Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Φραγμοί στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας για να μπλοκάρουν το ανεπιθύμητο αιολικό ρεύμα (που θα προκαλούσε μπλακ-άουτ)


1) Το Πρόβλημα (έχει γραφτεί από τουλάχιστον το 2012) και το έχω μεταφέρει κατ΄ επανάληψη, και πολύ πιο εύγλωττα ο greeklignite: Η Γερμανία εξάγει το αιολικό της πρόβλημα και οι Ευρωπαίοι πληρώνουμε.

BloombergGermany is dumping electricity on its unwilling neighbors and by wintertime the feud should come to a head. Central and Eastern European countries are moving to disconnect their power lines from Germany’s during the windiest days. That’s when they get flooded with energy, echoing struggles seen from China to Texas over accommodating the world’s 200,000 windmills.  Τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν, τα αιολικά ψάχνουν για γείτονες για να απορρίψουν το "στοχαστικό" (κουτουρού) τους ρεύμα. Από την Κίνα μέχρι το Τέξας.  Η "έγχυση" αιολικών μεγαβατωρών είναι ο τρόπος με τον οποίο πληρώνονται αυτοί οι ΑΠΕτεώνες, αλλά οι αιολικές μεγαβατώρες καλύτερα να έλειπαν!


2) Η Αντιμετώπιση του Προβλήματος
http://www.finanzen.net/nachricht/aktien/Tschechien-baut-Sperre-gegen-deutschen-Oekostrom-4367421  Η Τσεχία βάζει φραγμούς στο Γερμανικό Πράσινο ρεύμα:  Εγκαθιστά μετασχηματιστές στα σύνορα που θα μπλοκάρουν το ανεπιθύμητο αιολικό ρεύμα από την Γερμανία (ανακοίνωσε ο Τσέχικος "ΑΔΜΗΕ"). Το κόστος θα είναι 72 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτή η λύση είναι φθηνότερη από μπλακάουτ.

3) Ο Προμηθευτής της Αντιμετώπισης του Προβλήματος
http://www.energy.siemens.com/hq/en/power-transmission/transformers/phase-shifiting-transformers/phase-shifting-transformers.htm.  Όλα τα φτιάχνουμε, όλα τα πουλάμε...  Ευκαιρία να μάθουμε κάτι για "Μετασχηματιστές Μετατόπισης Φάσης" (βρε παιδί μου, ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ρημάδι μάθημα electrical power engineering, δεν ήταν της μόδας...)  Και τουρμπίνες για σταθεροποίηση δικτύων φτιάχνουμε... Όχι, όχι, δεν δημιουργώ προβλήματα για να τα λύνω...

Να θυμίσω το καλώδιο Ελλάδας-Ιταλίας που βγήκε νοκ-άουτ (βασικά για να μπλοκάρει απορρίψεις τυχαίου ρεύματος από την Ελλάδα στην Ιταλία; η Iταλική αγορά δέχεται και αυτή, όπως και η ελληνική εξάλλου, μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με προφανείς επιπτώσεις στη λειτουργία των μονάδων που είναι συνδεμένες με το σύστημα.

Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα, δεν είναι "ηλεκτροδότηση" και είναι ασύμβατο με, και βλαπτικό στην ηλεκτροδότηση. Όσοι έχουν αιολικό ρεύμα, κάπου ψάχνουν να το διοχετεύσουν, για να το ξεφορτωθούν. Οι Δανοί, πχ, στα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας... Που όμως τα θέλουν και οι Άγγλοι και οι Γερμανοί... Οι Τσέχοι αγοράζουν ...φραγμούς. Οι Ιταλοί κόβουν το καλώδιο. Τι δεν καταλαβαίνετε?  Η περιβόητη "φέρουσα ικανότητα" που παπαγαλίζουν περιφερειάρχες, λαμόγια και, φυσικά οι ΑΠΕτζήδες δεν είναι παρά "πόσα αιολικά μπορούμε να χώσουμε μέχρι να καεί το δίκτυο".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καταιγισμός διαφημίσεων του "είρωνα"... στα "μέσα" έχει σχέση με την πρεμούρα της ΕΕ να απελευθερώσει την ηλεκτρική ενέργεια;

Τι εστί "είρων"... και σε τι τιμές πουλάει το ρεύμα που παράγει από φ/α;

archaeopteryx είπε...

100-120?? Με ΑΔΙ ή χωρίς ΑΔΙ? Αληθεύει ότι "εξάγουμε" το ρεύμα από αέριο λόγω ύφεσης?

Professor Moriarty είπε...

(Ηλεκτρο)σόκ ήταν για μένα η είδηση ότι ζήτησαν από την Ελλάδα (οι “θεσμοί”) να αυξήσει τον ΦΠΑ στην ενέργεια κατά 10 μονάδες!!! Μήπως θεωρούν ότι η ηλ. ενέργεια στην Ελλάδα είναι φτηνή γιατί δεν έφτασε (ακόμη) σε επίπεδα Δανίας και Γερμανίας; Μα, αν από την άλλη, απαιτούν να έχει Ελλάδα μισθούς Βουλγαρίας, δεν θα δικαιούνταν να έχει και τιμές Βουλγαρίας στην ενέργεια? Δηλαδή όσον αφορά στους μισθούς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως νοτιοβαλκανική χώρα, και ως προς τις τιμές ενέργειας ως βορειοευρωπαϊκή! Και υποτίθεται ότι οι προτεινόμενες “μεταρρυθμίσεις” αποσκοπούν (δήθεν) στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η μόνη απάντηση σε αυτόν τον εμπαιγμό οφείλει να είναι η άμεση αναστολή εγκατάστασης νέων αιολικών, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, η σταδιακή κατάργηση των ταριφών, και η αναθεώρηση του ενεργειακού μοντέλου. Ώστε οι τιμές της ενέργειας να σταθεροποιηθούν και ύστερα να αρχίσουν να πέφτουν. Αυτό όντως είναι μεταρρύθμιση, και αυτό να τους παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση του blackmail group.