Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάχνουμε Κόμμα Ορθών Φλωρελευθέρων (αλλά το Κλίμα τους αγνοεί)


Τώρα που το περίεργο συνοθύλευμα "πολιτικά ορθών απόψεων" έχει άποψη για το κλίμα, τι να κάνω, δεν έχω επιλογή....  Η παραπάνω εικόνα είναι από εδώ και δείχνει ότι τώρα κάνει πιο κρύο από ότι τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια (αν και πριν 450 εκατομμύρια χρόνια έκανε ίσως πιο κρύο).  Δείχνει επίσης ότι είμαστε σε "ψυχρή" περίοδο (στην κλίμακα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών).  Το παρακάτω άρθρο, φαινομενικά άσχετο, αναφέρεται σε πολιτικά των ΗΠΑ:

Dec 2105 http://www.weeklystandard.com/the-democrats-boutique-issues/article/1070593

Ο απερχόμενος "Δημοκρατικός" (δλδ όχι Ρεπουμπλικάνος) Ομπάμα και το κόμμα των Δημοκρατικών έχουν το θέμα σε πρώτο πλάνο. Ο Ομπάμα έφτασε μέχρι να λέει ότι έχει σχέση με την ...τρομοκρατία.  Οι Δημοκρατικοί έχουν βρει θέμα να ...συσπειρωθούν. Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο λένε ότι το θέμα είναι ασήμαντο στα μάτια του κόσμου. Και το ερώτημα, εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ του 2016, παραμένει:  "γιατί τόση πρεμούρα"?

Ένας [περιθωριακός] υποψήφιος το έχει κάνει μείζον θέμα.  Μϊα εξήγηση είναι ότι οι λεγόμενοι "οικολόγοι" έχουν γίνει μία συμπαγής ομάδα πολιτικής πίεσης, μία από τις ομάδες που φτιάχνουν το κόμμα των Δημοκρατικών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συνδικάτα, τις φεμινίστριες, τους "διανοούμενους", τα συμβατικά ΜΜΕ, τους πλούσιους "προοδευτικούς", τους ομοφυλόφιλους...  Και έχουν ασπαστεί την Ισλαμοφοβία, την αγάπη για Σύριους πρόσφυγες, τους LGBT (λεσβίες, αδερφές, bisexual και τραβεστί) και πιο σημαντικό, μεγαλύτερο ρόλο για την Κυβέρνηση και υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους.

Το θέμα της "παγκόσμιας θέρμανσης" είναι ένα παράδειγμα της ενασχόλησης αυτής της ομάδας με τα επουσιώδη.

Αυτή ήταν η ελεύθερη μετάφραση των απόψεων ενός συντηρητικού Αμερικανικού περιοδικού.

"Democrats will try to use it," says Skelley, "but as a broad issue that will decide the election, or play a role in deciding the election, that seems unlikely." The Paris talks could figure into the calculus, however, says Mr. Feinberg (η περίπου ίδια άποψη σε πιο ουδέτερη δημοσίευση)

Αυτό που κυριολεκτικά με κουφαίνει είναι ότι στην Ελλάδα του 2015, που έχει κάπως πιο ...άμεσα και πιεστικά προβλήματα από την Αμερική, φαίνεται να υπάρχει το ίδιο μοντέλο δημιουργίας πολιτικής τάσης που προβάλει και ασχολείται με επουσιώδη. Αμφιβάλω εάν τα προβλήματά μας είναι τα δικαιώματα των τραβεστί, ή το δικαίωμά τους να έχουν παιδιά -- πολύ σοβαρό θέμα, σίγουρα (την δεκαετία του 1960, το ανέκδοτο ήταν ότι εάν έκανες παιδί παρά φύσιν κέρδιζες 1 εκατομμύριο δολάρια), σε ίδια μοίρα με σκοταδιστικές θεωρίες περί τέλους του κόσμου λόγω θέρμανσης (ή είναι ψύξης?), από επαγγελματίες ακτιβιστές (άνεργους τύπους που τριγυρνάνε ΜΚΟ για ξεροκόμματα και βήμα να λένε αρλούμπες), με κουστωδία από κομμάτια της λεγόμενης "καλής κοινωνίας" μόνο ο Φρόϋντ μπορεί να εξηγήσει αυτό το φαινόμενο), και όλοι μαζί βαυκαλίζονται και κλαψουρίζουν παρακαλώντας για μεγαλύτερη φορολογία (προφανώς θέλουν παροχές!), περισσότερες ΑΠΕ και κάλυψη από το Κράτος των αναγκών και δικαιωμάτων όσων έχουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, και όλα αυτά μασκαρεμένα με κατασκευασμένο μανδύα "πολιτικής ορθότητας".  Και βαφτίζεται η αρλουμπολογία "φιλελευθερισμός"... Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Φρήντμαν και του Χάγιεκ στους τάφους τους. "Φλωρελευθερισμός" λέω εγώ.  Και με τα δικαιώματα των ...εναλλακτικών, "Ορθός Φλωρελευθερισμός", τρομάρα μας.

Τα κοινωνικά και τα πολιτικά είναι πάντα περίεργα, και, μην ξεχνάμε, ζούμε στον απόηχο του πιο σημαντικού οικονομικού κραχ που έχουμε δει μετά το 1945 (και κανείς μας δεν ζούσε το 1929, ή το 1400, για να συγκρίνει), που το ίδιο το κραχ είναι στον απόηχο του Ψυχρού Πολέμου που τελικά μάλλον δεν θα συνεχίσει ή δεν θα ...θερμανθεί λόγω ...αποπληθωρισμού.   Αν λοιπόν ερμηνεύσουμε την Παγκόσμια Θέρμανση σαν "αναθέρμανση του Ψυχρού Πολέμου" ή "αποφυγή της αναθέρμανσης του Ψυχρού Πολέμου", ή "ελεγχόμενη αναθέρμανση του Ψυχρού Πολέμου", ή "μην τσακωνόμαστε για την Μέση Ανατολή, ας την μοιράσουμε αλλιώς"  ίσως να έχει νόημα όλος ο παραλογισμός που ζούμε.

Όσο για την Κλιματική Αλλαγή, αυτήν που αφορά το κλίμα, την θερμοκρασία, αυτή αγνοεί και τους φλώρους και τους φλωρελεύθερους και τους ορθούς:  https://en.wikipedia.org/wiki/Geologic_temperature_record  Η θερμοκρασία του Πλανήτη είναι τώρα πιο κρύα από ότι έχει υπάρξει τα τελευταία ...63.000.000 χρόνια (όταν έσκασε μάλλον ένας ...μετεωρίτης).  Και, ξαναρχίζω, από το 540 εκατομμύρια χρόνια (οι αρχαιοπτέρυγες ζούσαν πριν 150 εκατομμύρια χρόνια και έκανε πολύ πιο πολύ ζέστη τότε από σήμερα):


Επειδή 540 εκατομμύρια είναι πολύ μεγάλο νούμερο (αλλά έχουμε γεμίσει πολύ μεγάλα νούμερα), να τα τελευταία 65 εκατομμύρια χρόνια.  Λένε ότι πριν 65 εκατομμύρια χρόνια (και πριν 540 εκατομμύρια) μάς την έπεσε ένας μεγάλος μετεωρίτης... Μάλλον, γιατί τότε δεν είχε αιολικά να ρίξουν την θερμοκρασία, χάχαααχαα. Με βάση


Επειδή κανένας δεν αμφισβητεί τα παραπάνω γραφήματα, θα με ρωτήσετε γιατί όλη η ταραχή?  Η ταραχή είναι ότι σε άλλο, επίσης ωραίο και όχι αμφισβητούμενο γράφημα των τελευταίων 500 εκατομμυρίων ετών, (από εδώ) αλλά μεγαλώνει με κλικ, αριστερά, έχει μπει στην άκρη, τέρμα δεξιά, μία κόκκινη γραμμούλα που δείχνει την θερμοκρασία της Γης που λένε τα μοντέλα ότι θα έχουμε το 2050 και το 2100 μ.Χ. και σας την δείχνω παρακάτω:


Μπορεί το ενδεχόμενο να ανέβει η θερμοκρασία το 2050 ή το 2100 να σας τρομοκρατεί, αλλά 1) το 2007 προέβλεπαν Αρκτική χωρίς πάγο μέχρι το 2013, κάτι που φυσικά δεν συνέβη, και οι πάγοι είναι μια χαρά στην θέση τους, και 2) σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις είναι μοντέλα:  Αποτελέσματα υπολογισμών που αγνοούν τα πιο στοιχειώδη στις υπαρκτές και προφανείς ιστορικές κλιματικές αλλαγές, και που αδυνατούν να προβλέψουν την πραγματικότητα που υπάρχει από τότε που ξεκίνησαν τα μοντέλα. Μπορεί λοιπόν να ζεσταθούμε μέχρι το 2100, ή αύριο το πρωί, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πραγματικότητα, δεν είναι πραγματικότητα, είναι μοντέλα που μάλλον είναι ...ατελή, για να μην πώ μαγειρεμένα (όπως εξ άλλου είναι πια δημόσια πληροφορία για μερικές περιπτώσεις).  Αλλά αν δεν πιστεύετε την λογική, δείτε με τα μάτια σας:


Δεν με νοιάζουν οι σεξουαλικές σας προτιμήσεις, με νοιάζει λιγάκι εάν είστε κρατικοδίατα παράσιτα ή επαγγελματίες ζητιάνοι (αλλά έτσι μάθατε από το 1981 και μετά), αλλά το Κλίμα?  Ποιό Κλίμα. Για την ώρα βλέπουμε τις ωκεάνιες ταλαντώσεις, άντε και λίγο τον Ηλιακό Κύκλο 24... Κάντε πορείες για να λέτε αρλούμπες για τον Ηλιακό Κύκλο 24?  Έλεος!

Και σε κάθε περίπτωση, χαζά, ούτε οι πορείες, ούτε τα αιολικά, αλλάζουν κάτι. Αν πεισθείτε βέβαια να φορολογηθείτε μέχρι θανάτου, κάτι μπορεί να γίνει...  Καλή φορολογία λοιπόν, κι αν έχετε ακίνητα πάνω στην θάλασσα, βιασθείτε να τα πουλήσετε. Αγοράζω σε καλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: