Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
Η Veolia στην Θάσο
Αν νομίζατε ότι οι Γάλλοι πλασιέ είναι λιγότερο γλοιώδεις από τους Γερμανούς κάνετε λάθος. Η «μεγάλη» Veolia έχει και αυτή τον τρόπο της. Πάει σε μικρά, ήσυχα και φτωχά μέρη και τάζει χάντρες και καθρεφτάκια στους φυλάρχους της Αυτοδιοίκησης και ψέματα με το κιλό στους ιθαγενείς. Δείτε την περίπτωση της Θάσου. Θα αρχίσω από το δια ταύτα, και θα σας πω τα ψέματα.
Το δια ταύτα του θέματος είναι ότι στην Κορσική (Γαλλία είναι από όσο ξέρω, ακόμα) οι ντόπιοι ξύπνησαν και ζητούν από τους Γάλλους αιολικούς «εγγυήσεις απόδοσης» . Όχι φούμαρα για το πόσους (πλασματικούς) τόνους CO2 θα εξοικονομήσετε (λες και τρώγονται) ή πόσα σπίτια δήθεν θα ηλεκτροδοτήσετε (ούτε ένα, χωρίς το δίκτυο της ΔΕΗ), εγγυήσεις πόσο συμβατικό καύσιμο θα υποκαταστήσουν οι ψεύτες. (Θα φύγουν τρέχοντας, ή θα δώσουν και άλλες χάντρες και καθρεφτάκια στον «οικολόγο» Δήμαρχο – εγγύηση, ούτε για αστείο).
1. «Θα παράγουν 70ΜW ηλεκτρικής ενέργειας. Ψέμα! Τα MW
είναι εγκατεστημένη ισχύς, δεν είναι ρεύμα. Μια Α/Γ των 2 MW, όταν δεν φυσάει, ή όταν το δίκτυο δεν θέλει το ρεύμα, παράγει όσο ρεύμα, όσο καταναλώνει μία τοστιέρα του 1 kW όταν είναι …σβηστή! Τα 70MW θα έχουν διαθεσιμότητα 20-25%, και αυτή επειδή θα είναι υποχρεωτική η κατανάλωση του ρεύματός τους. Σε τιμή τριπλάσια από ότι αυτό της ΔΕΗ.
2. Είτε 7MW βάλουν, είτε 70MW, θα γλυτώνουν το ίδιο ποσοστό 5-10% συμβατικού καυσίμου. Απλά χρησιμοποιούν την Θάσο (όπως και την Σκύρο, την Ικαρία, την Χίο και την Κρήτη, για σκουπιδότοπο ημιάχρηστων Γερμανικών ή Γαλλικών κατασκευών.
3. Τα αντισταθμιστικά οφέλη! Πόσο αντισταθμιστικό όφελος θέλετε για να πετάξετε ένα κομμάτι της Θάσου και να ρίξετε τον τουρισμό της κατά 30% ή 40%; Πιστεύετε ότι θα σας δίνουν ποσοστό στον τζίρο; Οι αεριτζήδες τάζουν εύκολα, αλλά όταν τους κόψουν τις ταρίφες (έχει γίνει παντού), θα ζητάνε και ρέστα.
4. Και ΠΟΙΟΣ θα τα πληρώσει τα «αντισταθμιστικά οφέλη» ή τα «αντισταθμιστικά τέλη»; Εσείς και εμείς. Τα χιλιάρικα που τάζουν στον Δήμο και τις δήθεν εκπτώσεις στους λογαρισμούς, θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες και όλοι οι Έλληνες καταναλωτές. Εάν τα έπαιρνε μόνο η Θάσος, θα επιδοτούσαμε όλοι εμείς την Θάσο. Αλλά επειδή αυτά τα τάζουν σε όλους τους φυλάρχους και σε όλους τους δημότες, απλά ανεβάζουν το αιολικό ρεύμα όσο παραπάνω χρειάζεται για να τα καλύπτουν. Καλό για τους κολλητούς του Δημάρχου που θα τα ροκανίζουν, κακό για 10.000.000 Έλληνες.
5. Οι ανεμογεννήτριες «δεν είναι θορυβώδεις». Χαχαχαχάαα! Ακούγονται σε απόσταση πάνω από 1,5-2 χιλιόμετρα, και το χειρότερο δεν είναι ότι ακούγονται, αλλά οι υπόηχοι που δεν ακούγονται αλλά που γίνονται μόνιμη παρουσία στην ζωή σας. Θα μου πείτε, συνηθίζετε σε αεροδρόμια και ζωή στην πόλη, θα συνηθίσετε και τον θόρυβο των ανεμογεννητριών. Και όποιος μένει κοντά, απλά θα μετακομίσει. Και εάν ήταν να έρθει κανείς, απλά δεν θα έρθει. Θα βρείτε πολλούς στο αιολικό λόμπυ να σας πούνε «έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, πάρε άλλο ένα καθρεφτάκι».
6. Θα σας κάνουν αντιπυρικές ζώνες; Προσέξετε μην πληρώσουν κανένα και βάλει καμιά φωτιά για να γλυτώσουν τον μπελά! Αυτό που θα κάνουν είναι θα καταστρέψουν, για πάντα, την περιοχή όπου θα μπούνε, σε ακτίνα όσο φαίνονται και όσο ακούγονται. Και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα τα κάνουν μετά 20 χρόνια; Εκεί θα μείνουν, θλιβερά μνημεία της Γαλλικής εταιρίας, και των εδώ συνομιλητών τους.
7. Για κυνήγι και τα πουλιά, δεν ξέρω τίποτα. Όσο μου αρέσει να πηγαίνω για γλάρους στο Σχιστό, άλλο τόσο θα πηγαίνουν κυνηγοί στα αιολικά «πάρκα». Για τους ιθαγενείς, δεν ξέρω.
Την χαρμόσυνη είδηση, για τα αντισταθμιστικά α λα γκρεκ, την είδα εδώ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
19 σχόλια:
Κάποτε εργάστηκα σε πολυεθνική που κατασκεύαζε αγροχημικά. Ενας πελάτης ήταν το Σουδάν. Οι Σουδανέζοι δεν είχαν την επιστημονική υποδομή για να μελετήσουν τις επιπτώσεις των αγροχημικών στην υγεία. Εκαναν λοιπόν το εξής απλό: πέρασαν νόμο που επέβαλλε ακριβώς τα ίδια μέτρα προστασίας με τα ισχύοντα στην έδρα της πωλήτριας εταιρείας, και αυτομάτως εισήγαγαν τον Ελβετικό και Αμερικανικό νόμο και όσα αυτοί οι νόμοι πρέβλεπαν. Εκεί να δείτε τρεχάλα από τις εταιρείες.
Εμείς βέβαια δεν είμαστε Σουδάν για να κάνουμε τέτοια απλά κόλπα. Εμείς είμαστε Ευρώπη και κάνουμε άλλα κόλπα για αυτό ίσως δεν έχουμε μειώσει τις FIT ενώ οι άλλοι τις μείωσαν.
Kaymakchalan
αποχτησαμε άλλον έναν ....Γερμανό εhttp://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/8cbc51fb-912a-407c-8ba4-763340417cd8
Η Ελλάς πωλείται. Αλλά όχι μόνο σήμερα. Απο παλιά...
http://www.youtube.com/watch?v=0UAas5r5Pl4&feature=player_embedded
H Veolia δεν ασχολείται με νερά και είχε ανακατευτεί με την ιδιωτικοποίηση του νερού (του πόρου παρακαλώ!) στη Χιλή;
Ναι, εκεί που στους Ινδιάνους απαγορεύεται να συλλέγουν το βρόχινο νερό, γιατί είναι κλοπή ιδιωτικής περιουσίας;
Την Veolia δεν την έδιωξαν από το Ile de France λογω ατασθαλιών στη διαχείριση και πώληση του νερού στους Παριζιάνους;
Η γαλλική Veolia που την πήραν χαμπάρι παντού...
Άνοιξαν οι δουλειές της!
@ Kaymakchalan: Ωραία ιδέα!
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=veolia%20marfin&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.marfininvestmentgroup.com%2Fdm_documents%2F021209_VeoliaMIG_Gr_vvKTi.pdf&ei=mQoUT7LjDeWC4gSajPHzAw&usg=AFQjCNGi7FsnjJM7Z1si8JFSwd0RoVCRAg
@ 1:32 μ.μ.;
Ολα τα "Goodfellas" (aka "τα καλά παιδιά") χωμένα παντού!
Και το θέμα των παρεμβολών σε radar προβληματίζει πολλούς σε ΗΠΑ και UK.
Μια πρώτη προσέγγιση προσπάθησα σημερα στο Blog, αλλά φαίνεται ότι θέλει πολύ ψάξιμο!
Το ότι και VESTAS το παραδέχεται είναι εντυπωσιακό. Ίσως βέβαια να θέλει να πουλήσει τη νεα τεχνολογία πτερυγίων (stealth).
το είδα στην εξαιρετικά ανάρτησή σου καταλυτικέ, και το έχω συμπεριλάβει σε επόμενη ανάρτηση για τα υπεράκτια
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Μου κάνει εντύπωση που όλοι υπογραμμίζουν ότι για τα υπεράκτια το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο!!!
Υπάρχουν ένα κάρο "Πρότυπα Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας" (EMC, MIL-STD 461/462, VG κλπ) που λογικά πρέπει να καλύπτουν αυτές οι κατασκευές για να μην υπάρχουν "αλητεύουσες συχνότητες" εντός της μικροκυματικής περιοχής που δουλεύουν τα ραντάρ.
Η τεχνολογία Stealth είναι κατά βάση το υλικό κατασκευής των πτερύγων + την ειδική βαφή που η τελευταία πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.
Για τα υπεράκτια το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι σε μια συγκεκριμένη θαλάσσια έκταση μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες Α/Γ από μια περιοχή ίσης έκτασης στη στεριά, επιτείνοντας το πρόβλημα παρεμβολών.
(λογικά τα αμερικανάκια το'χουν ψάξει καλά)
Άραγε τι πρόβλημα μπορεί να έχουν τα επίγεια ραντάρ με ένα παρκο Α/Γ μεσοπέλαγα;
Παίζει κάτι με τα ραντάρ προσέγγισης των αεροσκαφών;
Είναι εκτός του γνωστικού μου αντικειμένου και απλά αναρωτιέμαι ...
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=438714
Τι θελει να πει ο ποιητης;
k. Αρχαιοπτέρυγα,
μεγάλη η τιμή που ασχοληθήκατε με το νησί μου.
Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!!
ΤhW
http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=9250
Το φαγοποτι συνεχιζεται....
4:38, τα νερά είναι μέγα θέμα στις μπροσούρες της Ζήμενς
Με αφορμή την είδηση που μετέφερε ο ανώνυμος στις 4:38 μ.μ.
Διαχείριση υδάτινων πόρων από φορέα ή εταιρεία του Ισραήλ; Κάτι είχα διαβάσει πρόσφατα ότι αλλάζουν νομοθετικό πλαίσιο στη διαχείριση κάποιων τοπικών ΕΥΔΑΠ, ΟΥΛΕΝ ή δεν ξέρω πως αλλιώς ονομάζονται …
Σχετικά με Εθνικό Σύστημα Εξοικονόμησης Νερού (στις πισίνες, στα γκολφ ή στα σπίτια):
Από όσα διάβασα από το άρθρο της Μ.Τ. κατάλαβα πως το «ενεργειακό πιστοποιητικό» σύντομα θα επεκταθεί και στον τομέα της εξοικονόμησης νερού στις οικίες. Και υποψιάζομαι πως με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν ξεφύγει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου από την υποχρέωση «χαρτούρας» και μελετών από τους «ειδικούς» για να πιστοποιηθεί ότι η οικία του καλύπτει τα «οικολογικά» στάνταρ (οικονομία ψύξης, θέρμανσης, σύγχρονα κουφώματα κλπ) θα την πατήσει στην υδροδότηση. Οι ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών, αν δεν χρειαστεί να σκάψουν όλο το σπίτι για να εγκαταστήσουν «οικολογικές σωληνώσεις» μήπως σε επόμενη φάση υποχρεωθούν (;) να βγάλουν άδεια για να δημιουργήσουν δεξαμενή νερού για τη συλλογή όμβριων υδάτων;
Και τις προδιαγραφές ποιος θα τις ορίσει; Φαντάζομαι πως θα διαφέρουν λίγο από τις «στέρνες» ανοιχτού τύπου που συλλέγουν νερό στα σύγχρονα εξοχικά επίλεκτων προσωπικοτήτων της πολιτικής ή των επιχειρήσεων, στις απομονωμένες (πριβέ;) παραλίες μικρών νησιών.
Για ότι αφορά την συλλογή ομβρίων. Στην Αυστραλία όπου είναι διαδεδομένο το σύστημα βρήκαν ότι η ελλιπής κάλυψη συλλεκτών οδηγεί σε ανεξέλεγκτη αύξηsη των κουνουπιών. Αρκεί μια τρύπα διαμέτρου 3 χιλιοστών για τον συλλέκτη να μετατραπεί σε "βιότοπο" κουνουπιών. Ουδέν καλόν αμιγές κακού που λέμε.
Οσο για την απαγόρευση συλλογής νερού, θα έχει πλάκα αν περάσουν το κόλπο και εδώ. Αφενός διότι η συλλογή ομβρίων είναι παραδοσιακή στην μισή χώρα, και αφετέρου διότι αυτό μας ενθαρρύνουν να κάνουμε οι "οικολογικές" οργανώσεις. Θα έχει πλάκα να δούμε "οικολόγους" εναντίον οικoαπατεώνων. Ετσι για να αλλάξει λίγο το τοπίο.
Kaymakchalan
@ Kaymakchalan, για αυτή την απαγόρευση συλλογής νερού δεν γνωρίζω κάτι. Απλά ξέρω ότι έχει γίνει ή ετοιμάζεται μια τροποποίηση στη ρύθμιση των νέων ή ανεξέλεγκτων γεωτρήσεων σε κάποιες περιοχές, κάτι που ενδεχομένως να μην είναι και λάθος.
Στις Κυκλάδες, σε αρκετά νησιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν ήδη κλειστές δεξαμενές νερού στα θεμέλια των σπιτιών τους ή σε κατάλληλο σημείο του οικοπέδου τους. Και μαζεύουν νερό της βροχής συστηματικά και ελεγχόμενα. Υπάρχει και ειδικό σύστημα διανομής στο σπίτι και από αυτή τη δεξαμενή, παράλληλα με την άλλη του δικτύου της πόλης. Όταν το νερό της δεξαμενής αυτής τελειώσει, όσοι θέλουν αναπληρώνουν τις ελλείψεις τους με βυτία νερού, από άλλες περιοχές. Για το δίκτυο πόλης όπου υπάρχει έλλειψη νερού, σε κάποια νησιά λειτουργούν ήδη μονάδες αφαλάτωσης. Κάποιες οι ποιο σύγχρονης τεχνολογίας ή οι καλοσυντηρημένες παράγουν αρκετά καλής ποιότητας νερό.
Το σχόλιό μου «για «στέρνες» ανοιχτού τύπου όπου συλλέγουν νερό στα σύγχρονα εξοχικά επίλεκτων προσωπικοτήτων», μάλλον δεν έγινε αντιληπτό το πνεύμα μου. Ένας αστεϊσμός ήταν για κάποιους, που τις πισίνες τους (ειδικά αυτές που δεν έχουν δηλώσει) τις βαφτίζουν στέρνες συλλογής νερού για να ξεφύγουν από σχολιασμούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είχε γίνει γνωστό πριν λίγο καιρό στη Σέριφο.
Κι οποιον πάρει ο χάρος
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=663513
Απάντηση στον Spiral architect σχετικά με την επίδραση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών : Προφανώς, το σύστημα ραντάρ, ουδόλως επηρεάζεται για τη περίπτωση αεροσκαφών που βρίσκονται στα συνήθη, cruising levels - άνω των 30000 ποδών και βέβαια άνω των 24.000 ποδών, που αποτελούν το συνηθέστερο "όριο" των απανταχού υπηρεσιών προσέγγισης των αεροδρομίων. Το πρόβλημα μάλλον αναφέρεται στην πιθανή παρουσία ανεμογεννητριών στον "κύκλο κυκλοφορίας" του αεροδρομίου (ακτίνας 5 μιλίων) και μάλλον επηρεάζει αφη ευρισκόμενα στη τελική φάση προσγείωσης. Όμως και εδώ είναι ερευνητέο το κατά πόσο δυσλειτουργούν βασικά όργανα Ελέγχου όπως Instrument Landing System. Κατά τη γνώμη μου, τα υπάρχοντα επιχειρήματα αρκούν, μεν χρειάζονται κι άλλα
Δημοσίευση σχολίου