Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αντώνη Σαμαρά, είναι λάθος, λάθος, λάθος, να σπάσεις την ΔΕΗ σε φέτες


Είναι λάθος αυτό που γίνεται με την δήθεν "αξιοποίηση" της "Δημόσιας" περιουσίας...  Είναι όσο λάθος όσο η εκχώρηση εμπορικών προνομιών σε Ενετούς και Γενουάτες στα τελευταία του Βυζαντίου. Ούτε τότε έσωσαν τίποτε, ούτε τώρα θα σώσουν τίποτε. Θα μας κάνουν απλά πιο φτωχούς υπηρέτες, δουλοπάροικους στην χώρα που μεγαλώσαμε.

Όσοι από εσάς θυμάστε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα θυμάστε ότι και τότε έγιναν "ιδιωτικοποιήσεις".  Κάτι μικρομάγαζα πήγαν στον έναν ή στον άλλον και ή ξεχάστηκαν ή χάθηκαν, ή υπάρχουν σε κάποια μορφή.  Όποιος έχει απορίες, να με ρωτήσει... ΜΙΑ ήταν η ιδιωτικοποίηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:  H ΑΓΕΤ Ηρακλής, που μέσω "μάρκα μ' έκαψες Καστελστρούτσι", βρέθηκε στην Lafarge. Εν όψει "έργων" λίγα χρόνια αργότερα, σιγά μην άφηνε η "Ευρώπη" να πάει χαμένος ο λουφές... Μειώθηκε η τιμή του τσιμέντου στην Ελλάδα;  Ούτε για αστείο. Ολιγοπώλιο ήταν, ολιγοπώλιο παρέμεινε, ας ρίξει κάποιος μια ματιά πόσο έκανε το τσιμέντο μέσα και και πόσο έξω. Απλά αντί να το ροκανίζουν οι Πασόκοι που το κληρονόμησαν ή το βούτηξαν από τον Τσάτσο (ή το είχε φάει ο Εθνάρχης και αυτό... δεν θυμάμαι, δεν έχει σημασία) το έφαγε η Lafarge. Τότε υπήρχε και το ελαφρυντικό να σωθεί τουλάχιστον ο Τιτάνας... Που σήμερα, πόσο τα % της ύπαρξής του είναι στην Ελλάδα;

Μετά φαγώθηκε ο ΟΤΕ, να' ναι καλά οι βρωμύλοι που τον διοίκησαν λες και ήταν κληρονομικός Ο.Τ.Α. Λες και όλη αυτή η λέρα ήταν βαλτή, έρεισμα για να θέλω και εγώ να φύγει... Και έφυγε ο ΟΤΕ, όχι από την Πασοκική μετοχοποίηση, αλλά από την νυχτερινή συναλλαγή του 20%, επί ΝΔ, που δεν μεσολάβησε κάποιος Παντσαβόλτα, αλλά η ...Μαρφίν. Τουλάχιστον δεν ...πέθανε κανείς, όπως στην ΑΓΕΤ...

Τώρα η ΔΕΗ... Εάν δεν είχαμε ΔΕΗ, θα έπρεπε να φτιάξουμε ΔΕΗ. Εάν η ΔΕΗ ήταν κατακερματισμένη σε μικρομάγαζα, θα έπρεπε να την συνενώσουμε, για να έχει ικανό μέγεθος να αντλήσει κεφάλαια, και να επιζήσει.  Αντ' αυτού, σαλαμάκια, σε κακομοίρηδες, αλλά με πολιτικό "λέγειν και ψήνειν και ...νομοθετείν". Και ποια είναι η δικαιολογία;  1) Λέει η ...Ε.Ε., τρομάρα της την είδαμε και στα άλλα δύο, και στην ΟΑ... Απατεωνίσκοι κονδυλοφόροι στην υπηρεσία των Γερμανογάλλων, 2) οι κακοί συνδικαλιστές... οι συνδικαλιστές που άγονται και φέρονται από εμπόρους κλιματιστικών και αυτοκινήτων και κοινούς νταβατζήδες και 3) οι νταβατζήδες που βλέπουν ευκαιρία για μία γρήγορη τράμπα... Παντσαβόλτες...

Αντώνη Σαμαρά, είναι λάθος, λάθος, λάθος, να σπάσεις την ΔΕΗ σε φέτες. H EDF είναι κολοσσός. Η RWE, ή, όποιος άλλος ξένος κουνιέται, επίσης. Ο Νόμος περί Ανωνύμων Εταιριών σε καλύπτει. Δώσε, χάρισε, το 100% των μετοχών που έχει το Δημόσιο στο κονσόρτιουμ των διαπλεκομένων, άστους να βάλουν διοίκηση, κράτα μία χρυσή μετοχή να τους πετάξεις έξω εάν κάνουν φουστιές (αν πάνε να το παίξουν Παντσαβόλτα ή Μαρφίν), κι αν σου πει τίποτα η "Ε.Ε." να τους πεις ότι η ΔΕΗ ανήκει στα 10 εκατομμύρια καταναλωτές και τέλος.

Και εγώ καλοί μου άνθρωποι, δεν είμαι αριστερός. Είμαι λίγο δεξiότερα του Τσέγκις Χαν, εκεί περί τον Adam Smith.    Έτσι, για να μην έχουμε αμφιβολίες...

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

9 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Αρχαίε πολύ φοβάμαι ότι δε θα βγάλεις άκρη όσο και να φωνάζεις. Ο άνθρωπος εκτελεί συμβόλαιο. Φάνηκε και με τις προγραμματικές και με τις επιλογές των προσώπων για τη νέα κυβέρνηση. Θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους. Όσο πιο γρήγορα πέσουν τόσο καλύτερα αλλά το θέμα είναι ποιος θα τους διαδεχτεί. Ο Τσίπρας είναι στον κόσμο του και ο άλλος συντηρητικός πόλος δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη.

spiral architect είπε...

Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. ... μπλα, μπλα, μπλα!

archaeopteryx είπε...

αα... δεν περιμένω να βγάλω άκρη, αλλά εξακολουθεί να είναι ΛΑΘΟΣ το σπασιμο της ΔΕΗ. Αν δηλαδή σκέφτεσαι τα Ελλληνικά συμφέροντα.

Όσο διαρθρωτική αλλαγή ήταν η πώληση της ΑΓΕΤ στο καρτέλ... αρκετά χειρότερη η περίπτωση της ΔΕΗ.

Professor Moriarty είπε...

Μια και είπες για Lafarge, κοίτα εδώ να δεις την σημειολογία:

http://www.lafarge.gr/wps/portal/gr/el/6_3_2-Fighting_Climate_Change

Το αστείο είναι ότι παραδίπλα εξηγούν ότι τσιμέντο χωρίς CO2.... δεν! Χα—χαα!

Προσκυνάνε όμως όλοι στην νέα ιδεολογία. Έχω σχολιάσει και παλιότερα ότι οι υποχρεωτική αναφορά στην (αόριστη) “κλιματική αλλαγή” και στην (ανοησία) της “αειφόρου αναπτύξεως” μου θυμίζει έντονα την υποχρεωτική αναφορά στην ιδεολογία του μαρξισμού-λενινισμού στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία.

Και μιά και τόφερε η κουβέντα, δεν ξέρω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, αλλά η βουλευτής του κα Καφαντάρη την Κυριακή στη βουλή μίλησε αποκλειστικά για “κλιματική αλλαγή” και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της με επιχειρήματα επιεικώς γελοία. Και βέβαια δεν είναι “κομμουνιστές που θα μας πάρουν τα σπίτια”, είναι κάτι χειρότερο. Θα κάνουν την χώρα Ελντοράντο των εμπόρων ΑΠΕ. Κάθε βουνό και ανεμογεννήτρια, κάθε κάμπος και φωτοβολταϊκά. Και τα σπίτια, όταν θάχουν ηλεκτρική ενέργεια, δε θάχουν να τη πληρώσουν.

Ανατολή είπε...

Κρανίου τόπος η Κρήτη με τις ΒΑΠΕ:
http://www.epam-hellas.gr/ethnika/860

spiral architect είπε...

Η ΔΕΗ ήδη είναι σπασμένη σε κομμάτια:
- ΔΕΗ μητρική
- ΔΕΗ Ανανεώσιμες
- ΑΔΜΗΕ
- ΛΑΓΗΕ
- ΔΕΔΔΗΕ

Είναι έτσι η ΕdF; Όχι βέβαια!
Είναι "απελευθερωμένη" η Η.Ε. στη Γαλλία; Όχι βέβαια!

spiral architect είπε...

Δεν θα έχουμε ρεύμα;
Χα, χα, δεν θα έχουμε σπίτια για να μείνουμε!
Σύνθημα γραμμένο σε παγκάκι:
“Μην καταστρέφετε τα παγκάκια. Θα είναι τα μελλοντικά μας σπίτια.”
Κύριε Κ(λ)αμίνη, κύριε (σκουλαρικο)Μπουτάρη κλπ (βλαχο)δήμαρχοι της περιφέρειας φιτάξτε παγκάκια.

Χορστ Reichεμπαχ:
“Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας είναι να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές σtο καθεστώς των πλατειών.”

O σκληρός Απρίλης του 2013

spiral architect είπε...

Ισως θα ήταν καλό να χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους των μαθηματικών επιπέδου τρίτης δημοτικού -και μπορεί να λέω και πολύ. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδα είναι 300φεύγα δις. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις με το ζόρι θα αγγίξουν τα 20 δις.
Πώς είναι δυνατόν να μας σερβίρουν τις ιδιωτικοποιήσεις σαν την θεόσταλτη λύση για την αποπληρωμή του χρέους; Άλλα μαθηματικά έμαθαν αυτοί; Άλλες αριθμητικές πράξεις κάνουν στα εξελόφυλλα τους οι ληστές με τα λευκά κολλάρα; Μήπως ο στόχος που εξυπηρετούν οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι τελικά η αποπληρωμή του χρέους, αλλά άλλος; Μωρέ λες; Μήπως άραγε, τώρα που η κρίση απειλεί να μειωθούν τα κέρδη των απρόσωπων αγορών και των αρπακτικών που αυτές εξυπηρετούν, κάποιοι επιμένουν να επωφεληθούν αγοράζοντας δημόσιο πλούτο Χ αξίας, πληρώνοντας Χ πεντηκοστά, άλλως πως πενταροδεκάρες (πήνατς που λένε και στο χωριό μου), τον οποίο θα εκμεταλλευτούν και θα ξεζουμίσουν, ενώ θα ξεφτιλίσουν την παρεχόμενη υπηρεσία και πιθανά, όταν πια δεν θα τους είναι επικερδής αυτός ο δημόσιος πλούτος, θα καλέσουν και πάλι το κράτος να πληρώσει τα σπασμένα;
Εν τω μεταξύ, πολύς κόσμος θα έχει ψοφήσει σαν το σκυλί στ’αμπέλι γιατί δεν θα επαρκούν οι κλίνες, τα φάρμακα, τα εφόδια στα νοσοκομεία, άλλος τόσος κόσμος θα έχει ψοφήσει δουλεύοντας γιατί δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ, ποιος ξέρει πόσος κόσμος θα λάβει ελλιπή εκπαίδευση καθώς αυτή θα έχει καταστεί είδος πολυτελείας για όσους έχουν να τα σκάνε -το προσδόκιμό ζωής όλων θα έχει πέσει κατά καμιά δεκαετία και ο 19ος αιώνας θα είναι πάλι εδώ.

Χαρίστε τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ εταιρείες νερού και τα νοσοκομεία που "υπολειτουργούν".
Χαρίστε τα όλα!
Άλλωστε δικά σας είναι;

10 Ιουλίου 2012 10:17 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.dimokratianews.gr/content/8224/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%C2%AB%CE%BA%CF%89%CE%BC%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%82