Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το βιοντήζελ είναι μάπα -- Η ανακάλυψη του τροχού


Σώωωπα!... Είναι δημοσιευμένο και τεκμηριωμένο στην διεθνή βιβλιογραφία ότι ένα λίτρο βιοντήζελ καταναλώνει πάνω από
ένα λίτρο ...ντήζελ για να παραχθεί. Άσε που σπαταλάει αγροτική παραγωγή.  Γνωστό εδώ και 10 χρόνια. Τεκμηριωμένο. Όχι από ανοησίες της Greenpeace, της WWF και του Εκονιουζ. Τώρα, "διαρρέει". "Διέρρευσε" ότι 1+1=2.

Είναι τεκμηριωμένο εδώ και 10 χρόνια ότι οι ΑΠΕ είναι ενεργειακή και οικονομική  μάπα. Και τα ίδια οικο-σούργελα είναι οι πλασιέ. Έχει αρχίσει και "διαρρέει" όμως και αυτό.  Οι πονηροί Κεντρικοί Σχεδιαστές που τα προωθούν έπεσαν στην Οικο-Παγίδα τους με την Φουκουσίμα, και όπως σας έχω πει, θα αναγκαστούν να τα κάνουν γαργάρα (ή θα γυρίσουν στον 18ο αιώνα).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λέμε , τα φωνάζουμε.... αλλά ποιός ακούει..... Και η ΝΔ ζει το ¨πράσινο¨παραμύθι!
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

Θεόδωρος Πανάγος ΝΔ 2010

Λεφτά υπάρχουν λέει και η ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το κείμενο στην NAFTEMPORIKI.GR 30/1/2012, ειδικά το απόσπασμα:
«Όχι» στα βιοκαύσιμα από φοινικέλαιο είπε το σαββατοκύριακο και η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ), με την αιτιολογία ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αειφόρων καυσίμων εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Κάπου έχω διαβάσει πως και για αυτόν τον τομέα, τα φοινικέλαια, υπάρχει εμπλοκή μιας πολυεθνικής ΜΚΟ, η οποία έχει δημοσιοποιήσει επιστημονικές γνώμες, καθορίζει κατευθύνσεις εκμετάλλευσης, πιθανόν να έχει δημιουργήσει ήδη και «σύστημα αξιολόγησης» των εταιρειών που εμπλέκονται σε τέτοιες εκμεταλλεύσεις.
Τώρα μετά από τη διαρροή πληροφόρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μπαράζ δημοσιευμάτων και άρθρων που θα έχουν προωθηθεί από την ΜΚΟ προκειμένου να πειστεί ο κόσμος για τη θετική συμβολή του φοινικέλαιου στην σωτηρία του πλανήτη. Το υλικό που θα διανεμηθεί στα ΜΜΕ θα δημιουργηθεί από την οργάνωση, αφού είναι γνωστό πως τα στελέχη της έχουν μεγάλη εμπειρία στην τέχνη της επικοινωνίας (προπαγάνδας;). Μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που θα εξυμνούν τα θετικά στοιχεία από τη χρήση του φοινικέλαιου και για τη σωτηρία του πλανήτη, τα στοιχεία που φαίνεται πως διαθέτει σήμερα η Επιτροπή θα ξεχαστούν. Και μετά, θα συνταχθεί μια άλλη θετική έκθεση για το φοινικέλαιο, η οποία θα αντικαταστήσει την σημερινή (επικαιροποίηση δεδομένων νομίζω ότι λέγεται αυτή η διαδικασία) και έτσι το όλο θέμα θα κλείσει οριστικά.

Ληδα είπε...

http://thenewamerican.com/tech-mainmenu-30/environment/10692-ambitious-un-sustainability-conference-in-rio-to-avoid-climate-talk

Ανώνυμος είπε...

Για το φοινικέλαιο το WWF έχει ανακοινώσει περιβαλλοντικές εκτιμήσεις:
http://www.wwf.org.au/our_work/saving_the_natural_world/forests/palm_oil/fact_sheet/

Ανώνυμος είπε...

Βιοντήζελ δεν είναι μόνο το φονικέλαιο. Και στην Ελλάδα το συζητούσαν.