Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι Αμερικανοί δεν πολυπιστεύουν σε Ανθρωπογενή Θερμοκήπια (και λίγα "δια ταύτα")


http://www.realclearenergy.org/charticles/2015/06/03/not_half_of_americans_believe_humans_are_responsible_for_warming_108509.html

Έρευνα έδειξε ότι ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι υπάρχει "Κλιματική Αλλαγή", λιγότερο από τους μισούς πιστεύουν ότι αυτή η Κλιματική Αλλαγή είναι ανθρωπογενής.  Οι πιστοί είναι σε Πολιτείες που είναι ...Ευρωσοσιαλιστές ("Δημοκρατικούς" τους λένε).  Επίσης λιγότεροι ακόμα πιστεύουν τα περί "καθολικής συμφωνίας την επιστημόνων".  Δεν πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι άμεσο, αλλά "μελλοντικό". Η πλειοψηφία στηρίζει τις ΑΠΕ και τον περιορισμό των εκπομπών, αλλά λίγοι στηρίζουν τον φόρο άνθρακα.

Αυτά, μετά 10-15 χρόνια εντατικής προπαγάνδας.

Υπάρχουν τρεις πτυχές:  1) Η αλήθεια, 2) η σκοπιμότητα και 3) το δια ταύτα.

1) Η αλήθεια είναι κάτι ...υποκειμενικό όταν μπλέκεται πολιτική, γεωπολιτική, συμφέροντα κλπ, σε περίεργους καιρούς ύφεσης και μεταψυχροπολεμικών, ή προψυχροπολεμικών καταστάσεων. Η αλήθεια, νομίζω εγώ, είναι ότι (α) το Κλίμα αλλάζει όσο υπάρχει ο Πλανήτης Γη, δηλαδή εδώ και 4,5 δις χρόνια, (β) οι παράγοντες που επηρεάζουν το Κλίμα είναι πολλοί και μη ανθρωπογενείς, να μην τα ξαναλέμε. Ναι, σίγουρα υπάρχει σχέση μεταξύ "ζωής στην Γη" και του Κλίματος, αλλά και εκεί, το ανθρωπογενές είναι τάξεις μεγέθους μικρότερο από τα ...κυανοβακτήρια.  (γ) Εάν η λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή έχει σχέση με αυξημένο ανθρωπογενές CO2, οι ενδείξεις είναι ότι αυξημένο CO2 μάλλον έχει θετικές συνέπειες στην Γη, και, ιστορικά, η αύξηση του ατμοσφαιρικού CO2 έπεται (εδώ, εδώ, και εδώ) αυξήσεων της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.  (δ) Εάν η λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή έχει σχέση με ανθρωπογενές CO2, το μόνο που μειώνει το ανθρωπογενές CO2 είναι η ύφεση, δηλαδή η καταστολή της ζήτησης, η υπανάπτυξη, κατά προτίμηση η υπανάπτυξη των ...άλλων. Και, (ε) επιδοτούμενες αρλούμπες όπως οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για κανένα CO2, μόνο που .

2) Η σκοπιμότητα.  Μα την είπα στο (ε), παραπάνω:  Ακριβαίνοντας το ρεύμα συνεπάγεται ύφεση και καταστολή ζήτησης σε στοχευμένα θυμάτα, ηλίθιους, και (ελπίζουν οι πονηροί) σε ...Κινέζους και Ινδούς, με το αζημίωτο για 2-3 που προωθούν το παραμύθι.  Εμείς είμαστε ηλίθιοι που κατά καιρούς ενοχλούμε, αλλά έχουμε και εύκολα λαδωνόμενους πολιτικούς και "επιχειρηματίες" που δουλεύουν για πονηρούς.

3) Το "δια ταύτα" δεν το ξέρω. Δεν είμαστε εμείς το αντικείμενο της Κλιματολαγνείας. Η Κλιματολαγνεία αποσκοπεί στην παγκόσμια καταστολή της ζήτησης, στοχευμένα, να μαζέψουμε αυτούς που παραμεγάλωσαν, να κόψουμε τα εύκολα λεφτά στους ...κακούς, και τέτοια, εντελώς γεωπολιτικά.  Εμείς πάμε για διάλυση, που ξεκίνησε με την μεταπολίτευση και ολοκληρώνεται με την "Ευρώπη". Η "Ευρωπαϊκή" εκδοχή της διάλυσής μας δεν συμφέρει την Αμερική (δηλαδή μην τρελαθούμε, έγινε χαμός στην Γιουγκοσλαβία, γίνεται χαμός στην Ουκρανία, και οι Γερμανοί αρνούνται να διαγράψουν δάνεια που έδωσαν, λαδώνοντας και εκβιάζοντας για να ψωνίζουμε Γερμανικές εξαγωγές. 

Όχι, δεν υπάρχει συνωμοσία.  3-4 ντόπιοι μαυραγορίτες παίρνουν ποσοστά για να βοηθήσουν τις Γερμανικές εξαγωγές, και να υποκαταστήσουν συμβατικά δάνεια, με εξωλογιστικά, αναγκαστικά δάνεια. Το γεωπολιτικά ασύμβατο είναι ότι οι μαυραγορίτες ελπίζουν σε Ρώσικο αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: