Κυριακή 15 Μαΐου 2016

100% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ σε δύο Γερμανικά κρατίδια. (και 100.000% στο νησάκι Άγιος Γεώργιος)


100% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ σε δύο Γερμανικά κρατίδια.  Φυσικά, πρόκειται πρόκειται για 100% παραπλανητικό λογοπαίγνιο, φυτεμένο από τους συμπαθείς μαυραγορίτες μας που παριστάνουν τους ηλεκτροπαραγωγούς. Για να δικαιολογήσουν τα "έργα" που θα κάνουν με το που θα πέσει η επιδότηση του πακέτο Γιούνκερ.

Η "Ναυτεμπορική" νομίζει ότι δίνει την εξήγηση, λέγοντας ότι το "100%" είναι επειδή τα μικρά αγροτικά κρατίδια έχουν εκτάσεις για ΑΠΕ, και χαμηλή ζήτηση, και επομένως μπορούν να πετύχουν το 100%. Λάθος, αγαπητή πάλαι ποτέ σοβαρή εφημερίδα που έγινε διαφημιστική φυλλάδα παπΑΠΕτζήδων. Λάθος:  Η σωστή διατύπωση είναι:  "Η ονομαστική έγχυση από της ΑΠΕ στα δύο κρατίδια ισούται αριθμητικά με την πραγματική κατανάλωση ρεύματος σε αυτή τα κρατίδια".   Άλλο έγχυση, άλλο ηλεκτροδότηση.   Εάν τα δύο κρατίδια δεν ήταν μέρος ενός ενιαίου, πολύ μεγαλύτερο δικτύου, τα κρατίδια θα είχαν πάθει ότι και η Ρόδος:  Μπλακάουτ.



Θα μου πείτε, "μα. παρ' όλα αυτά τα δύο κρατίδια συμβάλλουν στην Γερμανική ηλεκτροδότηση". Μούφα. Η Γερμανία έχει πολλές ΑΠΕ.   Η έγχυση από αιολικά και φωτοβολταϊκά αντιστοιχεί σε περίπου  τις οποίες αντιστοιχεί (το 2015) σε περίπου 114 TWhr. Σε σύνολο ηλεκτροπαραγωγής είναι περίπου 560 TWhrs.  "Εξαγωγές" περίπου 60 TWhr και εισαγωγές περίπου 14 TWhr.  Αυτά είναι πραγματικά, επίσημα νούμερα. Η Ναυτεμπορική και αυτοί από όπου αντιγράφει τις "ειδήσεις" της, εύκολα θα σας έλεγαν ότι η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ (αιολικά και φ/β) ήταν  20,4% (114/560).  Καλό, εε?  Ήταν? Η ονομαστική ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ ήταν 20,4%. Για να καταλάβετε, πρέπει να δείτε λεπτομέρειες (σε προσεχή ανάρτηση) από τις οποίες προκύπτει ότι:

1) Για να μπορεί να δείξει αυτό το 20%, οι συμβατικές μονάδες λειτουργούν μεταβλητά (και αναποτελεσματικά)
2)   Οι "εξαγωγές" είναι απορρίψεις. Αυτό φαίνεται από τις χώρες προορισμού, και από τις αντιδράσεις όσον μπλοκάρουν τις Γερμανικές "εξαγωγές".  Οι Γερμανοί και τα παπαγαλάκια τους λένε ότι εξάγουν το "βρώμικο" ρεύμα, αυτό από κάρβουνο. Τα ηλεκτρόνια δεν έχουν ταυτότητα προέλευσης, εξάγουν αυτό που περισσεύει. Την εκάστοτε στοχαστική αιχμή.
3)  Οι ίδιοι οι Γερμανοί μπλοκάρουν το "πράσινο" αιολικό ρεύμα από "Σκανδιναβικές" χώρες, δηλαδή από την Δανία (μα γιατί?...).
4) Οι Γερμανοί πληρώνουν τα αιολικά τους, να μην εγχέουν όταν φυσάει και έχει ήλιο ταυτόχρονα!    Εκεί συνήθως φυσάει τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι... Σαν τα δικά μας μελτέμια. Λέτε να μας πληρώνουν κάθε Αύγουστο?
5) Τους πληρώνουν να καταναλώνουν ρεύμα επειδή δεν έχουν πια που να το απορρίψουν!
6) Η Γερμανία έχει το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, χάρη στις ΑΠΕ, με πρώτη την αιολική Δανία (που έχει αρχίσει και μπαϊλντίζει).  Αύξηση €3 δις μόνο το 2106.  Συνολικό κόστος? Energiewende kostet 2016 laut IW rund 31 Milliarden Euro.  Μιλανε Γερμανικά στην Ναυτεμπορική?
7) Η Γερμανία, ΑΠΕ - ξΑΠΕ, εξακολουθεί και ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και λιγνίτη.  Και πυρηνικά.  Η μόνη ΑΠΕ που είναι στοιχειωδώς χρήσιμη είναι η βιομάζα τους, ευχαριστώ. 
8) Η Γερμανία, με όλα αυτά, τα 100%, τα 20% τα όποια %, δεν έχει εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2 (παρά μόνο όταν έχει ύφεση).

Τα "6", "7" και "8" είναι η περίληψη του δια ταύτα.  Τα "1" έως "5" είναι ενδείξεις ότι οι φουκαράδες έχουν φτάσει στα όρια του τι αντέχουν τα δίκτυά τους. Είτε με το 100% των δύο κρατιδίων, είτε με το συνολικό 20%.  Αν οι ΑΠΕ τους μείωναν κάποιο άλλο καύσιμο, θα έδειχναν αντίστοιχη μείωση στις εκπομπές CO2 από ηλεκτροπαραγωγή. ΔΕΝ. Τι σημαίνει αυτό? Ότι "εγχέουν" είτε "χάνεται"

Και ενώ η Ναυτεμπορική στην πράξη κάνει διαφήμιση σε παπΑΠΕτζήδες, η Γερμανική Die Welt λέει με μεγάλα γράμματα "η Μεγάλη Απάτη της Γερμανικής Ενεργειακής Πολιτικής".  Η Ναυτεμπορική σας παρουσιάζει την Μεγάλη Απάτη σαν ευκαιρία.  Η Ναυτεμπορική πληρώνεται, προφανώς είτε από τους Γερμανούς εξαγωγείς, είτε (και πιθανότερο, έμμεσα ή άμεσα) από τους παπΑΠΕτζήδες.

Και αφού λόγω πακέτου Γιούνκερ είμαστε σε μόνιμη Πρωταπριλιά...:


Ή εάν θέλετε λεπτομέρειες,


Τις παρακάτω ομορφιές, θα σας τις σερβίρουν σαν "επενδύσεις". Δεν είναι. Είναι επιδοτούμενη από εμάς, και με λίγα ίδια κεφάλαια από τον Γιούνκερ, αγορά από τον Περιστέρη, με δάνειο περίπου 100 εκατομ. ευρώ, που θα παοπληρωθεί από εμάς, με φουσκωμένο λογαριασμό ΔΕΗ.  Όπως δεν εξοικονομήθηκαν καύσιμα στην Γερμανία, έτσι και εδώ, δεν θα εξοικονομηθούν καύσιμα.  Ενεργειακά ΜΗΔΕΝ. Και φυσικά δεν θα μειωθούν ρύποι. Το πολύ πολύ να αυξηθούν οι εισαγωγές ρεύματος.  Πάρτε παρακαλώ μια εικόνα του πόσο φιλικές είναι οι ανεμογεννήτριες. Στην Γερμανία, μπαίνουν σε πεδιάδες. Σε εμάς μπαίνουν σε νησιά, σε βουνά... Η χαρά του χωματουργού (στην προκειμένη περίπτωση, της ΤΕΡΝΑ).

Εάν ο Σαν Τζώρτζης είχε τοπικό δίκτυο, με μια ή με περισσότερες α/γ, απλά θα πάθαινε ότι και η Ρόδος. Και τα δύο Γερμανικά κρατίδια, εάν δεν ήταν διασυνδεδεμένα, θα πάθαιναν το ίδιο... Ο Σαν Τζώρτζης θα διασυνδεθεί, μάλλον με δικά μας, πάλι δανεικά λεφτά, για να παριστάνει ο κάποιος τον επιχειρηματία... Προσεχώς, όλη η Ελλάδα... Ευρώπη... Σε συνδυασμό με μαυραγορίτες, είναι θανατηφόρα.

3 σχόλια:

nikos είπε...

σήμερα έσβησε και ο ΑΗΣ Καρδιας 1260 mw

nikos είπε...

Τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς εκτός λειτουργίας από το Σάββατο 14.05.2016, η μία λόγω βλάβης, οι υπόλοιπες λόγω έλλειψης ζήτησης... Η 5η μονάδα του Αγίου Δημητρίου εκτός εδώ και καιρό... Ο ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα σταμάτησε εδώ και μέρες και τις δύο μονάδες του, ως τον Σεπτέμβρη είπανε... Όλο το σκηνικό είναι λυπηρό!!! Από το Ορυχείο Καρδιάς κοιτάμε τον ΑΗΣ Καρδιάς και μας πιάνει κατάθλιψη... Εν τω μεταξύ η χώρα εισάγει ρεύμα από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τα Σκόπια, διότι είναι φθηνότερη η παραγωγή εκεί, εξαιτίας πολιτικών ανοησιών και της υπέρογκης ρήτρας του CO2 που πληρώνει η Ελλάδα... Στο 30 % έφτασαν οι εισαγωγές ρεύματος (!) την ίδια στιγμή που η παραγωγή από λιγνιτικές μονάδες έπεσε στο 26 % !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις!
Τα έχουμε πληρώσει με φόρους όλα τα ατμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά έργα φορά χρόνια τώρα!και ποιος ο λόγος να κλείσουν...;
Δουλίτσές. (εισαγωγές ΑΠΕ) που λέει και ο γνωστός Γιώργος Τράγκας...! :-(