Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Alpha Bank πήρε την σκυτάλη από την Πειραιώς και προωθεί δομημένο ...αέρα;


http://www.thegwpf.com/wind-subsidies-blowing-strong-in-bankrupt-greece/

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-05-20/this-greek-industry-unscathed-by-crisis-still-blowing-strong

Τα δύο άρθρα (το ένα σαφώς κατά των αιολικών, το δεύτερο έτσι κι έτσι) λένε ότι η χρεωκοπημένη Ελλάδα είναι περίπου η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου ακόμα μιλάνε για αιολικά σαν καλή ...επένδυση.

Και φυσικά, αν το δείτε, χωρίς να δείτε την ουσία, είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει εγγυημένη απόδοση, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς καν να χρειάζεται κεφάλαιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τις άδειες (έδωσε άδειες η ΡΑΕ να φάνε κι οι κότες), να βρεις τα χωράφια στα βουνά ή στα νησιά (χάρη στην Μπιρμπίλη, το νοίκι είναι το ίδιο με αυτό που πληρώνουν οι μελισσοκόμοι, αν είναι "Δημόσιο"), οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις είναι οι πιο εύκολες να "πιαστούν" (τάζεις χωματουργικά στον μπατζανάκη, τοπογραφικά στον ανιψιό, υπηρεσίες φύλαξης στον γιο της ιδιαιτέρας)...  Διαφθορά με άλλο όνομα.  Από εκεί και πέρα, οι ταρίφες είναι όσο χρειάζεται για να βγει κάποιο θετικό  IRR, τα ίδια κεφάλαια τα βάζει ο κατασκευαστής του αιολικού, τσοντάρει και κανένα ΕΣΠΑ ή Γιούνκερ, τους δρόμους τους άνοιξε νύχτα κάποιος Δήμαρχος, την διασύνδεση την φτιάχνει ο ΔΕΔΔΗΕ δήθεν για το ξωκλήσι, και τα δάνεια... Τα δάνεια;  Τα δάνεια είναι εγγυημένα από τις εγγυημένες ταρίφες, επιδοτήσεις,  του Νόμου Μπιρμπίλη.  Κι αν φοβούνται οι τράπεζες (ναι, φοβούνται) φτιάχνεις και ένα fund με κεφάλαια ιδιωτών, και κάνεις, σε κυριλέ εκδοχή, αυτό που προσπαθεί να κάνει η "Δάφνη" στα νησιά:  Μαζεύεις λεφτά από τον κοσμάκη. Παίρνεις λεφτά τάζοντας αποδόσεις -- από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις πληρωτέες από καταναλωτές, σε πτωχευμένη χώρα που είναι σε εκκαθάριση.  Εεεε... Να βάλετε την Νορτον Ρόουζ να υπογράψει αυτή τα risk factors, με recourse του legal liability σε αυτούς, να τους δείτε να εξαφανίζονται- δεν ασφαλίζεται η ανέχεια...

Με μία διαφορά:  Είναι όλο φούσκα!  Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ όσο επιδοτούνται. Και τις επιδοτήσεις τις πληρώνει ένα λαός που φτωχοποιείται καθημερινά, σε μια χώρα σε πλήρη αποβιομηχάνιση.    Και επιδοτούνται χωρίς να παράγουν κάτι χρήσιμοΔεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (πουθενά στον κόσμο, από το 1970 που υπάρχουν και από το 1990 που επιδοτούνται).  Δεν εξοικονομούν καν καύσιμα!  Όπου μετρήθηκαν, είτε δεν εξοικονομούν, είτε αυξάνουν την κατανάλωση λόγω μεταβλητότητας, είτε πληρώνονται τα διπλά ή τα τριπλά από ότι αντιστοιχεί σε καύσιμα που εξοικονομούν.  Και όπου εμφανίζονται εξοικονομούν το κάνουν με ταχυδακτυλουργίες και καθρέφτες (όπου μειώνεται δήθεν η κατανάλωση κάρβουνου, αλλά υποκαθίσταται από εισαγωγές, ή αέριο).  Το ότι δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, το έχουν πει και η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ (μην διαβάζετε τι λέω εγώ, δείτε τις πρωτογενείς παραπομπές).  Το ότι δεν εξοικονομούν καύσιμα προκύπτει με ελάχιστο διάβασμαρωτήστε τον Σκουρλέτη να σας πει γιατί εισάγουμε το 20+% του ρεύματός μας αφού έχουμε βάλει 2 γιγαβάτ αιολικά και 3 γιγαβάτ φωτολταϊκά, έναντι 8-9 δις ευρώ, για τα οποία επιβαρυνόμαστε με 1,5 εκατομ ευρώ ετησίως επιδοτήσεις "ΕΤΜΕΑΡ"!  Με την ΔΕΗ να γονατίζει από ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. Ο κόσμος δεν έχει. Και η Άλφα Μπανκ φαντασιώνεται κι άλλα! Με δομημένη χρηματοδότηση. Όσο δομημένη κι αν είναι, εξυπηρετείται από επιδοτήσεις, που ο κόσμος μπορεί να μην έχει.  Θα κάνει την φούσκα του ΧΑΑ να είναι περίπατος.

Και η φούσκα είναι ήδη δημοσιοποιημένη. Είτε λαϊκά, είτε επίσημα, είτε τεχνοκρατικά.

Λαϊκά από παλιά (2012) δήλωση Patrick Moore, συνιδρυτή της Greenpeace, σε μετάφραση εδώ:


Και επειδή ξέρω ότι για μια σοβαρή Τράπεζα δεν φτάνουν οι δηλώσεις ενός ατόμου:

Επίσημα δια στόματος των μεγαλύτερων εταιριών ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης:  Τι ζητούν; Περικοπές των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των φόρων και των έξτρα χρεώσεων στην ενέργεια, ώστε οι τιμές να πέσουν.  Να τις δω τις δομημένες επενδύσεις σας καλά μου παιδιά στην Αλφα Μπανκ...

Για την Γερμανία, συνεχώς και κατά κόρον, από Πανεπιστήμια, ΜΜΕ (από εδώ), επίσημες Ευρωπαϊκές στατιστικές για το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα, λόγω ΑΠΕ με μηδενική εξοικονόμηση καυσίμων ή CO2 (η πηγή, αναφέρεται εδώ) μέχρι την Wikipedia, από όπου και το παρακάτω γράφημα που αποδεικνύει ότι "πολλά αιολικά δεν είναι πολύ ρεύμα" (έστω και ονομαστικό ρεύμα).


Εάν δεν καταλαβαίνετε γιατί, είναι έτσι, Μάθημα Αιολικών (1). Το γράφημα 7, είχε προαναγγείλει τα χάλια, από το 2004-2005.

Είχα μαζέψει βασικές ειδήσεις, αναφορές κλπ, από το 2004 μέχρι το 2015 που δείχνουν ότι όλα αυτά που λέω δεν είναι καινούργια, και αύριο, αν κάποιος μέτοχος ή "επενδυτής" στα αιολικά σχήματα της Άλφα, θελήσει να την κυνηγήσει, εάν και όταν χάσει λεφτά εύκολα μπορεί να πει ότι η Άλφα, ή όφειλε να γνωρίζει ή γνώριζε, το 2016 ότι επρόκειτο για φούσκα.

Από δήλωση του ίδιο του κυρίου Ζήμενς:  Ανοησία η ενεργειακή στρατηγική που βασίζεται σε ΑΠΕ, αλλά καλή για να πουλάμε (να εξάγουμε) ανεμογεννήτριες (έχει και παραπομπή στο πρωτότυπο).

Στις ειδήσεις για την Γαλλική EDF, προχτές!  Εν τάξει, αυτός που το γράφει δεν θέλει αιολικά, αλλά όλοι τρελοί είμαστε? Και οι ηλεκτροπαραγωγοί? Και τα Γερμανικά επίσημα στοιχεία?


Ο πραγματικός τίτλος αυτής της ανάρτησης θα έπρεπε να είναι ότι έμαθαν οι Ελληνικές τράπεζες πώς να φτιάχνουν επισφάλειες για τα βιβλία τους, ζημιές για τους πελάτες τους και δικαστικές διεκδικήσεις αποκλειστικά από επιδοτήσεις.   Θα συμβούλευα την Άλφα να μην ακολουθήσει στα χνάρια της Πειραιώς... Ας κρατήσουμε μια Τράπεζα...

Εάν η (καθ' όλα συμπαθής και άρτια) κα Κακούλλου, ή οποιοσδήποτε από την Άλφα, θέλουν στοιχεία, λεπτομέρειες, πρόσθετο υλικό κλπ, archaeopteryxgr@gmail.com.   Δεν χρεώνω. Τα αιολικά είναι μια οικονομική, ενεργειακή και περιβαλλοντική απάτη, θα τα βρείτε μπροστά σας, όσο δομημένα κι αν τα κάνετε. Και ο Titlos ήταν δομημένος και είχε εξαιρετικούς δικηγόρους και τους ειδικούς σε structured finance...  Φτάνει πια. Χορτάσαμε δομημένες φούσκες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

The amount of money flowing into European green energy from governments and the private sector collapsed from $132 billion in 2011 to $58 billion last year.

Read more: http://dailycaller.com/2016/05/10/new-report-shows-the-collapse-of-green-energy-in-europe/#ixzz49VzADomA

Στην Ελλάδα είμαστε contrarian