Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

"Στρατηγικές" επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια


товарищ Перистерис, εάν μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας τα αιολικά, γιατί ζητάτε εγγυημένες τιμές; Και μάλιστα "υψηλές" εγγυημένες τιμές;  Κάτι δεν δένει... Και αφού είσαι σίγουρος, γιατί δεν εγγυάται εφεξής η ΤΕΡΝΑ ποσοστά υποκατάστασης συμβατικού καυσίμου...  πού θες; Όπου πεις εσύ. 1000 αιλικά MW;  Πόσο λιγνίτη θα υποκαταστήσεις;  Πόσο αέριο;  Μία εγγύηση απόδοσης δώσε μας, και ό,τι πεις... Όπως και στην Γαλλία.  Ή, εξήγησε στις Τράπεζες, γιατί και πώς το αιολικό €100/MWhr είναι φθηνότερο από το €30  ή το €50/MWhr! Ή πες το απλά:  Φτιάξτε μου ΟΤΣ στα €120/MWhr, και θα είμαι ...φθηνότερος. Οι δημοσιογράφοι στην Αίγλη είχαν γελάσει,  αλλά ίσως το χάψουν οι τραπεζίτες.  Αυτά είναι Οικονομικά της Υπανάπτυξης.

Αν θέλετε εγγυημένη τιμή, δώστε εγγύηση υποκατάστασης καυσίμου και αφήστε τις γενικότητες . Put you money were your mouth is! Ή, money talks bullshit walks που λένε.  (Η είδηση από εδώ).


Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011,
η Οριακή Τιμή Συστήματος (περίπου η χοντρική τιμή του ρεύματος) πήγε από €30 σε πάνω από €60 (και εάν μπείτε στο site του ΔΕΣΜΗΕ και πατήσετε "Δημιουργία Αναφοράς" θα δείτε €80 και €85!) Αυτό λέγεται "διπλασιασμός" και "τριπλασιασμός" και ακόμα δεν άρχισε καν το φαγοπότι. Αυτό είναι το αέριο, η προλείανση του εδάφους, λίγες ΑΠΕ, και έπεται η πολλή συνέχεια. Ανάπτυξη! Ευημερία! (Πληθωρισμός και ύφεση...). Τα γραφήματα μεγαλώνουν με κλικ, και τα είχα αναρτήσει εδώ.

Οι Πράσινες Στρατηγικές Επενδύσεις είναι το μπλοκάρισμα του λιθάνθρακα (θα πήγαινε, νόμιζε, η ΔΕΗ με την RWE και τον Τιτάνα στην Αλβανία να βάλουν λιθάνθρακα ή λιγνίτη -- εκεί δεν βγάζει CO2 -- αλλά πήρε την δουλειά η ENEL, σιγά μην την έδιναν στον ...Αρθούρο).  Οι Αλβανοί και οι Τούρκοι θα παράγουν ρεύμα με κόστος 30, η αγορά εδώ θα είναι στα 80 με 120, και θα μοιράζονται το 50άρικο ( ή το 100άρικο) όμορφα και ανέξοδα.  Και θα παράγουμε και Πράσινο ρεύμα έναντι 95, και θα λέμε "Να! Μειώσαμε το κόστος!"


Μιμούμενοι μάλιστα την Δανία, το Πράσινο ρεύμα θα το πουλάμε στους ιθαγενείς με κόστος 95 ή 100, αλλά τον περισσότερο καιρό θα πρέπει να το εξάγουμε -- όπως η Δανία και η Γερμανία, και θα το εξάγουμε έναντι 20 ή 30, γιατί αυτή θα είναι η ΟΤΣ στην γειτονική Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία κλπ. Buy high, sell low με την διαφορά, που αλλού, στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα επιδοτούμε εμείς την Πράσινη Ενέργεια των Βουλγάρων και των Αλβανών. Το γράφημα είναι από εδώ, δείχνει άψογα αυτά που σας έλεγα για την Δανία (και θάβει τα αιολικά -- στην Αμερική)


Αυτά, το μεθόδευσαν οι Πρόθυμοι Ηλίθιοι και οι Πρόθυμοι Πονηροί (διακριτές κατηγορίες) του ΠΑΣΟΚ (που έγιναν και "Ευρωπαίοι") αλλά είχε ξεκινήσει όταν οι δήθεν "οργισμένοι συνδικαλιστές" με τους άλλους Πρόθυμους Οικολόγους μπλόκαραν τις επενδύσεις της ΔΕΗ επί ΝΔ. Τρίχες. Ο Αθανασόπουλος το είχε πει«Τόσο η ΔΕΗ όσο και η ελληνική οικονομία χάνουν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία» είχε πει, προσθέτοντας ότι «οι αντιδράσεις δεν είχαν να κάνουν με περιβαλλοντικές ανησυχίες, αλλά με ανταγωνιστικά συμφέροντα που δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συνεργασία με την RWE».

Agenda_160112

Αν είχε γίνει εκείνη η δουλειά της ΔΕΗ με την RWE, όλοι οι Σύνεδροι (απολαύστε τους) δεν θα είχαν "Πράσινες Αναπτυξιακές Προοπτικές", θα είχαμε ρεύμα στα €50 (με άφθονο κέρδος για τους μετόχους) και όχι στα €100 (και να μην λέτε ότι είμαι "αντι-Γερμανός, Γερμανική είναι η RWE, αλλά είναι ...σοβαρή εταιρία).

Ποιός από όλους εσάς ξέρει τι σημαίνει "Στρατηγικές", ή "Επενδύσεις";

Συγγνώμη για τα Ρώσικα, αλλά μετά τα παρά πόδας όπλα του Ζαχαριάδη έχω φτιαχτεί. Επανάσταση στην Ενέργεια τώρα!  Φτηνό Πράσινο ρεύμα για τον λαό! Зеленый недорогой электроэнергии для людей! Το ΔΝΤ, πάντως, έχει πει στην Ισπανία και Πορτογαλία να μειώσουν ταρίφες για να μην γίνουν σαν την Ελλάδα, χαχαχαάαααχαχα.

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Καινούργιος κόκορας στο κοτέτσι:


Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Κ. Θέος, τόνισε ότι η ενέργεια αποτελεί προνομιακό χώρο για επενδύσεις και επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία όμως, τόνισε, πρέπει να στηριχθεί σε υγιείς βάσεις ώστε να μην έχουμε επανάληψη της «φούσκας» των προηγούμενων ετών. Ανέφερε ακόμη ότι ο βασικός παράγοντας υστέρησης της ανταγωνιστικότητα8ς της ελληνικής οικονομίας είναι το απαρχαιωμένο κανονιστική περιβάλλον. ...
(από το enrgypress)

Mαθαίνουν γρήγορα όμως!
(πως έμαθε η Μπιρμπίλω για την ενέργεια, ξεκινώντας από το E=P*t και έφτασε μέσω του 3851/10 και του 4001/11 στο ...Παρίσι)

Ανώνυμος είπε...

εάν μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας τα αιολικά, γιατί ζητάτε εγγυημένες τιμές; Και μάλιστα "υψηλές" εγγυημένες τιμές;