Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΔΝΤ: Η στάση πληρωμών δεν έβλαψε ποτέ κανέναν


http://politika-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_4901.html

Και στα χάλια που είμαστε δεν θα χειροτερέψει πολύ την κατάσταση, ιδίως εάν οι φωστήρες που μάς κυβερνούν έχουν προετοιμαστεί. Εάν δεν έχουν προετοιμαστεί, από τον Νοέμβριο του '11 -- άσε τον Απρίλιο του '10, θα γίνω ένας από αυτούς που θα μιλάει για εσχάτη προδοσία.  Η μακακία συγχωρείται μόνο για τα πρώτα δύο χρόνια.

Περί ανάγκης προετοιμασίας έχει γράψει και ο Σκαπέρδας (που με κάποια ανακούφιση βλέπω ότι τον διαβάζετε ακόμη) και θα σας πει οποιοσδήποτε μη κάφρος τραπεζοϋπάλληλος.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

... ή αλλιώς:
"Η μάνα του Χοσέ δεν έκλαψε ποτέ"
(σύνθημα των απανταχού τζογαδόρων)

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε το καταλάβαιναν αυτό στην ΝΔ. Από τον Νοέμβριο η ΝΔ είναι η άλλη, η παλιά, και με την Ντόρα να δούμε ποιοί θα απομείνουν. Μόνο η τρομοκρατία του κοσμάκη τους σώζει.

Ανώνυμος είπε...

η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλος ΓΑΠ μας βρήκε...."Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει το "Ελντοράντο" των ΑΠΕ"
Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, την παραμονή της επίσκεψής του στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Ενώ εξέφρασε την επιθυμία για σύσφιξη των σχέσεών της χώρας με το νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, που επιθυμεί περισσότερη.....
ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα.

«Ο πρώτος λόγος που κάνω αυτό το ταξίδι σε Παρίσι και Βερολίνο είναι γιατί θέλουμε οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, να δουν τι πρεσβεύουμε, αφού η αντίληψη που έχει η Ευρώπη για εμάς δεν έχει σχέση με τα θέλω μας», ανέφερε.

Επιπλέον τόνισε ότι, δεν θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους ενώ θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις τύπου και στις 2 χώρες ώστε να γίνει το μήνυμα του κόμματός του αντιληπτό στο ευρύ κοινό.

Εν συνεχεία επανέλαβε τον ισχυρισμό του, ότι οι όροι του προγράμματος διάσωσης της χώρας αποτελούν πια ένα «νεκρό γράμμα», ενώ σημείωσε ότι εάν εκλεγεί θα αναζητήσει ένα νέο μίγμα πολιτικής για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

«Ναι θέλουμε την ευρωπαϊκή υποστήριξη και χρηματοδότηση, αλλά δεν θέλουμε να πάνε χαμένα τα χρήματα των φορολογούμενων», ανέφερε. Επιπλέον πρόσθεσε ότι, οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν πως οι 2 διασώσεις της χώρας πήγαν στα «σκουπίδια», σε ένα απύθμενο βαρέλι. «Αν αυτό συνεχιστεί θα χρειαστούμε και τρίτο πακέτο σε λίγους μήνες», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι, θα πρέπει η χώρα να ξέρει ότι σε 2-3 χρόνια θα ξεφύγει η χώρα από την σημερινή κρίση, θα έχει ανάπτυξη και θα μπορεί να ξεπληρώνει τα χρήματα που της δάνεισαν. «Αυτό δεν θα συμβεί εάν συνεχιστεί το σημερινό πρόγραμμα», εκτίμησε.

Εν τω μεταξύ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα, «αγωνιζόμαστε για την κοινωνική συνοχή, ίσως είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρώπη», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τσίπρα, η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, που θα μπορούσε να γίνει ένα «Ελντοράντο» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Η πραγματική ασθενής δεν είναι η Ελλάδα, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ώστε να αλλάξουμε την θεραπεία της».

Το πρακτορείο κάνει μάλιστα αναφορά και τα γραφεία του κόμματος στα οποία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε ένα άθλιο, παλιό κτίριο σε μια κακόφημη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας και δεν δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για την έδρα μιας ομάδας έτοιμης να κυβερνήσει την χώρα.
Με πληροφορίες από το capital..

archaeopteryx είπε...

Τώρα, τώρα, του φτιάχνω το καπελάκι του!...