=%2B%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A3-IBERDROLA

και η σιγή ιχθύος, διακομματική... Και μου λές εμένα γιατί φωνάζω (και δεν είμαι και του Ριζοσπάστη)

Ανώνυμος είπε...

Και όχι μόνο ο Ριζοσπάστης. Μερικά έντυπα του ειδικά τύπου, εντελώς απρόσμενα, και σε ανύποπτο χρόνο, έγραφαν για οικο-απάτες, και για οικοσκοταδισμό. Διαβάστε κυνηγετικά περιοδικά της δεκαετίας του 1980-1990 και θα εκπλαγείτε με πόσο μπροστά ήταν και πόσο λεπτομερή στοιχεία περιέχουν, ίσως επειδή οι κυνηγοί ήταν τα πρώτα θύματα της οικοαπάτης. Αλλά είχε κυριαρχήσει τότε η οικολογική ασυλία στα ΜΜΕ, και ότι έλεγαν οι οικολούγκρες θεωρείτο θέσφατο. τάση που επικρατεί και τώρα στο συλλογικό υποσυνείδητο, ακόμη και σε μπλόγκ που θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους.

archaeopteryx είπε...

Ναι γιατί τελικά οι οικολόγοι έγιναν πράσινοι ιδεοληπτικοί παπαγάλοι. Ωστόσο ξέρω και οικολόγους, όλως των πολτικών χρωμάτων που είναι τίμιοι, και ΔΕΝ θέλουν να είναι δεκανίκι στην Πράσινη Απάτη. Οι οικωλόγοι είναι οι πρώτες αγορασμένες από την Γερμανία και την ΕΕ (ή καλή βιτρίνα) ΜΚΟ.

Τους Greenpeace και σία, τους έχω δει να χαλάνε δουλειές εντός και εκτός Ελλάδος όταν δεν άρεσαν στην Κεντροευρωπαϊκή Μητρόπολη. Σύμπτωση;

katalytikos είπε...

ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:
Τι τρέχει με το πολιτικό σκηνικό??
Τί πρόκειται να γίνει αύριο με τον Παπούλια??
Να αγοράσω φακί, ρεβύθια,κλπ??
Να πάω στο ΚΑΠΕ?? (όλο και κάτι θα περισσέψει)

archaeopteryx είπε...

Εχουν κανένα βιολογικό πράσινο κοττέτσι στο ΚΑΠΕ; Εκεί!!!

katalytikos είπε...

Για κρεατικά, ψάρια, gourmet κλπ, με βάση τις αποφάσεις που έψαξα, πάνε στο ΑΛΑΤΣΙ!!