Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται για την Deutsche Aeolia και τους ντόπιους μεσάζοντες


Δόθηκε (ή δώθηκε) το "Πράσινο Φως" στα αιολικά του Γρίσιν και λοιπών παρασίτων  

Το παρασκήνιο με αφήνει αδιάφορο. Όχι, όχι, κανείς δεν τα έχει πιάσει. Αλλά με ενδιαφέρει η ουσία.

1. Τα 16 αιολικά μεγαβάτ δεν είναι ούτε 1,6 πραγματικά μεγαβάτ. (Το έχει πει ο ΑΔΜΗΕ και το 10% σε άλλες χώρες είναι από 2% έως 8%, αλλά λεπτομέρειες). 

2.  Θα μας κοστίσουν 25 εκατομμύρια που θα αποπληρώνουμε από περαιτέρω αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ με περίπου 3-4 εκατομμύρια τον χρόνο, στον λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ.

3.  Όχι, δεν θα εξοικονομούν λιγνίτη, αλλά θα αυξήσουν την πίεση για αέριο και για εισαγωγές.  Ούτε θα μειώνουν κάποιο ρύπο, πραγματικό ή πλασματικό (δλδ CO2).  Όλα τα αιολικά (και όλες οι ΑΠΕ) της Γερμανίας δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2.

4.  Η Ντόϋτσε Μπανκ, θα αποκτήσει άλλο ένα "περιουσιακό στοιχείο" (τα δάνεια είναι "περιουσιακά στοιχεία" των Τραπεζών.  Ο Γερμανός κατασκευαστής θα πουλήσει αιολικά και σχετικά (80% όλων των ΑΠΕ που κατασκευάζονται στην Γερμανία, εξάγονται). Οι Κοκκαλογκρίσιν θα βγάλουν το ποσοστό τους, μπαμ-μπαμ.

5. Το μέρος που θα μπουν στην Αρκαδία θα γίνει μόνιμος σκουπιδότοπος, εκεί που θα μπουν, εκεί θα σαπίσουν. Ο Κόκκαλης, ο Γκρίσιν και οι λοιποί, θα έχουν πάει στον άλλο κόσμο ως τότε (σε περ΄'ιπου 20 χρόνια), δεν τους πειράζει.

6.  Αυτό το "πάρκο" και τα υπόλοιπα "πάρκα", δεν είναι "επένδυση". Είναι αναγκαστικό δάνειο, που το αποπληρώνουμε πιο ανελαστικά από ότι τα σημερινά δάνεια, αφού είναι μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

7.  Ο Παναγιωτάκης έχει πει πρόσφατα την αλήθεια, ότι δηλαδή το δίκτυο δεν αντέχει πάνω από 10% τυχαίο ρεύμα.  Μόνο που είναι και αυτός ...αρχαιοπτέρυγας, και δεν έχει καταλάβει την βρωμιά που παίζεται σε βάρος μας. Θα βάλουμε καλώδια κατά μήκος της Ελλάδας, στο όνομα κάποιας διασύνδεσης, και όπου περνάνε αυτά τα καλώδια, θα έχουμε όσο τυχαίο ρεύμα αντέχουν αυτά τα καλώδια. Φυσικά, το τυχαίο αυτό ρεύμα θα απορρίπτεται σε γείτονες. Φυσικά θα πρέπει να φροντίσουμε για εφεδρείες, στρεφόμενη αδράνεια κλπ. Πουλάνε και τέτοια οι Γερμανοί.  Και καλώδια, φυσικά (ή τις πρώτες ύλες τους).

Το απόκομμα μου το έστειλε ο Π-Π, κι άν το προτιμάτε σε εικόνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: