Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μικρή, ασήμαντη και διακοσμητική μείωση στις ταρίφες


Μου το είπε ο Π-Π προχτές, το λέει και το energypress σήμερα:   Μειώνονται, μάλλον, λίγο, ελάχιστα, οι αιολικές ταρίφες. Δεν θα είναι 300% πάνω το αιολικό ρεύμα, θα είναι 250% πάνω. Άκούγεται για 10-15% μείωση. Τρίχες. Η μεγάλη επιδότηση είναι τα έργα υποδομής και οι διασυνδέσεις. Πλήρωνε κορόϊδο Έλληνα, πλήρωνε, δανείσου για να εισάγεις από την Γερμανία τα άχρηστά τους. Περιστέρης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Παπασταματίου και ένα σωρό καλά παιδιά της EDF, Siemens, Iberdrola και Vestas έχουν...ανάγκες. Πλήρωνε.

13 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κόλλαγε και στην προηγούμενη ανάρτηση, (α, ρε Κατερίνα, είσαι και γ@μώ τις μεταγραφές!) αλλά το βάζω εδώ:
Χρηματιστήριο για τη σωτηρία των φαλαινών!!!!

Μια νέα καραφουσκάρα γεννιέται!
(και ποιος τις γ@μεί τις φάλαινες ...)

nikos είπε...

είναι άξιο απορείας και επιστημονικής έρευνας μια ερώτηση ..
ποιος λογικός και σώφρων κυβερνήτης , εγχώριος τραπεζίτης, ΔΙΕΘΝΉ τραπεζικό και πολιτικό καπιταλιστικό σύστημα επί.... 8 χρόνια θα χρηματοδοτούσε ποτέ τους την λεγόμενη "Πράσινη Ανάπτυξη" του μαλακα ΓΑΠ, ΠΑΠ @ ΣΙΑ με την “παρεουλα του” (Π.Χ. Σκαι ,Μεγκα ΜΜΕ )……αν δεν τους είχε αυτός προηγούμενος…… πιάσει τον κώλο …."ΕΔΏ ΣΕ Θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα ...."

archaeopteryx είπε...

Ναι, και έτσι δουλεύει ο Πράσινος Γκεμπελισμός. Εγώ π.χ... Είμαι σε αυτούς που δεν θέλουν να καταστραφούν οι φάλαινες. Μου το συνδέουν με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κύθνο και αιολικά στην Χίο και με έκαναν να λέω "nuke the whales".

nikos είπε...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!! (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !!! (Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)
Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ !!! (Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ)
ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠ'ΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΓΩΝ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ !!!
ΑΜΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΜΕΛΕΣ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΤΟΥ ΜΠΕΪΓΟΥΟΤΣ Ι-ΕΦ-ΕΣ-ΕΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΪ-ΕΜ-ΕΦ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ???
Καλημερα ...

Ανώνυμος είπε...

Τη Vestas μήπως να τη βγάλεις για λίγο από το πλάνο; Οι πράσινες θέσεις εργασίας που δημιουργεί μειώνονται...

Δανία: Ο ενεργειακός όμιλος Vestas καταργεί 2.300 θέσεις εργασίας
Ο ενεργειακός όμιλος της Δανίας Vestas ο οποίος ειδικεύεται στην αιολική ενέργεια, έκανε σήμερα γνωστό, ότι λόγω μικρότερης ζήτησης και ανάγκης περικοπής του κόστους λειτουργίας του κατά ένα ποσό που υπερβαίνει τα 130-140 εκατ. ευρώ θα καταργήσει, φέτος, συνολικά 2.335 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 1.300 βρίσκονται στη Δανία.
Παράλληλα, ο όμιλος Vestas ανακοίνωσε ότι αν δεν ανανεωθούν οι κρατικές πιστώσεις για την πράσινη ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα χρειαστεί να γίνουν εκεί άλλες 1.600 απολύσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ..Ντίτλεβ Ένγκελ, χαρακτήρισε το μέτρο αυτό "αναγκαίο λαμβανομένης υπόψη της συγκυρίας", ενώ τόνισε ότι "πρέπει να γίνει η απορρόφηση των ευρέων διακυμάνσεων της αγοράς". Ο όμιλος έχει ανακοινώσει μηδενικά κέρδη προ φόρων για όλο το 2011.
Κέρδος online 12/1/2012 17:34
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1645846&nt=103

archaeopteryx είπε...

H Vestas ζει και βασιλεύει και εάν μειώνει θέσεις εργασίας είναι γιατί είναι υποψήφια για εξαγορά από την Siemens (ή την GE)

Όταν κατεβάσει την ταμπέλα της από το κτίριο τη Σελμαν που έγινε Πειραιώς, θα πιώ μια ρετσίνα. Όταν φύγει και η Ζήμενς και η Ιμπερντρόλα, θα σφάξω αρνί.

spiral architect είπε...

Προφανώς όλοι μας θέλουμε να διασωθούν οι φάλαινες,
(αν και πιστεύω ότι περισσότερο κινδυνεύουν οι άνθρωποι από τους ανθρώπους παρά οι φάλαινες από τους ανθρώπους)
αλλά η κατάσταση πλέον εχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Με το να μου στήνεις μια νέα χρηματιστηριακή φούσκα, κερδίζουμε τίποτα, εγώ, εσύ, ο άνεργος, ο ανέστιος ... όλος ο κόσμος;

- Μοιράζεσαι μαζί μας τα τρελλά λεφτά σου;
- Γιατί πλουτίζεις, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείς φτώχεια με οικολογικό περιτύλιγμα;
- Τι να το κάνω αν βλέπω ένα ηλιακό πλοίο στο λιμάνι που δεν μπορώ να μπω μέσα γιατί δεν έχω λεφτά;
- Τι να το κάνω αν το σπίτι μου, δεν έχει ρεύμα επειδή αυτό ειναι τόσο ακριβό που δεν μπορώ να το πληρώσω, έστω και αν αυτό είναι 100% "πράσινο"΄;
- Να δουλέψω; Που; Ποιος θα αγοράσει το προϊόν του κόπου μου; Αφού έχετε φάει όλη τη "μαρίδα";
- Να δουλέψω στον "καρχαρία"; Μα αυτός δουλεύει στον αυτόματο με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό!

Ρε άμετε στο διάολο!

spiral architect είπε...

Ασχετο, αλλά έχει σχέση με την γκαιμπελική προπαγάνδα:
ΣΚΑΪ-Propaganda

Παρακαλώ διαβάστε την ανάρτηση του βρωμοκάναλου και πείτε μου, από που συμπεραίνεται ότι οι απεργοί πληρώνονται κανονικά!

Tα σχόλια που ακολουθούν τα αφήνω στη κρίση σας ...

Ανώνυμος είπε...

Αντί να παραπονιέστε γιατί δεν υπάρχει μια ελληνική αντίστοιχη Vestas, εύχεστε να κλείσει!!!

Στη κοσμάρα σας αυτό μπορεί να φαίνεται σωστο. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα όμως, μόνο στη χρεοκοπημένη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού αυτά λέγονται...

archaeopteryx είπε...

Φυσικά και εύχομαι να κλείσει. Προωθεί μία απάτη, σε βάρος ηλιθίων που την χαύουν.

Εμείς έχουμε άλλες απάτες, κυρίως σε βάρος δικών μας αλλά που και που σε βάρος ξένων. Πχ. Η απάτη με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι. Τα αιολικά είναι σαν αυτό:

http://www.antinews.gr/2010/03/15/37411/

Η απάτη έγκειται στο ότι δεν παράγουν σημαντικές ποσότητες ΧΡΗΣΙΜΟΥ ρεύματος, και υπάρχουν ΜΟΝΟ εάν επιδοτούνται (χωρίς να παράγουν) και όταν παράγουν, ψάχνουν για γειτονικά δίκτυα να ξεφορτωθούν τό πρόβλημα. Και ΔΕΝ σου κάνω πλάκα.

Το "ηλίθιοι" έγκειται στο ότι χαύεις εσύ και πολλοί άλλι ότι ο ουρανός γκρεμίζεται επειδή στο λένε παπαγααλάκια. Και επιτρέπεις σε αγράμματους περί τα ενργειακά (αλλά ειδικούς στο να ροκανίζουν επιδοτήσεις) να κάνουν ενεργειακή πολτική για σένα και τα παιδιά σου εάν έχεις.

Αν έχεις σύντομα επείγον ιατρικό περιστατικό (κτύπα ξύλο) φρόντισε να μπεις σε χειρουργείο που ηλεκτροδοτείται από αιολικά. Σε χάσαμε (κουνήσου από την θέση σου)

Δυστυχώς, και να φαλίρει η Βέστας, θα την πάρει η Ζήμενς. Αυτή δύσκολα φαλίρει. Αρα εκεί να πάς να γλύφεις.

Ανώνυμος είπε...

Αrchaeopteryx για να καταλάβουμε, τι προτείνεις; Να παραμείνουμε στο λιγνίτη;
Όχι στις ανεμογεννήτριες, όχι στα φωτοβολταϊκά, στα υδροηλεκτρικά, στα πυρηνικά; Σε ποιες μορφές ενέργειας αντιδράς; Ή μήπως αντιδράς στις επιδοτήσεις;

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 8:30

έχω γράψει 2-3 φορές τι θα πρότεινα εγώ:

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_7131.html

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html

Για ισχύ βάσης: Λιγνίτη, ή/και λιθάνθρακα, ή πυρηνικό (ναι ακόμα και μετά την Φουκουσίμα)

Τα ανθρακικά με φίλτρα, αποθειωτές κλπ. και σύγχρονη διαχείριση στερεών. Drax.

Με γνώμονα το κόστος και την συναισθηματική μας προσέγγιση των πραγμάτων δεν θα έβαζα τό πυρηνικό. Το 2000 θα το έβαζα. Σήμερα είμαστε μόνο για φτηνές λύσεις

Για ισχύ αιχμής: Υδροηλεκτικά και εισαγωγές

Εάν έπρεπε να βάλω αιολικά (εντολές) θα έβαζα μόνο κοντά σε υπάρχοντα (μεγάλα) υδορηλεκτρικά (για λίγη αντλησιοταμίευση) αλλά θα ήταν φτηνότερο να έχω +20,+30% σε μία λιγνιτική ή λιθανθρακική μονάδα και να χρησιμοποιώ την ισχύ βάσης για αιχμή (με αντλησιοταμίευση).

Δεν θα έλεγα όχι σε αέριο για ισχύ αιχμής, αλλά το αέριο, μέχρι να έχουμε εμείς (εάν), έχει σοβαρό πολιτικό ρίσκο (να το κόψουν).

Θα διασυνέδεα τα μη διασυνδεδεμένα για καλύτερη χρήση της ισχύος βάσης.

Τα αιολικά και τα φ/β, μόνο για όποιον θέλει να τα πληρώνει και να τα βλέπει. Τα αιολικά βασικά ΔΕΝ παράγουν χρήσιμο ρεύμα (δεν γλυτώνουν καύσιμα) και τα φ//β είναι ακόμα πανάκριβα, αλλά τεχνικά όχι τόσο ηλίθια γιατί τουλάχιστον παράγουν σε ώρες αιχμής. Αλλά για πολύ πλούσιους. Στο 1/3 της τιμής, θα έβαζα φ/β.

Τσάμπα να μου τα έδιναν δεν θα έβαζα αιολικά (εκτός για να αλέθω αλέυρι ή να τρομπάρω νερό). ΔΕΝ θα έφτιαχνα τεχνητές αντλησιοταμιέυσεις. Πολλά λεφτά και ακαταστασίες.

Θα έλεγα "νάϊν" στον όποιο φόρο άνθρακα (θεωρώ ξεφτίλες τους πολτικούς που σαν κατουρημένοι δεν το κάνουν. Θα έλεγα "νάϊν" σε υποχρεωτικές ΑΠΕ (Το ΔΝΤ τις κόβει σε Πορτογαλία και Ισπανία, ενώ εδώ...)

Θεωρώ την ΔΕΗ εταιρία ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, είτε ανήκει στο Δημόσιο είτε σε ιδιώτες.

Θεωρώ την δήθεν απελευθέρωση μεγάλη κοροϊδία (από νεοφλιλεύθερης σκοπιάς, που δεν απέχει περιέργως από την αριστερή σκοπιά).

Θεωρώ ότι η ΡΑΕ πρέπει να είναι πράγματι Ρυθμιστική και όχι τέως ή νυν ή μελλοντικοί υπάλληλοι χωματουργών. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και σοβαρή Βουλή, που μας πάει σε άλλα.

Βιομάζες, γεωθερμίες, ΣΥΘΗΑ κλπ είναι εξειδικευμένα και περιορισμένουν αντικειμένου.


Γενικά είμαι κατά των επιδοτήσεων, αλλά εάν επιδοτούσα κάτι θα ήταν για κάτι που παράγει, όχι κάτι που δεν παράγει. Ένα επιδοτουμενο πυρηνικό 1.500 MW παράγει πολύ και απρόσκοπτο ρεύμα για 40 χρόνια με διαθεσιμότητα 95+%. 3.000 επιδοτούμενα αιολικά, έχουν MW προς MW ίδιο αρχικό κόστος, και διαθεσιμότητα 20-25%. Δύο μή επιδοτούμενα λιθανθρακικά (με φίλτρα κλπ) θα ήταν φτηνότερα.

Εάν δεν είμαι σαφής, ελεύθερα, ρωτάς.

archaeopteryx είπε...

αν και τα έχω ξαναπεί όλα αυτά, με την άδειά σου, θα αναρτήσω το ερώτημά σου και την απάντησή μου (χωρίς ορθογραφικά). Οι ανακεφαλαιώσεις δεν κάνουν κακό.

Θα έφτιαχνα και άλλα (μεγάλα) Υ/Η εάν έχουμε χώρους και νερά. ΔΕΝ θα έκανα γεωτρήσεις για να έχω νερά. Τρέλα. Αυτοκτονία.